mám zcela nový (ještě nevybalený) NB s předinstalovanými W7 Home Premium (processor: AMD Athlon II P320 2,1 Ghz - více Specifikací níže). Mám však MOŽNOST si ZDARMA PŘEINSTALOVAT na W7Ultimate.
MOHU SI TEDY VYBRAT:
- BUĎ ZACHOVAT PŘEDINSTALOVANÝ W7 HOME,
- NEBO ZDARMA PŘEINSTALOVAT NA W7 ULTIMATE.
NA STARÉM NB JSEM PRACOVAL S W7 ULTIMATE (32bit) A NERAD BYCH O NĚKTERÉ FUNKCE PŘIŠEL, resp. rád bych zachoval to, na co jsem byl zvyklý. Ale bohužel nevím, zda-li jsem vůbec předností W7Ultimate využíval...

Proto jsou pro mne důležité eventuální zásadní výhody W7Ultimate (oproti předinstalovaným W7HomePremium), když už bych přeinstalovával. NB budu používat především doma - v práci jen občas - a v obou případech budu používat především MS Office 10, internet a využívat WiFi síť, event.trochu střih videa.
Lepší je Ultimate, to vím, ale proč? Jsou nějaké opravdu "zásadní" rozdíly v možnostech obou systémů?
Anebo i jinak položená otázka: má nějaké výhody W7 HomePremium, přestože je levnější? Třeba že je jednodušší, tudíž méně náročnější na systém a tudíž rychlejší a třeba i stabilnější než Ultimate?
Můžeme mi tedy prosím poradit, zda-li se mi práce s přeinstalací na W7Ultimate vůbec vyplatí? Který OS mi v této situaci doporučujete? A proč?

Všem moc děkuji za jejich rady a názory.

Specifikace NB:
AMD Athlon II P320 2,1 Ghz,
HDD 320 GB SMART SATA II,
RAM 3 GB DDR3,
Grafika ATI Mobility Radeon HD 4200,
SuperMultiDVD+/-RW DL,
WIFI b/g/n,
Bluetooth,
Webkamera,
Mikrofon,
Čtečka karet,
HDMI,