Opět v koncích s nápady:
- Sousedka nepřehrála na svých XPčkách datové DVD-RW (známý ji poslal balík mp3jek).
Má intervence přinesla jen zjištění, že na disku je 1.6GB obsazeno +0B volno . Zobrazily se (v průzkumníku a s obtížemi) pouze podsložky. Šlus
- U mně doma: se disk choval korektně, tak jsem obsah zkopíroval do externího HDD >>> TRVALO TO HODINU /prvních 50% jen 3minuty/
- U sousedů: použil jsem jeho optiku a vypálil z exter.HDD nazpět na stejný disk DVD-RW (rychlostí 6x). Tentokrat souseduv průzkumník ukázal 0obsah + 0volno ....a všechno dlouho trvalo - pro porovnání jsem vzal s sebou 2datové DVD: normální DVD (z časáku) a DVD-RW nahrané na mém compu Ty pracují spolehlivě a svižně
- U mně doma jsem zjistil, že to DVDRW "s nulovým" obsahem je naprosto v pořádku, a tentokrát zkopírování na HDD trvalo 5min.
Všechno dohromady mi to nedává smysl
Co teď se sousedkou ?-)
"opět" RW media Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: "opět" RW media
jen k "U mně doma" Pokud máš na disku třeba 300 GB, tak je to normální a 50% jsi neměl zkopírovaných za 3 minuty. Prostě windows nepřesně dopočítávají dobu kopírování. Já když zálohuju 300 GB céčko přes eSata konektor, jehož efektivní rychlost se v mém případě pohybuje kolem 50-70 MB/s, tak mi to taky trvá přes hodinu.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Takže pokud tomu dobře rozumím "sousedka" pálí, ale nečte?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli tomu dobře rozumím, tak sousedky PC vypálí DVD RW, ale nepřečte je, ale přečte DVD RW vypálené na Tvém kompu, ale nepřečte její DVD RW, na které jsi vypálil mp3 na Tvojim PC. Při čemž u Tebe byl původní DVD RW čitelný. Stále je řeč jen o jediném mediu DVD RW a tak se ptám, sousedka dostala jen ten jeden. Je to tak? Potom je problém v tom, že se sousedčině mechanice DVD nelíbí právě použité médium. Zkus jinou značku, protože to Tvoje DVD RW sousedčin PC přečetl (je asi jiného výrobce - značky).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
LG mechaniky zapisují na *RW tak šikovně, že obsah přečtou zase jen LG mechaniky, někdy jen oni sami (konkrétní mechanika). Médium může být také mírně nefunkční. Mechanika může špatně zapisovat (u LG nic nemožného), nebo odcházet a u *RW se to projeví nejdříve, protože je požadován nejvyšší výkon respektive je zápis nejslabší ... je v tvém řetězci nějaká LG a kde? Zkus ještě médium formátovat pomalu a kompletně. Alcohol 120% vyžaduje formát ve svém programu, jinak blbne ...
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Máte recht ...asi bych měl vyloučit vliv toho 1 konkretního media, je to jakési: K Classic DVD+R RW (já osobně pálím jen na Verbatimky)
Zkusím to zopakovat souběžně s dvojicí clasic+verbatim. Předem úplné výmazy. Nejnižší rychlost. Uvidíme...
Sousedka má NeroExpress, ale SW by neměl hrát žádnou roli ...spíš mechanika.
Navíc: kopírování v TC ukazuje přesně průběh a hlavně aktuální rychlosti, a v té druhé polovině tam byl řádový rozdíl. Napadá mě, jestli ten odesílatel nepoužil rychlé=>chybové pálení, a to zpomalení nepadá navrub dopočítávání korekcí => dává to smysl: po znovuvypálení rychlostí 6x to šlo rychle:
Zkusím to zopakovat souběžně s dvojicí clasic+verbatim. Předem úplné výmazy. Nejnižší rychlost. Uvidíme...
Sousedka má NeroExpress, ale SW by neměl hrát žádnou roli ...spíš mechanika.
prosím, 1.6GB = třetinka DVDčka není 300gigahipiry píše:jen k "U mně doma" Pokud máš na disku třeba 300 GB, tak je to normální a 50% jsi neměl zkopírovaných za 3 minuty. Prostě windows nepřesně dopočítávají dobu kopírování. Já když zálohuju 300 GB céčko přes eSata konektor, jehož efektivní rychlost se v mém případě pohybuje kolem 50-70 MB/s, tak mi to taky trvá přes hodinu.
Navíc: kopírování v TC ukazuje přesně průběh a hlavně aktuální rychlosti, a v té druhé polovině tam byl řádový rozdíl. Napadá mě, jestli ten odesílatel nepoužil rychlé=>chybové pálení, a to zpomalení nepadá navrub dopočítávání korekcí => dává to smysl: po znovuvypálení rychlostí 6x to šlo rychle:
petrofff píše:- U mně doma jsem zjistil, že to DVDRW "s nulovým" obsahem je naprosto v pořádku, a tentokrát zkopírování na HDD trvalo 5min.
Kopírování v TC může zpomalovat kopírování nastavením vysoké přesnosti (verifikací) ...
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: "opět" RW media Vyřešeno
VYŘEŠENO ...mea culpa, nešlo o RW medium, nejspíš bylo vícesekční neuzavřené (nepoužívám
)
Zajímavé že v jedné mechanice číst nešlo a v druhé ano

Zajímavé že v jedné mechanice číst nešlo a v druhé ano
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”