Čau,
přemýšlím o koupi nové grafické karty, ale nejdřív bych se chtěl zde poradit, jestli ty, které jsem vybral, budou s mojí sestavou kompatibilní a nebo jestli by jste mi nedoporučili nějaké jiné. Předem oznamuji, že chci PhysX, takže připadá v úvahu asi jen nVidia, ale zase na druhou stranu, bude-li poměr výkon/cena mnohem příznivější nebudu se bránit ani ATI.
Moje sestava:
Procesor: Core 2 Duo E7400, 2,8GHz
Základní deska: ASUS MB P5KPL/1600
RAM pamět: A-DATA 2GB DDR2 800MHz (dvakrát)
HDD: Samsung 320GB Sata/300 16MB cache 7200 ot.
Grafická karta: Palit GeForce 9600GT 512MB/ 256Bit / GDDR3
Skříň: CoolerMaster Elite 331
Zdroj: EUROCASE 400W ATX 12cm fan
Operační systém: Windows Vista Home Premium 64-bit (už ne na dlouho...budou sedmičky)
Vyhlídl jsem si tyto grafické karty:
http://www.alza.cz/gigabyte-n450-1gi-d186107.htm
http://www.alza.cz/gainward-gts450-1gb-ddr5-d193338.htm
Předem děkuji za rady a typy. Jinak cenová hladina je určena tím, co jsem našel, takže tak do těch 2600,- (nejsem zase tak náročnej - pár let mi to vydrží snad a potom si nechám něco udělat od alienwaru:D)
Přemýšlím o nové grafice
- kovalensue
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přemýšlím o nové grafice
Vzhledem k tvému zdroji to může být i klidně dřív
To je shit a může vydržet deset let a klidně i deset hodin. Jakákoliv novější grafika ho může ždímat a podle komponent už má něco natočeno, takže výkon bude nižší. Každopádně GTS 450 je taková přijatelná volba. Na hry většinou těsně nad hranicí hratelnosti. Proč zrovna PhysX? To je nějaká póza? Pokud vím, tak na PhysX jsou asi jen 4 hry a pokud neděláš s videem nebo grafikou, tak nic takového nepotřebuješ ....

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sapphire HD 6770
u GTS 450 sem se dočetl že má P~10000 a u 6770 P~10600
u GTS 450 sem se dočetl že má P~10000 a u 6770 P~10600
Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
On někdo hraje benchmarky? 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
říkáš že benchmark není správnej způsob jak zjistit výkon grafiky?
Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jenže to je syntetický test, který ti nic o hratelnosti hry neřekne ....
- kovalensue
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
memphisto píše:Vzhledem k tvému zdroji to může být i klidně dřívTo je shit a může vydržet deset let a klidně i deset hodin. Jakákoliv novější grafika ho může ždímat a podle komponent už má něco natočeno, takže výkon bude nižší. Každopádně GTS 450 je taková přijatelná volba. Na hry většinou těsně nad hranicí hratelnosti. Proč zrovna PhysX? To je nějaká póza? Pokud vím, tak na PhysX jsou asi jen 4 hry a pokud neděláš s videem nebo grafikou, tak nic takového nepotřebuješ ....
no nevim kolik je PhysX her...ale já tu jednu zrovna mám doma...a chtěl bych si to vychutnat:D...jinak co jsem pochopil tak by bylo lepší koupit i novej zdroj jo??
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
memphisto píše:Jenže to je syntetický test, který ti nic o hratelnosti hry neřekne ....
takže nelze předpokládat toto: karta s větším skóre v benchmarku bude mít stejně tak i vyšší FPS ve hrách
okay

kovalensue píše:no nevim kolik je PhysX her...ale já tu jednu zrovna mám doma...a chtěl bych si to vychutnat:D...jinak co jsem pochopil tak by bylo lepší koupit i novej zdroj jo??
PhysX je pěknej marketingovej tah ale já osobně jsem to nebral v úvahu protože když ti někde ve hře vlaje vlajka podlě větru nebo na zemi se válej skutečný drobky do kterejch jde narazit... oželel jsem to - vyber si tu kartu, která bude silnější (neříkám že to nebude nVidie)

Naposledy upravil(a) Hurricane046 dne 28 kvě 2011 16:05, celkem upraveno 1 x.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Toť otázka.... může vydržet i nemusí. Pokud nevydrží, bere sebou toho, v horším případě, víc než jen sebe, ale také grafiku, ramky a někdy i disk. No a na vychutnání hry s PhysX a bez teda moc rozdíl není. Poletujících novin, vlajícího pláště a podivně sypajícího skla si v akční vřavě stejně nevšimneš 

zdroj jednoznacne, lebo je velke riziko, ze ti skape a to uz zobere so sebou aj ostatne komponenty, vratane novej karty (ak kupis). Enermax, alebo Seasonic, podla tvojej financej situacie. Inak PhysX je podla mna dobra vec, ja tiez uprednostnujem Nvidiu aj kvoli tomu.
► Zobrazit spoiler
- kovalensue
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
někdy i disk??...tak to seru na grafiku a koupim si exterák a novej zdroj:D
jinak když teda vyloučíme physx...kterou kartu by jste mi doporučili??
jinak když teda vyloučíme physx...kterou kartu by jste mi doporučili??
Naposledy upravil(a) kovalensue dne 28 kvě 2011 16:08, celkem upraveno 1 x.
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
taky se přídám ke skupině "Eurocasy do koše"
Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W OEM to je kvalitka!

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2665
-
od CzechrAAise
Zobrazit poslední příspěvek
27 lis 2024 21:12