Zdravím,
Chtěl jsem se zeptat, co s toho můžu vytěžit, jestli můžu např dat/nastavit "ruční ventilator" na 100%? - protože ve hrách když to hodím do winu, a kuknu do HW monitoru tak jsou tam třeba teploty 60 stupnu +
(obrázek z hw monitoru v příloze je zrovna bez spuštěné nijak náročné aplikace/tedy žádná hra není spuštěna.)
A taky co by jste mi třeba vtom doporučili nastavit/na taktovat.
6800 Cataclyst Vyřešeno
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
6800 Cataclyst
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
- iMohos
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: 6800 Cataclyst
1) vytěžit nevim,ale nejspíš příjdeš o sluch
2) 60° v klidu moc dobrý není
3) taková teplota a ještě by si chudince grafice zatopil tím že jí nataktuješ ?? nene,tudy cesta nepovede
Zkus gafiku opadtrně vyčistit od prachu,taková teplota v klidu je divná
2) 60° v klidu moc dobrý není
3) taková teplota a ještě by si chudince grafice zatopil tím že jí nataktuješ ?? nene,tudy cesta nepovede
Zkus gafiku opadtrně vyčistit od prachu,taková teplota v klidu je divná
MB:ASUS M4A77TD | CPU : AMD Phenom II X4 3,2GHz@4,12 + Noctua NH-D14 |GK : MSI GTX560Ti TwinFrozrII OC @925/2100/1850 | RAM : 2x2GB DDR3 Zeppelin 1300MHz + 2x2GB OCZ LV 1300MHz | HDD : SSD OCZ Vexter4 120GB + Segate Barracuda 7200.12 500GB + WD AASD 500GB | PwR : OCZ Fatal1ty 550W | Case : Fractal Define R3
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Schválně jsem si dal práci s tím, at ten muj post nějak vypadá, a at to každý pochopí. =>Tedy znovu jsem si to po sobě přečet a všechno souhlasí.
Tedy pro tebe, psal jsem, že těch 60stupnu mam, když hraju hru (např Crysis 2) a ja se chci zeptat, jestli nemužu ty teploty ještě snížit tím, že nastavím rychlost větráku v tom programu na 100%

Tedy pro tebe, psal jsem, že těch 60stupnu mam, když hraju hru (např Crysis 2) a ja se chci zeptat, jestli nemužu ty teploty ještě snížit tím, že nastavím rychlost větráku v tom programu na 100%
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
nejlepší je pracovat s programem MSI Afterburner
A) vede si grafy, kde se zaznamenává například ta teplota ergo ty uděláš zátěžovej test a pak se podíváš, jaká byla v průběhu teplota
B) lze v něm nastavit křivku závislosti rychlosti věntilátoru na teplotě GPU
C) lze v něm nastavit permanentně libolvonou hodnotu rychlosti otáčení větráku
D) lze v něm přehledně taktovat a u karet s podporovanými napěťovými regulátory i měnit napětí
60°C v zátěži je úžasná teplota... já mám limit ~85°C což je u grafik celkem normální teplota
a ano... když dáš perma 100% otáček tak ti teploty nevylezou (pak už jen zálěží na tom jakej máš chladič samozřejmě)
A) vede si grafy, kde se zaznamenává například ta teplota ergo ty uděláš zátěžovej test a pak se podíváš, jaká byla v průběhu teplota
B) lze v něm nastavit křivku závislosti rychlosti věntilátoru na teplotě GPU
C) lze v něm nastavit permanentně libolvonou hodnotu rychlosti otáčení větráku
D) lze v něm přehledně taktovat a u karet s podporovanými napěťovými regulátory i měnit napětí
60°C v zátěži je úžasná teplota... já mám limit ~85°C což je u grafik celkem normální teplota
a ano... když dáš perma 100% otáček tak ti teploty nevylezou (pak už jen zálěží na tom jakej máš chladič samozřejmě)
Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance
- iMohos
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jo,tak to pardon,jsem v praci a tam mi pict otevírat nejdou
Souhlasím,60° v zátěži je moc hezká teplota,nic bych s tím nedělal,když dáš ventilátory na 100% tak ti to bude rvát uši a teploty sice budeš mít nižší ale v ničem ti to nepomůže
Nechal bych to tak,karta ví kdy má přidat na otáčkách a kdy ubrat
Souhlasím,60° v zátěži je moc hezká teplota,nic bych s tím nedělal,když dáš ventilátory na 100% tak ti to bude rvát uši a teploty sice budeš mít nižší ale v ničem ti to nepomůže
Nechal bych to tak,karta ví kdy má přidat na otáčkách a kdy ubrat

MB:ASUS M4A77TD | CPU : AMD Phenom II X4 3,2GHz@4,12 + Noctua NH-D14 |GK : MSI GTX560Ti TwinFrozrII OC @925/2100/1850 | RAM : 2x2GB DDR3 Zeppelin 1300MHz + 2x2GB OCZ LV 1300MHz | HDD : SSD OCZ Vexter4 120GB + Segate Barracuda 7200.12 500GB + WD AASD 500GB | PwR : OCZ Fatal1ty 550W | Case : Fractal Define R3
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: 6800 Cataclyst Vyřešeno
jestli ví, či jestli se karta automaticky zařídí podle situace, tak to jsem/budu rád
, fpoho, díky, ja davam fajfku.