Jak jsem psal, taky jsem si koupil netbook, vrátil ho v původním stavu a oni si strhlli 10% za nic.
Vrácení zboží ve 14denní lhůtě na Alza.cz – vaše zkušenosti? Vyřešeno
Re: Vrácení zboží ve 14denní lhůtě na Alza.cz – vaše zkušeno
No by dost prodělávali, bych si moh taky každejch 14 dní kupovat nový pc 
Jak jsem psal, taky jsem si koupil netbook, vrátil ho v původním stavu a oni si strhlli 10% za nic.
Just Fucking Google It!
-
guest
- Pohlaví:

Nevím co pořád řešíte. Pokud to převzal na pobočce a v zákonné lhůtě to vrátí neměli by si strhnout nic. V případě že by to dostal třeba PPL můžou si strhnout dopravné.
Pokud se budou o něco snažit tak se nesmíš dát - zákon je na tvé straně!
Pokud se budou o něco snažit tak se nesmíš dát - zákon je na tvé straně!
Jo ale jak jsem psal, ty peníze mu pak přijdou na účet protože to musí nejdřív zkontrolovat technik a jak on zařídí aby mu poslali celou částku?
Just Fucking Google It!
-
guest
- Pohlaví:

To jsou předčasné a zbytečné spekulace. Takto podrobně to rozebírat je spíš otázka pro právníky a i ti by v dané situaci řekli, že je to předčasné.
On to prostě vrátí a uvidí co bude dál, pokud by mu nechtěli dát peníze /což by měli/ pak mu na to musí vystavit potvrzení v dané finannční částce a to je uplatnitelné u soudu.
Tady bychom to mohli rozebírat do alelůja, a co když technik zjistí že karta nefunguje? Dá se nějak prokázat že byla jako funkční prodána anebo to byl vadný výrobek? Atd.......
Edit: To že se firma nezachová správně se samozřejmě vyloučit nedá a pak nezbývá než vzít si z toho ponaučení a s tou firmou "bojovat".
On to prostě vrátí a uvidí co bude dál, pokud by mu nechtěli dát peníze /což by měli/ pak mu na to musí vystavit potvrzení v dané finannční částce a to je uplatnitelné u soudu.
Tady bychom to mohli rozebírat do alelůja, a co když technik zjistí že karta nefunguje? Dá se nějak prokázat že byla jako funkční prodána anebo to byl vadný výrobek? Atd.......
Edit: To že se firma nezachová správně se samozřejmě vyloučit nedá a pak nezbývá než vzít si z toho ponaučení a s tou firmou "bojovat".
- jkmaxfli
- Level 4

- Pohlaví:

- Stav:
Tak a je hotovo:
Dnes ráno jsem objednal novou,jinou grafiku,v půl páté mi psali sms,že ji mám na prodejně.
Čapnul jsem i tu,co jsem chtěl vrátit ve 14ti denní lhůtě.
Prvně jsem zažádal o vrácení zboží na čemž mi prodejce položil otázku jestli mám něco objednané,aby eventuelně odečetl sumu,která mi měla být vrácena,řekl jsem,že mám na krámu novou kartu,nadiktoval jsem číslo objednávky,přinesl novou kartu,tu na vrácení si vzal a odečetl sumu od ceny té nové,takže jsem novou jen doplatil a bylo hotovo.Takže mně tímto Alza potěšila,peníze hned na místě vracejí (K.Vary)

Dnes ráno jsem objednal novou,jinou grafiku,v půl páté mi psali sms,že ji mám na prodejně.
Čapnul jsem i tu,co jsem chtěl vrátit ve 14ti denní lhůtě.
Prvně jsem zažádal o vrácení zboží na čemž mi prodejce položil otázku jestli mám něco objednané,aby eventuelně odečetl sumu,která mi měla být vrácena,řekl jsem,že mám na krámu novou kartu,nadiktoval jsem číslo objednávky,přinesl novou kartu,tu na vrácení si vzal a odečetl sumu od ceny té nové,takže jsem novou jen doplatil a bylo hotovo.Takže mně tímto Alza potěšila,peníze hned na místě vracejí (K.Vary)
► Zobrazit spoiler
-
guest
- Pohlaví:

A to bylo předem zbytečných starostí.
Ale zase si moudřejší!
- jkmaxfli
- Level 4

- Pohlaví:

- Stav:
Hlavně,že to dopadlo dle mých představ.
Jinak to zde asi zamykat (fajfka) nebudu,kdyby někdo chtěl pokračovat.Nebo?
Jinak to zde asi zamykat (fajfka) nebudu,kdyby někdo chtěl pokračovat.Nebo?
► Zobrazit spoiler
-
guest
- Pohlaví:

Tady už asi není v čem pokračovat, leda že by ti někdo ještě gratuloval k vítězství. 
A nebo si stěžovat že při vracení přes internet okrádaj.
Takže pokud vracet zboží na alze tak radší jenom osobně, přes internet NE!
Takže pokud vracet zboží na alze tak radší jenom osobně, přes internet NE!
Just Fucking Google It!
- amaroun
- Level 4

- Pohlaví:

- Stav:
Dejme tomu, že každý z nás něco potřebuje jednou vrátit, což není nic neobvyklého, proto na e-shopech chtějí kompletní registrace včetně tel, aby ošetřili případně notorické vraceče, kdyby dělali potíže při vrácení peněz, vrátí se jim to v reklamě, kterou ani nechtěli mít.Když se člověk nenechá odbýt, tak se nemůže stát ani minimální stržení peněz.
- samotarrk
- Level 6

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Co se týká strhávání za vrácené zboží. Já bych se vůbec nezlobil (byl bych rád, že mi vrátí peníze) a doporučil (i když nevím komu), aby to bylo i v zákoně. Pro nás všechny by to byla výhoda.
a) nikdo by nevracel zbytečně - nedělám si iluze, že neexistují vyčůraní lidi, kteří koupí, vyzkouší a vrátí, protože to chtěli jen zkusit atp...
b) vždyť to musí v každém případě zkontrolovat, zabalit, prodávat (např. Alfa) s uvedením, že to již bylo rozbalené, což snižuje prodejnost a nebo na to musí dát slevu
Pokud se týká 100kč na několika tisicovém zboží tak to snad není taková pohroma.
a) nikdo by nevracel zbytečně - nedělám si iluze, že neexistují vyčůraní lidi, kteří koupí, vyzkouší a vrátí, protože to chtěli jen zkusit atp...
b) vždyť to musí v každém případě zkontrolovat, zabalit, prodávat (např. Alfa) s uvedením, že to již bylo rozbalené, což snižuje prodejnost a nebo na to musí dát slevu
Pokud se týká 100kč na několika tisicovém zboží tak to snad není taková pohroma.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:

- Stav:
No nedávno sem v nějakej zprávách viděl, že takle vyčůraně to dělá kotel lidí s foťákama. Nakoupěj těsně před dovolenou, nafotěj a po dovolený vrátěj zpátky jako nepoužitý.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 27995
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
03 kvě 2025 23:35