oprava externiho hdd
oprava externiho hdd
zdravím,mám velký problém s externím diskem,začnu tak...nechtěně sem ho odvařil když sem do něj napumpoval 12v místo 5v :/ ale myslím že by se dal ještě opravit,protože když ho připojím tak se mi nenačte nic,ani kontrolka nesvítí ale když je připojený tak se točí tak by měl šanci na to aby zase fungoval...tady je foto http://www.pictureup.cz/verejne/434558-p142130-05-11 tak jak sem označil ten vstupni panel nebo jak bych to nazval tak to je spalene smrdí to,je tam vlastně vstup usb,konektor dc a tlačítko smart copy,no a mě jde jen o to usb a tak by mě zajímalo jestli by se to dalo nějak vyměnit jako jestli je to možné někde koupit a nebo ještě mě napadla ta možnost,že jestli bych z něho mohl udělat interní hdd,tak že ten panel dám pryč a zapojím jako klasický disk do bedny...prosím pište co si myslíte,díky
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: oprava externiho hdd
Docela by mne zajímalo, jak jsi místo 5 V, mohl připojit 12 V. Oprava záleží v tom, co se tím napětím podařilo odpálit. Nejlépe to svěřit někomu, kdo tomu rozumí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
Vítej na PC-Help!
Před 7 minutami si četl pravidla fóra a už si je nepamatuješ? Obrázky se vkládají sem jako příloha! V mé soukromé statistice vedeš s nejdelší a nejnesrozumitelnější větou.
Pravděpodobně si odpálil datovou část, opravitelné by to být mohlo, ale ač jsem se tím nějaký čas živil pak bych do toho nešel.
Edit: Elektronika sestává z desky s plošnými spoji, kde se nacházejí: řadič (mikroprocesor), paměti
RAM (registry, cache), ROM, obvody rozhraní, konektory, konfigurační přepínače.
Před 7 minutami si četl pravidla fóra a už si je nepamatuješ? Obrázky se vkládají sem jako příloha! V mé soukromé statistice vedeš s nejdelší a nejnesrozumitelnější větou.

Pravděpodobně si odpálil datovou část, opravitelné by to být mohlo, ale ač jsem se tím nějaký čas živil pak bych do toho nešel.
Edit: Elektronika sestává z desky s plošnými spoji, kde se nacházejí: řadič (mikroprocesor), paměti
RAM (registry, cache), ROM, obvody rozhraní, konektory, konfigurační přepínače.
přes přílohu mi to nešlo...a ke 12v sem se dostal tak že při vymenování zakladní desky sem omylem zapojil přední panel bedny(usb) do jineho portu ieee či jak to tam je....takže ta oprava asi nebude snadná a doma bych to asi taky neměl zkoušet....myslíte že kdybych to dal reklamovat tam kde sem to koupil že by ty data tam nechali?
-
- Pohlaví:
Aby to šlo jako příloha, musíš to:
1/oříznout
2/zmenšit na rozumnou velikost
3/uložit třeba v jpg
V servisu by to opravit měli - vymění celý ten modul s elektronikou, ale bude to asi dražší než nový disk. Možná skoro dva.
1/oříznout
2/zmenšit na rozumnou velikost
3/uložit třeba v jpg
V servisu by to opravit měli - vymění celý ten modul s elektronikou, ale bude to asi dražší než nový disk. Možná skoro dva.
tak to už je vyhodnějši kupit novy,ale je škoda těch dat...ale skusim se někde poptat
-
- Pohlaví:
Určitě je výhodnější koupit nový, ale pokud bych tam měl data, tak bych zkusil koupit nějaký takový na Aukru a ten celý modul zkusil přehodit - pokud za to ta data tedy stojí.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nebo si koupit rámeček a dát do něho ten disk
jaky rameček? ....a divam sa na aukro a je tam toto http://aukro.cz/dokovaci-stanice-pro-di ... 95997.html tak něco takového?
ahaa už to vidím takže když si kupim toto http://aukro.cz/externi-box-mini-usb-2- ... 15715.html pak to jen přehodím...tak to rozhodně stojí za to,moc díky za radu
a ještě bych jednu věc,jak je ta stříbrná páska která je přilepena na disku a k te datové části,tak ta tam musí být? co by se stalo kdyby tam nebyla?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3632
-
od sabrik
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 15:35
-
-
Oprava, servis Iphone 11, 14 Pro
od amirinda » 04 kvě 2025 10:00 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 1884
-
od peta501
04 kvě 2025 16:39
-
-
- 11
- 6163
-
od Turion
01 dub 2025 16:10
-
-
Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku Příloha(y)
od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 2107
-
od mmmartin
03 dub 2025 20:50
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”