Pípající PC Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

dopr
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Pípající PC  Vyřešeno

Příspěvekod dopr » 31 kvě 2011 07:57

Ahoj. Od vcerejska me trapi podobny problem. Pres vikend jsem byl pryc z domu a vcera jsem PC normalne zapnul, nic nenasvedcovalo nejakemu problemu, ale asi po 10 minutach pocitac totalne zamrznul, s tim, ze zamrznul i obraz vcetne kurzoru mysi. Po vypnuti a zapnuti zacal pipat (kratke nekonecne pipani, no signal na monitoru). Po vypnuti privodniho kabelu a naslednem zapnuti opet najel, ale po nekolika minutach se dostavil dalsi totalni freeze. Chtel jsem se tedy podivat do biosu, jestli se napr. neco neprehriva. Po startu a zmacknuti Del se ale opet kousnul.
Od te doby uz se nerozjel, porad pipa. Ton pipani je kratky a pravidelny (bez intervalů), ozyva z okoli baterie biosu. Deska MSI MS-7248, Bios bohuzel nevim presne jaky, ale podle vzhledu by to mel byt Award. Pri pipani se rozjedou oba disky, funguje napajeni DVD mechaniky, rozjedou se vetracky na chladicich zdroje, cpu i grafiky. Zadny zapach spaleniny nebo neco podobneho jsem nezaregistroval. Pred tim jelo PC bez problemu. Problem se objevil z niceho nic, potom, co jsem byl 3 dny pryc.
vyzkouseno:
odpojeni disků
odpojeni Radeon grafiky ze slotu a pripojeni VGA kabelu k integrovane grafice
vytazeni a znovunasazeni CPU
vytazeni bios baterie
konektory prekontrolovany

Budu vam vdecny za rady. Diky.

deska vypada takto:
Obrázek
Naposledy upravil(a) dopr dne 31 kvě 2011 09:00, celkem upraveno 1 x.

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: Pípající PC

Příspěvekod karlos » 31 kvě 2011 08:37

Buď prosím od té dobroty a přečti si pravidla fóra a řiď se jimi. Jedním z pravidel je, nevstupovat se svými problémy do cizích témat. Byť by byl problém sebepodobnější, příčina může být rozdílná, nehledě na maglajz, který ve vláknu nastane, kde nikdo neví, kdo komu co radí... Téma jsem rozdělil, ale pro příště si na to dej pozor. Obrázky prosím vkládej přímo do příspěvku, načítání přes Imageshack je zdlouhavé a třeba já osobně z něho obrázky vůbec netahám. Díky

Nedaří se mi najít manuál od tvé desky, podívej se jestli ho doma někde nemáš a zjisti z něho, jaký BIOS je na desce. Od toho se odvíjí co znamenají pípání.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

dopr
nováček
Stav:

Příspěvekod dopr » 31 kvě 2011 08:45

Tak to se vazne omlouvam. Nechtel jsem forum zasirat novym vlaknem. Pravidla jsem ale opravdu necetl, takze pardon za toto.

Manual k desce jsem nasel tady: ftp://ftp.maxdata.de/MAXDATA%20PCs/MAXD ... 48/Manual/
O typu Biosu se v nem nic nedoctu. V trademarks na druhe strance jsou uvedeny jak Ami, tak Award. Podle enginu biosu jsem si ale temer jisty, ze mam Award bios.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 31 kvě 2011 09:22

Pak bys mohl najít vysvětlení zde.

dopr
nováček
Stav:

Příspěvekod dopr » 31 kvě 2011 09:40

teoreticky ano. Skoda jen, ze tam neni primo popsano to pipani, ktere mam. Budu muset vyzkouset minimalne vytahnout/zasunout RAM, popr nekde sehnat na pujceni a odzkouseni.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 31 kvě 2011 11:22

Není popsáno? :shock:
1 High Pitched Beep (Repeating)
A single, repeating, high pitched beeping sound means that the CPU is overheating. You'll need to figure out why the CPU is getting too hot before this Award beep code will go away.

Important: Turn your computer off immediately if you hear this beep code. The longer your CPU is running hot, the higher the chance that you'll permanently damage this expensive part of your system.

dopr
nováček
Stav:

Příspěvekod dopr » 31 kvě 2011 12:00

Neni. High pitched, neboli pronikave pipani. Co jsem cetl, tak je to uplne jiny zvuk, nez vydava pipak pri startu pc. Me to pipa ve stejne tonine, jako klasicke pipnuti biosu pri startu. Mimo to chladic cpu je vlazny a vetracek take neprodukuje teply vzduch :?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 31 kvě 2011 13:27

Doporučuji otestovat RAM, nebo vždy ponechat jednu a zkusit spustit PC. Jaký máš zdroj?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

dopr
nováček
Stav:

Příspěvekod dopr » 31 kvě 2011 13:34

Na zdroj se musim jeste podivat, jaky je to model a typ. Kazdopadne je to nejaky mensi. Mam slim case.
Ty ramky budou problem. Ve slotu mam jeden kus, zalozni nemam zadny, takze budu muset sehnat. Nejprve zkusim pamet alespon vytahnout a zase zalozit. Dale pak vyzkousim CMOS reset a spusteni v minimalni konfiguraci. To je zatim vse, co me napada.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 31 kvě 2011 17:19

Když jsi vytáhl procesor s chladičem, vyměnil jsi teplo vodivou pastu mezi procesorem a chladičem za novou?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

dopr
nováček
Stav:

Příspěvekod dopr » 01 čer 2011 10:46

Tak vsem dekuji za tipy. Na konec to byla nastesti opravdova prkotina. Vytahnul jsem RAM, opcistil ji i slot, zasunul zpet PC zase jede tak jak ma. Diky moc !

Zpět na “Problémy s hardwarem”