taktéž se zapojím do této diskuze...
Mám taky "novou" technologii od O2 - VDSL a taktéž mi došel od nich modem Comtrend VR-3026e. Na zrychlení netu z původního ADSL jsem sice čekal asi 20 dní, ale dnes už mi to šlape...ale!!! podobný problém jako jsem četl na "pár" stránkách na netu mám i já! Používám 2 pc připojený kabelem - oba počítače samozřejmě když nic nestahuju jedou PING kolem 30 - 40, DOWN. cca 17 Mbps a Up 1 Mbps což je docela v pohodě. Problém nastává až když zapnu noťas přes Wi-fi na kterým je PING přes 400 a Dow. 10 - 12 Mbps. Problém nejspíš nebude v NTB protože mám přes Wi-fi připojen ještě jeden PC v pracovně a dělá to to samé... Přístup do administrace routeru samozřejmě mám. Někde jsem četl, že tento router má 2 antény a někde zase, že jedna se musí nějak ručně zapnout a podobné bláboly, ale nikdo už není schopnej napsat jak se to dělá...někdo dokonce psal něco o nastavení jak moc mají antény vysílat...nevim no hledal jsem na netu celej den a nic rozumnýho jsem nenašel - tak nějak jsem se zkoušel v tom pohrabat, ale bez výsledku. Tááákže Žbeky esli něco víš tak to vyklop

Nicméně pokud by někdo věděl co s tím tak to sem prosím nahoďte...
díkes Leon