blikající monitor

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

aldik
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

blikající monitor

Příspěvekod aldik » 31 kvě 2011 22:34

mám problém s monitorem (a už mě fakt se*e, asi brzyp oletí z okna!)

už jsem zkoušel různé obnovovací frekvence (viz.windows nápověda), ale pořád mi to bliká (problikává černá obrazovka), a to tak často, že se to prakticky nedá normálně používat :evil: (občas to má třeba 10minut kdy vůbec nebliká, ale to je spíš vyjímkaú

fakt netuším kde je chyba.. jestli odchází monitor nebo grafická karta, nebo je vadný kabel nebo je špatný ovladač...

kdyby to aspon vyhodilo nějakou chybu :|

P.S. Zajímavosti je, že na Linuxu (skoro nebo spíš blikne jen tak jednou) nebliká, že by Vista neměla ráda ten monitor? ale Vista už mi tu běží dost dlouho a dřív to nedělalo..

jedná se o 17"CRT monitor zn. Maxton, model 775E

aktuální dodatek: občas slyším takové ty zvuky, jako kdybych odpojil a připojil třeba myš do usb nebo klávesnici třeba.. nevím jestli to má souvislost s monitorem, ale asi jo..

ještě jeden dodatek- nevím proč, ale na XPčkách mi to nebliká, ale ty používat nechci protože za1) jsou zastaralé a za 2) nejde tu zvuk

Reklama
Anubides
Level 2
Level 2
Stav:

Re: blikající monitor

Příspěvekod Anubides » 31 kvě 2011 23:09

Ahoj.

Problikávání většinou dělají ovladače když se instalují a kalibrují se s grafickou kartou. Ale když to dělá pořád tak nejdřív reinstaluj ovladače a uvidíš. Pak ty věci co jsem popsal níže...P.S.: Mám CRT Hyundai Imagequest 17" a jsem nadmíru spokojen již 10 let :))

- Typ grafické karty!
- Zkontroluj kabeláž monitoru zda je na DORAZ! Zkontroluj i kartu zda není mírně vysazena ze slotu.
- Preventivně reinstaluj ovladače grafické karty!
- Napiš typ zdroje a jeho výkon!
Skříň: noname - Procesor: AMD Ryzen 5 2600 - Paměť: 8GB DDR4 - HDD: 1x 120 GB SSD a 1x 256 GB - Grafika: MSI RADEON RX580 8 GB ARMOR - OS: WIN 10 PROFESSIONAL OEM - Klávesnice: Trust silent - Myš: Genius Scorpion
Sluchátka: Lewitz HP710 a Intezze cliq.

aldik
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod aldik » 01 čer 2011 06:36

tak jsem zatím zkusil odinstaloval ovladače graf.karty, které jsem před pár dny instaloval (došlo to jako aktualizace přes Windows Update) a to nepomohlo...

kabel v kompu zdá se, že sedí dobře, ale ted mě napadlo kdyby byl vadný jen kabel, jestli by šel vyměnit, když v monitoru je napevno.. odpojit z obou stran se dá jen napájecí

typ grafiky NVIDIA GeForce 7650GS

Honza522
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Honza522 » 01 čer 2011 06:59

V dnešní době už má skoro každý LCD monitor..na Aukru seženeš i do 1000,- se zárukou.
to vyskakování hlášek, že odpojíš, připojíš myš, nevím čím by mohlo být, ale je možné, že máš i dost zastaralé PC, když máš ještě CRT monitor..

Doporučuji zakoupit LCD monitor, je menší, lehčí, i lepší.. kdyžtak napiš, jaké máš PC a na co ten PC máš(práce, hry, atd.) pak ti mohu poradit nějaký upgrade, kdyby to bylo hodně staré.

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 01 čer 2011 07:05

V čem je prosímtě Honzo LCD lepší než CRT?

Leda v hmotnosti. Kdyby 22'' CRT nevážilo 25kg, tak by moje LCD už letělo dávno z okna a nahradil bych ho CRTčkem:)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

aldik
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod aldik » 01 čer 2011 07:16

nejnovější poznatek: znovu jsem připojil ke kompu starší 17"ti palcové CRTéčko zn.IBM G74 (vzhledově takový prehistorický kousek :D) a ten mi ani jednou neblik...

takže asi grafika v počítači má relativně nově problém s grafikou nebo fakt odchází monitor.. nebo já nevím...

děkuji bohu za druhý monitor, ještě že jsem se ho nezbavil (a to je to IBMko doma kratší dobu i když je už ož od vzhledu starší)

holt starý, ale kvalitní.. ty nové šmejdy nestojí za nic :lol: :evil:

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 01 čer 2011 09:07

Pokud to v XP nebliká /určitě?/ a ve Vistách ano, je to nejspíš těmi ovladači, které si nerozumí s Vistou. Zkusil bych jiné, třeba starší a případně i ovladače na monitor, pokud máš.

aldik
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod aldik » 01 čer 2011 11:49

blue spirit: v XP to bliklo možná jednou, a to je v normě kteoru neřeším :D .. alen e ta často jako ve Vistě..

ale ted sem znovu zapojil starší monitor (viz.výše) a jede to, takže ten si najednou rozumí s Vistama

k tomu ovladači- nedávno sem instaloval nové (přes WinUpdate) a chvíli to bylo Ok a znovu to začalo blikat, včera sem ty poslední ovladače odinstaloval a furt to bliká..
já ho ještě kdyžtak zkusím připojit k notebooku nebo pak to zkusím vyřešit přes známého.. snad se vyzná v celém HW :D

Kincl6
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Kincl6 » 11 bře 2017 17:13

Mám podobný problém když třeba koukám na film a je tam světlejší pasáž tak mi jakoby bliká obrazovka fakt mírně bílou barvou, stejně tak u her nebo když v nějakým programu přejedu na lištu tak to prostě bíle blikne, nevíte co s tím? snížil jsem jas na monitoru ale je tam jen nepatrná změna.
Jinak si myslím, že problém nastal po novém LCD monitoru dříve to dělalo fakt jen občas nebo jsem si toho možná jen nevšiml, když ten monitor byl tak o 20% menší

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s načítáním stránek - bílá blikající obrazovka po přihlášení
    od linkinlot9 » 31 pro 2024 15:36 » v Programování a tvorba webu
    1
    1670
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    31 pro 2024 16:27
  • Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
    od mullen » 07 dub 2025 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    11061
    od JuRas Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 13:41
  • Monitor do 500€
    od Scorpi » 08 srp 2024 15:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3057
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    08 srp 2024 20:49
  • Monitor HDR
    od Arnold91 » 07 říj 2024 17:10 » v Vše ostatní (hw)
    2
    3190
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    07 říj 2024 19:32
  • CPU, HDD, monitor Příloha(y)
    od b.m » 15 pro 2024 19:20 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    19
    7291
    od b.m Zobrazit poslední příspěvek
    03 led 2025 14:10

Zpět na “Problémy s hardwarem”