Dotaz je snad jasný. Jde mi konkrétně o to, že se zbavuju svojí am3 desky a řeším, co pořídit místo ní. Uvažuju o těchto:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp ... zAodOXXZvQ
http://interlink.tsbohemia.cz/zakladni- ... 22153.html
Na druhou stranu stojí ale am3+ desky skoro stejně jako AM3, a tak přemýšlím, jestli pro svůj CPU (v podpisu) nepořídit AM3+. Nevím ale, jestli to má valný smysl, když zatím zdaleka nevyužívám výkon svého procesoru na 100% (max. tak 70-75%) a nic mě tudíž nenutí k upgradu a ani v nejbližší době nebude.
Myslíte, že AM3 desky ztratí s vypuštěním Bulldozerů nějak výrazně na hodnotě? A jak by si proti zmíněným deskám vedla třeba tahle: http://interlink.tsbohemia.cz/zakladni- ... 27178.html ?
Nejde mi o taktování, ale aby měla deska slušné provozní podmínky (hlavně teploty) a byla kvalitní, aby co nejdéle vydržela.
Díky za vaše názory a odpovědi:)
Jak myslíte, že se aktuálně vyplatí deska AM3+? Vyřešeno
Re: Jak myslíte, že se aktuálně vyplatí deska AM3+?
Spíš se bojim že postupně přestanou AM3 desky prodávat stejně jako když vydali AM2+ tak přestali prodávat AM2 a při vydání AM3 přestali prodávat AM2+.
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Tak já se nebojím nakupovat z druhé ruky, pokud je zboží v záruce ještě alespoň rok, navíc tohle mě netíží. Řeším teď spíš, jestli má fakt cenu kupovat AM3+,
edit pokračování: když ho aktuálně ani v nejbližší době nevyužiju. Třeba ta odkazovaná deska začínala s cenou ve své době na 5000, kdežto ty AM3+ začínají níž... asi tam musí být nějaký rozdíl?
edit pokračování: když ho aktuálně ani v nejbližší době nevyužiju. Třeba ta odkazovaná deska začínala s cenou ve své době na 5000, kdežto ty AM3+ začínají níž... asi tam musí být nějaký rozdíl?
Ber to tak že komponenty jdou cenama hodně rychle dolů a vývojem nahorů.Za pár let už tady budou DDR99 paměti, AM50+ procesory, grafiky s 5 TB GDDR123456789 pamětí a kdo ví co ještě..
Just Fucking Google It!
ja myslim za par let uz pocitace nebudou
Ne, budou jenom počítače a SKYNET všechny lidi vyvraždí 

Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Hej trochu k tématu:D Já vím, že technologie rychle zastarává. Jde mi ale spíš o moje konkrétní dilema mezi těma deskama. Ač je to odvážný tvrzení, já si s procesorem ještě dobu vystačím.
Kolik máš cenovej rozpočet? Pokud tu desku chceš k tý X6 co máš v podpisu tak až bude slabá tak bude slabá i deska takže je to asi jedno.
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Limit je 2000 Kč. A jo chci to k tý X6. Kterou desku myslíš?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Co si od toho slibuješ? Zvýšení výkonu to nepřinese a CPU teď kupovat nechceš, tak proč měnit?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Všechny.
Tady máš porovnání 5ti desek od 2k dolů. Pokud bys někdy dokupoval druhou GTX460 do SLI tak ber tu Asus za 1973kč, jinak bych bral tu Asus za 2067kč ale ta ti je s GK od nVidia k ničemu.
Jinak jakej je rozdíl mezi 3Gb/s a 6Gb/s konektorem?
Tady máš porovnání 5ti desek od 2k dolů. Pokud bys někdy dokupoval druhou GTX460 do SLI tak ber tu Asus za 1973kč, jinak bych bral tu Asus za 2067kč ale ta ti je s GK od nVidia k ničemu.
Jinak jakej je rozdíl mezi 3Gb/s a 6Gb/s konektorem?
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
V podstatě mi jde o to, kolik navíc zaplatím za AM3+, kvůli tomu, že je to AM3+. Nebo je ta AM3+ skutečně vybavením a kvalitou rovnocenným soupeřem těm dvěma odkazovaným? Ve specifikaci se tak nějak orientuju až na rozdíly v chipsetech. Jde mi fakt spíš o kvalitu součástek. Zkrátka co byste si vybrali vy, co tady skládáte PC.
Moje dilema je v tom, že když pořídím AM3+, tak mi vydrží třeba 5 let, během nichž udělám upgrade procesoru a nebudu muset kupovat desku. Nevím ale, jestli za pět let ta deska stejně nebude natolik za zenitem, že nebude mít smysl si ji nechávat. Na druhou stranu ve mě ty AM3 desky budí dojem větší kvality a odolnosti.
edit:
Petaq: Sata III nepotřebuju, nemám SSD a ani ho nechci. O SLI taky neuvažuju, mimo jiné proto, že používám PCI. To spíš radši po nějaké době koupím GTX 560ti. A proč by mi byla ta dražší Asuska k ničemu?
Moje dilema je v tom, že když pořídím AM3+, tak mi vydrží třeba 5 let, během nichž udělám upgrade procesoru a nebudu muset kupovat desku. Nevím ale, jestli za pět let ta deska stejně nebude natolik za zenitem, že nebude mít smysl si ji nechávat. Na druhou stranu ve mě ty AM3 desky budí dojem větší kvality a odolnosti.
edit:
Petaq: Sata III nepotřebuju, nemám SSD a ani ho nechci. O SLI taky neuvažuju, mimo jiné proto, že používám PCI. To spíš radši po nějaké době koupím GTX 560ti. A proč by mi byla ta dražší Asuska k ničemu?
Naposledy upravil(a) hipiry dne 05 čer 2011 19:13, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2238
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
02 pro 2024 10:12