Zdravim,
jaký máte názor na přístup do FTP díky skvělému programu Total commander. Od verze 7.5 je ukládání šifrované 256bitovým šifrováním AES.
Weby mám sice jen dva ale nerad bych přišel o hesla a následně napadnutí virem. Mám samozřejmě nejnovější verzi, ale zajímá mě názor zda použít jiný ftp klient nebo už se total commanderu může věřit že žádný virus nezjistí hesla.
P.S Jinak chráněn jsem Eset smart security
Ukládání hesel do Total commandera - FTP
Re: Ukládání hesel do Total commandera - FTP
Existuje jednoduchá finta – ulož si heslo o něco delší, například místo Kr3p3lk4-5penez toto: odmazatKr3p3lk4-5penez a při přihlašování, když ti to vyplivne špatné heslo, ho ručně „zadáš“ tím, že odmažeš nadbytečné hvězdičky.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Re: Ukládání hesel do Total commandera - FTP
A co vlastně chceš?
Totalcommander varoval při ukládání hesla jen proto, že je neukládal šifrovaně. Tudíž, pokud si někdo v obyčejném notepadu otevřel soubor winftp.ini, tak všechny přihlašovací údaje viděl.
Komunikace ftp je jedoduchá a probíhá v textovém režimu, takže na přečtení přihlašovacích údajů stačí obyčejný sniffer. Pokud by měla být bezpečná, je třeba použít SSL (ftps) nebo SSH (sftp).
Totalcommander varoval při ukládání hesla jen proto, že je neukládal šifrovaně. Tudíž, pokud si někdo v obyčejném notepadu otevřel soubor winftp.ini, tak všechny přihlašovací údaje viděl.
Komunikace ftp je jedoduchá a probíhá v textovém režimu, takže na přečtení přihlašovacích údajů stačí obyčejný sniffer. Pokud by měla být bezpečná, je třeba použít SSL (ftps) nebo SSH (sftp).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 5622
-
od Martab
Zobrazit poslední příspěvek
09 srp 2024 11:18