Už jsem pročetla všechny diskuze k digitalizátoru od Tchiba, rozchodila ho na notebooku hned po vánocích, přišla i na omyl OUTPUT-INPUT v návodu. Ale taky jsem na tom tenkrát marutovala asi 4 dny. Teď bych potřebovala zdigitalizovat další videa a zapojila jsem digitalizátor k PC přesně podle návodu, rozpoznalo mi to USB, v capture modulu (program ArcSoft Showbiz) si můžu vybrat USB 2863 Device, ale hned mi to napíše:
"Zařízení není k dispozici nebo je používá jiná aplikace.Zavřete aplikace, které mohou zařízení používat a opakujte akci."
Mám úplně všechno zavřené, a stejně to nejede. Nefunguje ani kamera, která standardně funguje ke Skypu. Zase ji jenom vidím a nejde se připojit.
Budu vděčná za jakoukoliv radu. Díky moc!
Doporučuji - digitalizátor videozáznamu apod. na tchibo.cz
Re: Doporučuji - digitalizátor videozáznamu apod. na tchibo.
Zkusil bych se podívat, zda u správce zařízení nebude nějaký otazník, či se podívej do sekce problémová zařízení. Také můžeš zkusit celý ovladač USB zrušit a nechat (možná po restartu) nainstalovat operačním systémem znovu.
Už jsem zkoušela celý program včetně driverů odinstalovat a nainstalovat znova, restartovala jsem nesčetněkrát. Nikde nevidím žádnou chybovou hlášku. Webcamera je v pohodě, ta funguje a vidím ji. Předtím, na tom netbooku, mi digitalizátor aspoň reagoval na kameru, teď nereaguje ani na ni. Vypadá to, jakoby se PC nelíbila kombinace celého digitalizování s nějakou součástí, programem nebo já nevím čím, co je v PC.
Na netbooku nechci znova digitalizovat, protože to nestíhal a výsledné digitální video se sekalo, proto to chci rozjet na PC, které má větší pamět.

Na netbooku nechci znova digitalizovat, protože to nestíhal a výsledné digitální video se sekalo, proto to chci rozjet na PC, které má větší pamět.
Ještě můžeš zkusit odinstalovat digitalizační software, nejlépe v nouzovém režimu, ať odstraní všechny ovladače. Po restartu v normálním režimu nainstaluj software zpět. Někdy dělá problém připojení do jiného portu USB než posledně, musíš se pokusit najít původní port. S tím si užívám já, když profukuji PC, odpojím kabely a čistím jinde. Po připojení kabelů USB (jinak než to bylo) na mě řve PC se vším možným, že nalezlo nová zařízení, ať doinstaluji ovladače, tak pro všechny případy vypínám PC a přehazuji kabely, než to vydedukuji a trefím se 

Najít původní port? Žádný zatím nebyl, byl to pořád ten stejný, PC mi hlásil, že úspěšně nainstaloval nové zařízení. Myslela jsem, že budu moct u toho softwaru najít ten port (popř. nastavit), jako třeba při zapojení mobilu přes USB, ale obávám se, že to nejde. Ani nevím, který port to chce, když tvrdí, že "je zařízení používáno". USB portů (zapojených) je přesně 4 + 8 HUB USB portů a v každém je něco. Doma by mě s odpojováním hnali.
Ale obávám se, že jediná možnsot, jak to zjistit, bude, psotupně zkoušet všechny porty... může dělat tu paseku HUB?

Ale obávám se, že jediná možnsot, jak to zjistit, bude, psotupně zkoušet všechny porty... může dělat tu paseku HUB?
Zkus to připojit mimo HUB.
To samozřejmě mám, v HUB už není místo
Mám to připojené přímo v USB portu zepředu na bedně PC, HUB je připojen na portu zezadu. Zkoušela jsem i port zezadu bedny a stejné.
Nebude problém spíše někde v PC, že se tam bijou nějaké programy nebo instalace nebo cokoliv?

Mám to připojené přímo v USB portu zepředu na bedně PC, HUB je připojen na portu zezadu. Zkoušela jsem i port zezadu bedny a stejné.
Nebude problém spíše někde v PC, že se tam bijou nějaké programy nebo instalace nebo cokoliv?

Už jsi zkoušela odinstalovat a znovu nainstalovaf digi soft přesně jak jsem popisoval?
Jj, zkoušela.
Už jsem vystřídala všechny USB porty, které PC má.
Už jsem vystřídala všechny USB porty, které PC má.
Stejný problém se tu řešil už v několika vláknech, zkus vyhledat a podívat se, zda to má řešení, které zabralo ... I ten port, kde je nyní připojení HUB (odpojit a vyzkoušet)?
Jednou mi to taky dělalo. ale pak se to po jednou po odinstalování a x čištěních podařilo znovu nainstalovat. Důležité je dodržet postup instalace jak je v návodu, včetně restartů bez zapojeného zařízení. Tuším postup byl ovladače, restart, software, restart nebo zapojit digitalizátor - vyskočí tabulka s dokončením instalace ovladačů.
A k gomu používání. Nezapnem se po zapojení digitalizátoru nějaký software?
PS: příště založ vlastní téma, toto vzhledem k nadpisu většinou neberou, že chce někdo pomoct.
A k gomu používání. Nezapnem se po zapojení digitalizátoru nějaký software?
PS: příště založ vlastní téma, toto vzhledem k nadpisu většinou neberou, že chce někdo pomoct.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
Díky všem aspoň tak, vyzkouším všechny rady znova. Včera jsem všechno odinstalovala a nechám PC prospat a uvidí se. :-)
Romaine: Jj, taky mě to napadlo založit k tomu nové téma, ale už jsme potom s X rozvedli diskuzi, tak to nemělo smysl.
Romaine: Jj, taky mě to napadlo založit k tomu nové téma, ale už jsme potom s X rozvedli diskuzi, tak to nemělo smysl.