Předvčírem mi nechtěl naběhnout Windows a automaticky to začalo kontrolovat disk. Pak se to restartovalo a když mi měla naběhnout přihlašovací obrazovka, tak mi to místo toho hodilo tak na půl vteřiny modrou smrt a opět restart. Nezbývalo nic jiného, než reinstal win. Tento problém jsem měl už jednou tak před měsícem. Ale to bylo horší. Ne jen, že nenaběhl Windows, ale kompletně se ten disk vyčistil od všech dat a nešlo na něj ani instalovat systém. Jednoduše byl totálně v čoudu, tak jsem ho šel do Alzy vyměnit. Byl to WD Caviar Green. Měl jsem dva úplně stejný identický. To znamená 2x WDC WD15EVDS-63T3B0. Ten jeden poškozený jsem teda vyměnil za Caviar Black a ten teď používám jako vedlejší na ukládání dat. Systém mám nainstalovaný na tom druhým Caviar Green se stejným označením a ten jde teď pomalu do háje taky. Tady je screen z HD Tune:

Chtěl jsem i stáhnout nějaké utilitky od výrobce, ale ten jejich web mi teď nějak nechce naběhnout.
Takže tento disk zatím funguje. Po reinstalaci se systém zatím vždy spustil a žádné jiné problémy to zatím nedělá. Jen HD Tune ukazuje vadný sektor a myslím si, že ten disk každou chvíli kiksne jako tamten.
Pokud to teda nejde nějak softwarově opravit, mohli by jste mi prosím poradit nějaký kvalitní disk? Ale pokud vím, tak WD je kvalitní, tak nevím v čem je chyba. Nejspíš možná jen v disku s tím označením WDC WD15EVDS-63T3B0, protože jeden do háje už šel a druhej tam putuje.
Díky za odpověď.