Pád systému W7

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

hexxis
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Pád systému W7

Příspěvekod hexxis » 16 čer 2011 14:22

Dobrý den, dnes jsem si na externí hdd dal pomocí programu WinFlash Windows 7, původní systém byl Windows Vista, ve Vistách jsem načetl instalaci 7 z usb hdd, načetli se soubory, restrtoval se ntb a proběhla instalace uplně bezproblému, po restartování však ntb chvíli hltal a pak to napsalo pres celou obrazovku cervenym pismem ERROR a nahore maly text "cannot open file C:\RECOVERY.DAT" absolutne ted nevím co delat...mechanika je na ntb uz asi ctvrt roku nefunkcní...mám k dispozici jen externni 2,5 hdd....Pokud by nekdo vedel jak uvést zpět do provozu tak budu moc rád =) jedná se o notebook Asus K50ab

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Pád systému W7

Příspěvekod d1amond » 16 čer 2011 14:34

Win7 jsi si odkudsi stáhnul. Chyba číslo 1.
Pravděpodobně si při instalaci odstranil recovery oddíl disku, kde je záloha původních Vista. Zatím se nepletu?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

hexxis
nováček
Stav:

Příspěvekod hexxis » 16 čer 2011 14:39

Win7 jsem si v druhem notebooku převedl na obraz jelikož mi nefunguje mechanika..a ten sem pak převedl na ten externi hdd, recovery oddil jsem nemazal, ten je myslim skrytej samostatne, je tam tusim oddil recovery, disk c: kde byly visty, disk D: kde mam osobní data, na disk C: jsem dal instalaci těch Win7 (ano jsem blbec vzpoměl jsem si az pri tom erroru ze sem to mel ja debil dat na samostatnej oddil) ...btw ty Visty byly OEM

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 16 čer 2011 15:04

Zus obnovit ty původní Vista. Pokud jsi smazal boot sektor a přepsal ho W7 loaderem, bude to asi problém. Boot PC je vázán na ten recovery oddíl.

TSY
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod TSY » 16 čer 2011 15:08

Nejlepší je windows instalovat na čistý disk (pokud na něm něco je tak zazálohovat a potom zformátovat). Pokud nemáš Windows 7 originální tak jediný spolehlivý jsou zde : XXX
Máš je tam vlastě rovnou originální - při instalaci stačí nezadávat sériové číslo a nechat zaškrtlé aktivovat po připojení k síťi.
Jdou tam i všechny aktualizace :wink: .

//Zredukován odkaz na warez. Žádné linky na warez tu nebudou tolerovány. Žbeky
Základní Deska : MSI Z87-G45 Gaming, CPU : Intel Core i7-4770K 3,5 GHz @ OC 4,2 GHz, 1,214V FAN : Noctua NH-U12P SE2, RAM : 16GB Kingston Black Series (2x8 GB, 1600 MHz, CL10) GPU : nVidia MSI GTX 760 2GB, Zdroj : Seasonic M12II-620W, SSD : Samsung EVO 840, basic 120GB, HDD : Seagate Barracuda 7200.14 - 2TB, Seagate SV355 7200.14 - 3TB

hexxis
nováček
Stav:

Příspěvekod hexxis » 16 čer 2011 15:18

Nejhorší je, že já se nijak nikam nedostanu. V Biosu nemám jak nabootovat z externího hdd, předtím se ty win 7 chytli asi díky tomu že jsem to spustil ve vistách a po restartu tam ty soubory uz nak byly nebo neco. V Biosu je videt ten usb hdd, ale neni v moznostech boot sequence, tam je jen tusim neco jako removable dev. ale to kdyz dam jako prvni tak to vubec nemá efekt a hned to preskoci na boot tech poskozenejch win 7 který pak hoděj error, pak je v boot sequenci, hdd, romka a tím to hasne..takže já ani nevím jak zformatovat hdd, napadlo mě nakej live linux jestli by to slo, ale zase nejde ta mechanika...takze fakt nevim. ta verze win7 neni chybná tím si sem jistej, vtom chyba nebude...sppíš to bude něco tím jak se sprcli ty visty se 7.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 16 čer 2011 15:52

Spolehlivá instalace je přes USB flash disk, který je vytvořen jako bootovací. Na netu najdeš X návodů, jak na to.

hexxis
nováček
Stav:

Příspěvekod hexxis » 16 čer 2011 15:59

No ja myslel že mezi ext. 2,5 hdd a flash diskem neni rozdil takhle při bootování, to by snad měl bios přelouskat ten hdd nebo ne? myslíte že tam bude rozdíl? a že z flash disku to pujde bez problémů nabootovat?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 16 čer 2011 18:13

Je to pokus. Moc možností nemáš. Všechny netbooky instaluju přes externí USB mechaniku a není s tím problém. Mám několik příkladů, kdy W7 po instalaci z USB flashky padaly.

hexxis
nováček
Stav:

Příspěvekod hexxis » 17 čer 2011 17:48

Tak jsem to zkousel pres tu flashku, smazal jsem celej oddíl s vistama, zustal tam teda skrytí recover oddíl, zformatovanej oddíl C a oddíl s osobními daty(foto,video,hudba,..) instalace proběhla v pořádku, notebook se restartoval...a pak zacla nabíhat vista, objevilo se cernobílý pozadí vist a nakonec opět bíla oprazovka,červený napis error a nahore malým písmem Can not open file C:\Recovery.dat .....co stím? :-(

Edit: Tak jsem to vyřešil, odstranil jsem Recovery oddíl, restartoval pc a už mi naprosto bez problémů naběhli rovnou Windows 7. Takže děkuji za všechny rady. Můžete Lock

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamrznutí systému Win 11
    od schwarzenegger » 15 srp 2024 18:01 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2427
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 21:37
  • Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
    od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8...
    10
    7277
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 11:04
  • Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
    od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem
    8
    3222
    od Speed_dead Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 10:02

Zpět na “Problémy s hardwarem”