LAN párty ve sklepě

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

silky
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

LAN párty ve sklepě

Příspěvekod silky » 16 čer 2011 15:30

Zdarec,
Již po 5 mám v plánu pořádat LANku, ale mám tu takovou otázku na zkušenější, kteří s tím mají více zkušeností. 4 předchozí párty se odehrávali na radnici, kde nám bylo řečeno ,že je kvalitní elektrika, jelikož se tam pořádají svatby, hrajou tam kapely. Byla to i pro ně nová zkušenost, protože nikdy před námi tam nikdo něco takového nezkoušel pořádat a i pro mě to byla první LANka :) všechno proběhlo uspěšně a i další LANky se konaly právě zde. Ale poslední dobou lidi ubývají, buď proto,že se jim nechce nebo je něják to paření přešlo. Tak tu řeším otázku zda pozvat 10 lidí na radnici , kde za to platíme cca 1500kč - už se to stává dost nevýhodný pro ty lidi a nebo bych něco takového zkusil uspořádat u mě ve sklepě. Problém nastává zde. Nejsem si totiž uplně jistý, zda elektrika bude řekněme pro 3-4 PC a 4-5 notebooků dostačující. Elektrika je zde hodně stará, jsou tu ještě starý hliníkový rozvody, elektrika ve sklepě je připojena na jeden byt v paneláku(jsou tu 4 byty) mám možnost natáhnout alespon prodlužováky z druhého bytu. Více info případně přidám.. Dík
AMD Athlon X4 640 3,5GHz - NVIDIA GeForce9600GT - Kingston DDRIII 8GB 1033MHz - ASUS M4A88T-V EVO/USB3 - WD 2,5TB - 500W Enermax NAXN

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: LAN párty ve sklepě

Příspěvekod guest » 16 čer 2011 15:38

Je otázka jaké tam je jištění a co znamená hodně stará elektrika i když Al už něco vypovídá. Pokud je tam jistič 10A, pak uvedená zařízení by byla tak na hranici výkonu, ale stačit by to mělo- byla by tam dostatečná rezerva.

Ono dost záleží na tom jaké to jsou počitače a jaké monitory.

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 16 čer 2011 21:23

V garáži kdysi vznikla první žárovka, byla založena skupina Plain White T's, skupina Deicide, firma Aple apod. Možná u tebe v garáži vznikne nový fenomén - Garage LAN . :lol: :idea:
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 16 čer 2011 23:02

Pokud máš možnost rozdělit příkony mezi více jističů, tak bych v tom neviděl problém.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 17 čer 2011 11:19

Důležitý je taky zabránit lidem, aby zapínali počítač v jeden okamžik. To značí, že když vypadne jistič, nechat všechny počítače odpojit a postupně je pak zapojovat. Na mé první lance majitel objektu šel nahodit jistič a výsledkem bylo, že to vyhodilo hlavní 150A jistič pro celý barák. A to jsme tam měli jen 15 PC, ale pravda, bylo v to době CRT monitorů. Další akce jsem dělal v hospodě, co měla 35A třífáz a i když jednou bylo skoro 40 lidí, tak to bylo stále v pohodě. Jen jsem musel vyrobit z truhlíku na kytky rozvaděč z 380V na 220V.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Zpět na “Vše ostatní (hw)”