Access - Přičtení jedné hodiny k aktuálnímu času Vyřešeno
Re: Access - Přičtení jedné hodiny k aktuálnímu času
Až budu mít čas tak nad tím zkusím pobádat. Možná že pole na formuláři se chová jinak než v datovém listu (tabulce)? Jsi si jist že v zobrazení tabulky to dělá taky? Zkouším to v Access 2007 ale řekl bych že to moc nehraje roli jaká verze. Další řešení co mě teď napadá, i když celkem blbé, by bylo převést to na text. Tak zatím.
Tak a je to. Problém ste chlapi vyřešili už na začátku. Příkaz VyslednyCas = Format(DateAdd("h", 1, VstupniCas), "hh:mm") funguje. bohužel v mým už trochu rozsáhlejším formuláři se vyplní ty dvě časový hodnoty ve více případech (při kliknutí na pole "datum", při ruční změně pole "čas od", atd.) a vaši kouzelnou formulku jsem zadával ve špatné části zdrojáku:-( Až teď když sem začal úplně od znova sem na to přišel, takže su kokot, klobouk dolu za trpělivost a vaše schopnosti a dík moc.
Martin
Martin
Ještě mě napadlo, že by stačilo použít jen jedno pole pro uchování hodnoty (datum/čas). Zbytek už by se jen dopočítával. Jestli tam teda máš v tabulce zvlášť datum a zvlášť čas. Jinak jsem rád že ti to pomohlo.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím,
není nad jasný zadání :-)
Tak tady je to ...
Private Sub Datum_Click ()
If IsNull(Me.Text27) = True Then
Me.Text27 = TimeValue(Now())
Me.Text30 = TimeValue(DateAdd("h", 1, Me.Text27))
End If
End Sub
Jinak já používám místo vykřičníků tečky. Vždy když člověk napíše Me. tak mu VBA nabídne položky které jsou dostupné. (je to rychlejší a nehrozí možnost záměny...)
Tak teď to určo bude ono..
Karel
není nad jasný zadání :-)
Tak tady je to ...
Private Sub Datum_Click ()
If IsNull(Me.Text27) = True Then
Me.Text27 = TimeValue(Now())
Me.Text30 = TimeValue(DateAdd("h", 1, Me.Text27))
End If
End Sub
Jinak já používám místo vykřičníků tečky. Vždy když člověk napíše Me. tak mu VBA nabídne položky které jsou dostupné. (je to rychlejší a nehrozí možnost záměny...)
Tak teď to určo bude ono..
Karel