Poraďte PC cca za 10,000 kč Vyřešeno
Poraďte PC cca za 10,000 kč
PC je určeno na obvyklou práci na netu, přehrání filmu v Blu-ray s výstupem HDMI na full HD plazmu. Časem možná střih domácího videa, ale teď není aktuální. Disk na data mám, takže jen nějaký na systém. Hry nehraji. Bez periferií a OS, bude na něm Win64. Dík za rady
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Poraďte PC cca za 10,000 kč
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... O001147L01
Je to bez dedikované GK - ta v CPU by měla stíhat HD videa s přehledem
Je to bez dedikované GK - ta v CPU by měla stíhat HD videa s přehledem
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
viewtopic.php?f=40&t=69205
Tady jsem něco skládal pro školní účely, prakticky to samé, hako tyto požadavky. Je tam navíc i grafika.
Tady jsem něco skládal pro školní účely, prakticky to samé, hako tyto požadavky. Je tam navíc i grafika.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
ještě jsem zapomněl na jednu věc. mám monitor full hd i s výstupem hdmi. bude lepší se podívát po desce nebo grafice se dvěma výstupy hdmi, nebo není podstatný rozdíl, když ho připojím přes dvi?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
DVI je taky digitální výstup stejné kvality, jen nepřenáší zvuk. Takže pokud jej třeba na monitoru oželíš, tak toto řešit nemusíš
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nějak jste opomněli na Blu-Ray mechaniku
Jinak bych uvažoval o Žbekyho sestavě a to právě kvůli "pouze" integrované grafice. Jiná (nejlépe Nvidia kvůli CUDA) se dá dokoupit kdykoliv později. Pokud hry nehraje a jen filmy tak jsou peníze za 5670 (jakoukoliv ATI/AMD) vyhozené. K čemu? CUDA není a vše ostatní zvládne integrovaná taky. Dal bych přeci jen silnější zdroj ať se při kupování grafiky v budoucnu nemusí měnit. Seasonic 520W/620W bude výbornej, protože nebude žádné omezení v budoucnu.
Ten HDD ... já bych tam dal rychlejší.

Jinak bych uvažoval o Žbekyho sestavě a to právě kvůli "pouze" integrované grafice. Jiná (nejlépe Nvidia kvůli CUDA) se dá dokoupit kdykoliv později. Pokud hry nehraje a jen filmy tak jsou peníze za 5670 (jakoukoliv ATI/AMD) vyhozené. K čemu? CUDA není a vše ostatní zvládne integrovaná taky. Dal bych přeci jen silnější zdroj ať se při kupování grafiky v budoucnu nemusí měnit. Seasonic 520W/620W bude výbornej, protože nebude žádné omezení v budoucnu.
Ten HDD ... já bych tam dal rychlejší.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Díky za postřehy, o disku i mechanice. To druhé hdmi oželím, na zvuk jsou bedny, ale s tím diskem a mechanikou bych chtěl ještě poradit.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mechaniku - musíš se rozhodnout zda chceš, aby uměla i Blu-Ray vypalovat a nebo jen přehrávat. Ten disk vem ten od Žbekyho. Ale pokud tě to finančně nezatíží tak tento: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1TZ1TU147R
Opraven odkaz na disk - ujela mi ruka.
Opraven odkaz na disk - ujela mi ruka.
Naposledy upravil(a) samotarrk dne 25 čer 2011 08:40, celkem upraveno 1 x.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
mechanika s blu-ray jen pro přehrávání, jinak by to bylo asi komplet. sestavu od žbekyho a disk wd
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ne, ne, ne disk vezmi od Žbekyho a nebo WD, ale tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1TZ1TU147R
OK. Ještě jednu věc. V té sestavě je zákl. deska s podporou pamětí 1066/1333MHz, paměti jsou ale 1600 MHz. Nebude to dělat paseku?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Poraďte PC cca za 10,000 kč Vyřešeno
Ničemu to nevadí, samy se podtaktujou na těch 1333MHz
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”