UPRAVEN NÁZEV TÉMATU ...
nyní tedy jen prosím o radu jak správně a funkčně nastavit WiFi síť s níže popsanými potížemi .. děkuji
SPRÁVNÉ NASTAVENÍ WIFI SÍTĚ Vyřešeno
SPRÁVNÉ NASTAVENÍ WIFI SÍTĚ
Naposledy upravil(a) Wooh dne 26 čer 2011 10:09, celkem upraveno 2 x.
AMD Athlon 64 X2 6400+, 3,2 GHz | 6GB DDR2-800 Apacer | Sound Blaster Audigy 2| Asus M2N-SLi Gb LAN, nForce560 SLi | 2x GIGABYTE 8800GTS 512 MB SLI | 500GB WD5000AAKS 16MB | Fortron Blue Storm II 500W | Scythe SCMNJ-1000 NINJA | Ednet Laser | UMAX | LG GSA-H58N | OS: Windows 7 Ultimate x64
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Huawei EchoLife HG520i .... jako přijímač ?
Bohužel ne. Ten modem je celkem specifické zařízení a nepočítá se s jinýám použitím než tak jak ho využíváš (využívals) teď. Pokud bys to chtěl takto řešit, musel by se koupit nový router s podporou režimu client. Investice +-500Kč. Ale pokud to nejde chytat na normální USB Wi-Fi kartu, tak nepočítej s tím, že by to s routeerem bylo o moc lepší
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
No, doteď ten internet chytat na USB WiFinu šel. Měl jsem vytvořenou klasickou WiFi síť, kterou jsem vytvořil pomocí webového admin rozhraní 10.0.0.138 ... bez problémů na ní jela jak má přítelkyně přes notebook, tak i máti vedle v bytě. Nyní, se změnou modemu jsou zatím jen a jen problémy. Dokázal jsem to u máti zprovoznit, ale na chvíli se jí to připojí, normálně funguje a za chvíli odpojí .. pak zase připojí a odpojí. Neustále dokola. Nevím, jestli je problém ve špatně nastavené síti, nebo že jsem to špatně nastavil u ní nebo jen chyba v jejím přijímači a byl by lepší jiný.
Může mi někdpo poradit od začátku nejjednodušší postup jak nastavit tu síť aby fungovala. Co nastavit u mě, co nastavit u ní ... nevím. Možná zbytečně nastavuju něco, co vůbec nemám, nebo naopak nenastavuji zase to, co bych měl. V bezdrátových sítích ona tu požadovanou vidí, dal jsem tam nejjednoduší šifrování WEP, neb nevím jak její přijímač dokáže dešifrovat, ale je to velice starý model .. nastaveno je to na 802.11b ze stejného důvodu .. jenže teď nevím, jestli ji mám i v nastavení připojení nastavovat nějakouo IP adresu, masku podsítě nebo jestli to už u ní dělat nemám ..
Omlouvám se možná za zmatené popisy, ale nevím jak to teď popsat jinak .. dokázal by mi někdo v několika krocích pomoci co nastavit u mě a u ní, aby vše fungovalo ? Předem děkuji.
Může mi někdpo poradit od začátku nejjednodušší postup jak nastavit tu síť aby fungovala. Co nastavit u mě, co nastavit u ní ... nevím. Možná zbytečně nastavuju něco, co vůbec nemám, nebo naopak nenastavuji zase to, co bych měl. V bezdrátových sítích ona tu požadovanou vidí, dal jsem tam nejjednoduší šifrování WEP, neb nevím jak její přijímač dokáže dešifrovat, ale je to velice starý model .. nastaveno je to na 802.11b ze stejného důvodu .. jenže teď nevím, jestli ji mám i v nastavení připojení nastavovat nějakouo IP adresu, masku podsítě nebo jestli to už u ní dělat nemám ..
Omlouvám se možná za zmatené popisy, ale nevím jak to teď popsat jinak .. dokázal by mi někdo v několika krocích pomoci co nastavit u mě a u ní, aby vše fungovalo ? Předem děkuji.
AMD Athlon 64 X2 6400+, 3,2 GHz | 6GB DDR2-800 Apacer | Sound Blaster Audigy 2| Asus M2N-SLi Gb LAN, nForce560 SLi | 2x GIGABYTE 8800GTS 512 MB SLI | 500GB WD5000AAKS 16MB | Fortron Blue Storm II 500W | Scythe SCMNJ-1000 NINJA | Ednet Laser | UMAX | LG GSA-H58N | OS: Windows 7 Ultimate x64
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nic u ní nenastavuj. Síť vytvoř na modemu jakoby znova - s jiným SSID a dočasně vynech šifrování úplně, aby sis vyloučil chybu tady. Potom na přijímači nastav všechno na automatické získání (žádnou IP nevyplňuj) a připoj se. Potom napiš i jakou kvalitu signálu vidíš.
Jinak na modemu můžeš nastavit i 802.11g, vysílají se potom s 802.11b zároveň (pokud si vysloveně nevyžádáš 802.11g only)
Jinak na modemu můžeš nastavit i 802.11g, vysílají se potom s 802.11b zároveň (pokud si vysloveně nevyžádáš 802.11g only)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Tak vše jsem provedl, resetoval nastavení modemu na default, vytvořil zcela novou síť která vysílala b/g/n vše naráz .. šifrování jsem vypnul, takže byla přístupná všem, dal nové SSID.
Na přijímači u máti jsem taky všechno hodil do defalutu aby si to získávalo automaticky, síť byla viděna s dobrým signálem (3z5) .. dal jsem tedy připojit a jediné co se stalo, bylo napsané "Načítání síťové adresy" ... a to bylo vše. Takhle jsem čekal přes 10 minut a nic. Restartoval jsem PC, jestli se to třeba nezmění, ale bohužel ne. Takže momentálně nevím kde je chyba ...
Na přijímači u máti jsem taky všechno hodil do defalutu aby si to získávalo automaticky, síť byla viděna s dobrým signálem (3z5) .. dal jsem tedy připojit a jediné co se stalo, bylo napsané "Načítání síťové adresy" ... a to bylo vše. Takhle jsem čekal přes 10 minut a nic. Restartoval jsem PC, jestli se to třeba nezmění, ale bohužel ne. Takže momentálně nevím kde je chyba ...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Běží t na tom routeru DHCP server?
Ano, když jsem se díval, tak je zaplý. Je u něj určena startovací a konečná IP adresa. Když je DHCP zaplé na routeru, znamená to, že na přijímači musím něco změnit ? Tady už se dostáváme do fáze, kdy tomu fakt moc nerozumím 

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: SPRÁVNÉ NASTAVENÍ WIFI SÍTĚ
Musíš tam dát tu automatiku
SPRÁVNÉ NASTAVENÍ WIFI SÍTĚ
Na přijímači u máti je automatika všude nastavena, nic jsem tam už ručně nedával, dal jsem to do původního stavu, kde není nic změněno ... ale zadrhne se to u toho načítání síťové adresy :(
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: SPRÁVNÉ NASTAVENÍ WIFI SÍTĚ
Nezapínal jsi na modemu MAC filtr?
Re: SPRÁVNÉ NASTAVENÍ WIFI SÍTĚ Vyřešeno
Ne, na modemu jsem vůbec nic nezapínal, dal jsem ho do default nastavení, takže je tak, jak byl. A teď po rychlé kontrole tam filtr není. Chyba bude někde na přijímači u máti. Teď jsem se zkoušel připojit u přítelkyně přes NTB a jde to bez problémů, problém je tedy pouze u máti. teď jen přijít na to kde .. už mi z toho ale jde trošku hlava kolem.
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Čer 2011 11:36) ---
Tak jsem právě byl u máti, zkusil se znovu připojit a jede to .. zkoušel jsem se několikrát odpojit a připojit a zatím pořád funguje, takže teď jdu zkusit zaheslovat síť, aby nebyla přístupná všem a pak zkusím pár zátěžových testů, neb dříve byl ten problém, že pokud byla na internetu přítelkyně, tak máti internet nefungoval .. když jsem tam byl já, u stolního, který v podstatě jakoby internet poskytuje, nebo nevím jaké je správné označení, tak se nic nedělo .. problém nastal až po připojení přítelkyně. Momentálně zatím nevím, jestli to bude s novým routerem jiné.
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Čer 2011 12:02) ---
Tak, problém prozatím vyřešen, internet funguje jak přítelkyni, tak mě, tak máti ... zkusil jsem lehký "zátěžový" test, na všech 3 počítačích jsem zapnul stahování, zkoušel brouzdat po netu a vše funguje naprosto v pořádku a překvapivě i rychle :) Takže sice to dalo trochu práce, trochu nervů, ubralo mi to několik minut života a přidalo pár vrásek, ale jsem spokojený ...
Moc děkuji za rady, jsem rád, že zde člověk najde pomocnou ruku a cenním si toho
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Čer 2011 11:36) ---
Tak jsem právě byl u máti, zkusil se znovu připojit a jede to .. zkoušel jsem se několikrát odpojit a připojit a zatím pořád funguje, takže teď jdu zkusit zaheslovat síť, aby nebyla přístupná všem a pak zkusím pár zátěžových testů, neb dříve byl ten problém, že pokud byla na internetu přítelkyně, tak máti internet nefungoval .. když jsem tam byl já, u stolního, který v podstatě jakoby internet poskytuje, nebo nevím jaké je správné označení, tak se nic nedělo .. problém nastal až po připojení přítelkyně. Momentálně zatím nevím, jestli to bude s novým routerem jiné.
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Čer 2011 12:02) ---
Tak, problém prozatím vyřešen, internet funguje jak přítelkyni, tak mě, tak máti ... zkusil jsem lehký "zátěžový" test, na všech 3 počítačích jsem zapnul stahování, zkoušel brouzdat po netu a vše funguje naprosto v pořádku a překvapivě i rychle :) Takže sice to dalo trochu práce, trochu nervů, ubralo mi to několik minut života a přidalo pár vrásek, ale jsem spokojený ...
Moc děkuji za rady, jsem rád, že zde člověk najde pomocnou ruku a cenním si toho

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4723
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
-
- 9
- 2817
-
od Fargotroniac