Vypadá to že je něco s diskem, udělej ještě tento sken
Stahni http://www.slunecnice.cz/sw/hd-tune/stahnout/
-nainstaluj, přepni na záložku Error scan
-nahlas počet červených políček
Pomalý PC - kontrola HJT Vyřešeno
Re: Pomalý PC - kontrola HJT
prave to dobehlo a pocet cervenych policek: 1
zbytek zeleny..co dal?
zbytek zeleny..co dal?
Fajn, takže jeden sektor na disku je vadný. Můžeš zkusit kontrolu disku chkdsk, předtím si ale zazálohuj data. Pokud by systém zlobil, doporučuji uplný formát disku a občas udělat kontrolu přes HD tune nebo crystal disk. Také bych tomuto disku už moc nevěřila a důležitá data ukládala někam jinam, disk může být ještě dlouho ok, nebo taky může jendoho krásného dne odejít, to Ti ted nikdo neřekne.
Dej start-spustit
-do okénka napiš :
chkdsk /f/r
-potvrd enter.
-naběhne Ti tohle okénko, dáš A, po restartu se spustí kontrola disku.
-pak napiš, zda se provedla a jestli po restartu stále píše to samé.

Dej start-spustit
-do okénka napiš :
chkdsk /f/r
-potvrd enter.
-naběhne Ti tohle okénko, dáš A, po restartu se spustí kontrola disku.
-pak napiš, zda se provedla a jestli po restartu stále píše to samé.

Tak právě zálohuju a pak udělám check disk....
Uvažuju, že koupím nový disk, jen nevím jaký a pak jak naklonovat ten starý na nový...včetně systému i dat...
tohle jsou info o starém disku:
Model : WDC WD5000AAKS-00A7B0
Firmware : 01.03B01
Serial Number : WD-WMASY2943862
Disk Size : 500.1 GB (8.4/137.4/500.1)
Buffer Size : 16384 KB
Queue Depth : 32
# of Sectors : 976773168
Rotation Rate : Neznámy údaj
Interface : Serial ATA
Major Version : ATA8-ACS
Minor Version : ----
Transfer Mode : SATA/300
Můžete mi doporučit nějaký disk? Kapacita asi 1TB by stačil...nebo i 500GB, což tam je teď...
podle čeho mám vybírat? Musí být HDD 3,5" a musí tam být rozhraní SATA, ale jaký? SATA II, nebo SATA III?
a pak to klonování....jak to nejjednoduššeji provést?
Uvažuju, že koupím nový disk, jen nevím jaký a pak jak naklonovat ten starý na nový...včetně systému i dat...
tohle jsou info o starém disku:
Model : WDC WD5000AAKS-00A7B0
Firmware : 01.03B01
Serial Number : WD-WMASY2943862
Disk Size : 500.1 GB (8.4/137.4/500.1)
Buffer Size : 16384 KB
Queue Depth : 32
# of Sectors : 976773168
Rotation Rate : Neznámy údaj
Interface : Serial ATA
Major Version : ATA8-ACS
Minor Version : ----
Transfer Mode : SATA/300
Můžete mi doporučit nějaký disk? Kapacita asi 1TB by stačil...nebo i 500GB, což tam je teď...
podle čeho mám vybírat? Musí být HDD 3,5" a musí tam být rozhraní SATA, ale jaký? SATA II, nebo SATA III?
a pak to klonování....jak to nejjednoduššeji provést?
Tak ten disk ještě není odepsaný, může Ti ještě sloužit, ale pokud na něm máš důležitá data, nespoléhala bych na něj.
S výběrem disku neporadím, na to jsou tu větší odborníci, zkus se zeptat v jiné sekci.
S výběrem disku neporadím, na to jsou tu větší odborníci, zkus se zeptat v jiné sekci.
Tak mi ten chkdsk /f/r neproběhne.
Dám zahájit hledání, napíšu chkdsk /f/r a enter (mám Visty), černá obrazovka jen krátce problikne a nic se nestane...dala jsem restart a Win aběhly o malinko rychleji, ale stejně pomalu a chkdsk /f/r neproběhl...jak jinak to mám spustit????
Může ten pomalý start Win být způsoben tím diskem? Nebo to nepomůže, když disk vyměním???
Dám zahájit hledání, napíšu chkdsk /f/r a enter (mám Visty), černá obrazovka jen krátce problikne a nic se nestane...dala jsem restart a Win aběhly o malinko rychleji, ale stejně pomalu a chkdsk /f/r neproběhl...jak jinak to mám spustit????
Může ten pomalý start Win být způsoben tím diskem? Nebo to nepomůže, když disk vyměním???
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Kontrola HDD na chyby
otevři Tento počítač- pravým na disk-vlastnosti-záložka nástroje-kontrola chyb-zkontrolovat-v okně zatrhni obě políčka-klikni na spustit- tam to napíše , že kontrola bude provedena po příštím spuštění...
Restartuj PC, kontrola s opravou někdy trvá i několik hodin...
+
Stáhni si Memtest:
Do políčka vlož největší velikost Tvé jednotlivé paměti RAM (256,512 nebo 1024,2048) dej Start , nech nejméně 2h běžet , pokud bude po 2h stále 0 errors , jsou v pořádku.
+
Stáhni si na svojí plochu StartupLite .exe by MalwareBytes
Tento program identifikuje a dává volbu k odstranění nepotřebných položek k vyprázdnění paměti.
Poklepej na ikonu StartupLite.exe (by MalwareBytes ) ke spuštění programu. Ve vistě a windows 7 spusť jako správce (pravým klik na ikonu a vyber-spustit jako správce).Vytvoří se list nepotřebných vstupů po spuštění. Nech všechny položky jako deaktivované a klikni na Continue . Restartuj PC.
otevři Tento počítač- pravým na disk-vlastnosti-záložka nástroje-kontrola chyb-zkontrolovat-v okně zatrhni obě políčka-klikni na spustit- tam to napíše , že kontrola bude provedena po příštím spuštění...
Restartuj PC, kontrola s opravou někdy trvá i několik hodin...
+
Stáhni si Memtest:
Do políčka vlož největší velikost Tvé jednotlivé paměti RAM (256,512 nebo 1024,2048) dej Start , nech nejméně 2h běžet , pokud bude po 2h stále 0 errors , jsou v pořádku.
+
Stáhni si na svojí plochu StartupLite .exe by MalwareBytes
Tento program identifikuje a dává volbu k odstranění nepotřebných položek k vyprázdnění paměti.
Poklepej na ikonu StartupLite.exe (by MalwareBytes ) ke spuštění programu. Ve vistě a windows 7 spusť jako správce (pravým klik na ikonu a vyber-spustit jako správce).Vytvoří se list nepotřebných vstupů po spuštění. Nech všechny položky jako deaktivované a klikni na Continue . Restartuj PC.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
kontrola HDD na chyby proběhla podezřele rychle, při restaru na pár vteřin proběhla obrazovka že kontrola C proběhla a nenašlo to žádné chyby..celé to trvalo max. 5 vteřin..pak byl celkem rychlý start PC...
Memtest teď asi beží, stáhla jsem ho, spustila (nechtělo to po mně žádné zadávání veikosti RAM - klikla jsem na ikonu memtestu a nic se nestalo)a teď mi jednou za 5 vteřin porblikne prázné okno exploreru...
StartUpLite udělám za ty dvě hodiny...
PS: jak ukončím ten memtest????
PS: stejně ani nevím, jak zjistit velikost jednotlivých RAM pamětí, aniž bych musela rozebírat PC...
Memtest teď asi beží, stáhla jsem ho, spustila (nechtělo to po mně žádné zadávání veikosti RAM - klikla jsem na ikonu memtestu a nic se nestalo)a teď mi jednou za 5 vteřin porblikne prázné okno exploreru...
StartUpLite udělám za ty dvě hodiny...
PS: jak ukončím ten memtest????
PS: stejně ani nevím, jak zjistit velikost jednotlivých RAM pamětí, aniž bych musela rozebírat PC...
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni si:
http://www.slunecnice.cz/sw/everest/
Počítač--Přetaktování--vlastnosti čipové sady , tam bys měla mít napsány jednotlivé paměti..
Memtest , po 2h normálně test zastavíš ..
http://www.slunecnice.cz/sw/everest/
Počítač--Přetaktování--vlastnosti čipové sady , tam bys měla mít napsány jednotlivé paměti..
Memtest , po 2h normálně test zastavíš ..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Tak Memtest běžel přes 2 hodiny, dole bylo něco přes 500% a 0 errors...takže RAM je asi ok...
pak jsem dala ten StartUpLite, nastavila jsem dle návodu a resetla...po resetu nic nestalo...počítač naběhl dobře, ale stále pomalu...
Je ještě něco, co by mohlo pomoct zrychlit start????a aby když se PC zapíná, šlo to na první pokus a né až na druhý???
pak jsem dala ten StartUpLite, nastavila jsem dle návodu a resetla...po resetu nic nestalo...počítač naběhl dobře, ale stále pomalu...
Je ještě něco, co by mohlo pomoct zrychlit start????a aby když se PC zapíná, šlo to na první pokus a né až na druhý???
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Možná by stálo zato zkusit vyměnit zdroj , po startu asi nestíhá..
Hmmm, tak to mě nenapadlo..myslela jsem že by to mohlo být tím diskem, nebo procesorem, ale zdroj?
Ten počítač je kupovaný cca před 3 roky, ale mohu zkusit vyměnit zdroj a vyzkoušet to...
jen někde musím sehnat jiný a taky zjistit, jak to vymontovat, což se mi moc nechce:-)
Jo a ještě dotaz, jak je možné, že najednou zdroj nestíhá? když celý PC je original složený a nic jsem tam nevyměňovala..
to časem klesá výkonnost? já myslela, že buď funguje, nebo nefunguje, že to nijak nesnižuje výkonnost..
Ten počítač je kupovaný cca před 3 roky, ale mohu zkusit vyměnit zdroj a vyzkoušet to...
jen někde musím sehnat jiný a taky zjistit, jak to vymontovat, což se mi moc nechce:-)
Jo a ještě dotaz, jak je možné, že najednou zdroj nestíhá? když celý PC je original složený a nic jsem tam nevyměňovala..
to časem klesá výkonnost? já myslela, že buď funguje, nebo nefunguje, že to nijak nesnižuje výkonnost..