Unallocated Space 0.0MB ... WTF!?
Unallocated Space 0.0MB ... WTF!?
A to je co zas tohle? Dnes se mi to stalo poprví při reinstalaci OS, Je tam Unallocated space 0.0MB a nejde smazat, při smazání to zmizí a když disk vytvořim znova tak se to vrátí? Co to je??
KOMP: Deska: ASUS Commando *** Procák: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz + Freezer Xtreme *** Grafa: AMD Radeon HD 6850 WindForce 1GB GDDR5 *** RAM: 8GB DDR2 800Mhz *** Zvukovka: Creative SB X-Fi Xtreme Gamer *** Disk: SAMSUNG 1500GB + WD VelociRaptor 74GB *** Zdroj: XILENCE 800W Gaming Edition 80+ Bronze *** Monitor: ACER GD245HQ (3D)
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Unallocated Space 0.0MB ... WTF!?
Pokud vytváříš oddíl, který pokrývá celý disk, tak je prázdné místo právě 0 MB.
UTFG
UTFG
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Spíš by mě zajímalo proč to tam je protože se mi to stalo poprvý a to už sem hooodně krát přeinstalovával Windows 7
KOMP: Deska: ASUS Commando *** Procák: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz + Freezer Xtreme *** Grafa: AMD Radeon HD 6850 WindForce 1GB GDDR5 *** RAM: 8GB DDR2 800Mhz *** Zvukovka: Creative SB X-Fi Xtreme Gamer *** Disk: SAMSUNG 1500GB + WD VelociRaptor 74GB *** Zdroj: XILENCE 800W Gaming Edition 80+ Bronze *** Monitor: ACER GD245HQ (3D)
Aha tak další věc kterou češi neznaj, na cizích forech se ale píše vždy něco jinýho a vybrat si z toho asi nemam...
Co si nejasně vzpomínám, tak microsoftí filesystémy musí mít počet clusterů zarovnaný na určitý násobek, nedokážou využít prostor na disku až do posledního bajtu. Obvykle tam zůstane několik mega, v tomhle případě možná méně, zkus se na to podívat fdiskem nebo něčím podobným.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Mega? Spíš několik desítek a na druhym disku i stovek Giga 

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Píšeš 0,O MB, tak jaké stovky GB?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Že když má disk 1500GB tak je tam o 200GB míň ale to hle s tim 0.0MB se mi ukázalo poprví a nevim co to má bejt
Jen sem vylepšil druhej komp protože tamten mi "vybouch" a při instalaci v nastavení s diskama tam bylo místo třech disků i čtvrtej kterej tam nikdy nebyl s 0.0MB a nejde smazat, vždycky se objeví znova

Jen sem vylepšil druhej komp protože tamten mi "vybouch" a při instalaci v nastavení s diskama tam bylo místo třech disků i čtvrtej kterej tam nikdy nebyl s 0.0MB a nejde smazat, vždycky se objeví znova
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nějak si pleteš pojmy a dojmy. Když vytváříš oddíl na celém disku, sotva zůstane volné místo stovek GB. Výrobci udávají velikost disku hodnotou v desítkové soustavě, ale PC pracuje s dvojkovou soustavou a v tom je ten rozdíl (již to zde bylo mnohokrát vysvětleno - pohledej).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Disk 1500GB, udělal sem z něj jeden a dal full prostor a bylo to něco málo přes 1300GB
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Čer 2011 00:14) ---
Ale ten sem neformátoval hodně dlouho protože je plnej programů a her, jen ten první 250GB určenej jen pro systém(bohužel mi to sabotujou programy co se mi tam přiserou tak tam se mi při poslední reinstalaci objevilo to 0.0GB jinak vše bylo jak má jen nevim proč se to tam objevilo a nwm co to je
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Čer 2011 00:14) ---
Ale ten sem neformátoval hodně dlouho protože je plnej programů a her, jen ten první 250GB určenej jen pro systém(bohužel mi to sabotujou programy co se mi tam přiserou tak tam se mi při poslední reinstalaci objevilo to 0.0GB jinak vše bylo jak má jen nevim proč se to tam objevilo a nwm co to je
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
A brání to něčemu? Nefunguje něco? Pokud ne, tak bych si uvařil kafe, dal cígo a byl v klidu :)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jak říká Pic, pleteš se. V reálu se u disku používá 1mb=1048576b (1024*1024), výrobce ale vezme přímo předponu mega jako milion -> 1mb = 1000000b. Takže 5% tam nikdy nenajdeš. +Místo pro formát, mbr atd a hned máš menší prostor
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Zpět na “Problémy s hardwarem”