Vlastní hra Vyřešeno

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

marxadus
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Vlastní hra

Příspěvekod marxadus » 27 čer 2011 15:22

Čau. Možná, že náplň tohoto témata bude znít trochu nezvykle, ale zkrátka bych chtěl udělat počítačovou hru. Vše, co však mám a chci mít, je námět. Nechci se učit složité kódování, práci s grafickými programy a texturami (i když je pravda, že dělám amatérské práce ve Photoshopu). Hledám tedy někoho, s kým bych mohl své náměty prodiskutovat a on (oni) by je pak zpracovávali do výsledků. Tedy něco jako návrhář a konzultant zároveň. Hledám tedy někoho, kdo je ve světě programování či virtuální grafiky už trochu zběhlý, chce vytvářet hry, ale bere to spíše jako svůj koníček než jako nějaké zaměstnání a také někoho, kdo hledá někoho, jako jsem já, tedy někoho s návrhy. Nevím, kam jinam to mám napsat, neznám žádné herní portály (samozřejmě znám Games.cz, Hrej.cz apod., avšak ne nic přímo pro vývojáře). Dík za odpověď.
Pokud máte rádi elektronickou hudbu a nemáte co na práci, můžete si poslechnout mou hudební tvorbu na SoundCloudu.
Případně mě můžete podpořit koupí mých skladeb/EP na iTunes nebo poslechem mé tvorby na Spotify :)

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Vlastní hra

Příspěvekod memphisto » 27 čer 2011 15:45

Takže bys chtěl dělat managera i když o tom nic nevíš? Jestli to tedy chápu správně ..... :smile: Jedna věc je návrh a druhá realizace .... pokud ale nevíš, co obojí obnáší, tak .....
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

marxadus
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod marxadus » 27 čer 2011 16:14

No, podle všeho je sestavení hry složeno ze tří složek: návrh, grafika a kód. Z toho se vytvoří hra. Manager je ten, co řídí společnost, já o žádné společnosti nemluvím, takže nemusím nic vědět o managerství, spíš jako o "návrhářství", a o tom vím to, že stačí fantasie. A že jedna věc je návrh, to pak jedna věc je i grafika, jedna věc je i kódování, a realizace je pak výsledek..
Pokud máte rádi elektronickou hudbu a nemáte co na práci, můžete si poslechnout mou hudební tvorbu na SoundCloudu.
Případně mě můžete podpořit koupí mých skladeb/EP na iTunes nebo poslechem mé tvorby na Spotify :)

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 27 čer 2011 16:30

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

General
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod General » 27 čer 2011 16:56

Jak je vidět, tak nevíš co tvorba hry obnáší. Navíc se nekóduje, ale programuje a nikdo to nebude dělat zadarmo. Nauč se programovat (doporučuju C/C++ a nějakou grafickou knihovnu), až to budeš dobře umět (což potrvá dlouho), pust se do 2D hry. Jednoduchou 3D možná a za hodně dlouho.
Nepočítej s nějakou hrou jako vidíš běžně v obchodech.

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 27 čer 2011 17:19

Existují různý free softy na tvorbu jednoduchých her.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 27 čer 2011 17:32

Kodu Game Lab: můžeš se realizovat i bez týmu ...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

marxadus
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod marxadus » 27 čer 2011 18:00

2General: Jak je vidět, tak jsi zřejmě nepochopil, o čem jsem psal. Já nechci být programátor, já chci jen předat myšlenku samotnou lidem jako jsou programátoři a grafici a popřípadě s nimi dále myšlenku konzultovat, rozvíjet a/nebo upravovat. Dejme tomu, že někdo, kdo má za koníčka programování, chce udělat nějakou hru, ale nemá žádný nápad a inspiraci, a já bych mu ten nápad předal.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 27 čer 2011 19:17

Teď jsi mi připoměl jeden vtip.

Přijde mladý programátor do zverimexu a chce papouška. Máme tady toho, ten umí perfektně Javu a stojí 30 tisíc. Tady toho ten umí PHP a stojí 35 tisíc korun. Tady ten C+ a stojí 40 tisíc korun. A co tenhle? Ten nic neumí a stojí 50 tisíc korun. A proč je tak drahý? To je projekt manager.

Pokud se chceš pustit do takového projektu, tak musíš mít alespoň hrubou představu, jak se k tomu dopracovat a ne, že máš v hlavě myšlenku a tu předáš dalším a ti to za tebe udělají. Takhle to prostě nefunguje. Možná tak v Applu. Musíš umět lidi motivovat a řídit. Podle toho jak jsi to napsal ti tohle chybí a pochybuji, že se ti do toho jen tak někdo pro zábavu pustí .... Já tě od toho nechci odrazovat, ale pouhá myšlenka opravdu nestačí ....

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 27 čer 2011 19:45

Přečti si tenhle článek: http://blackhole.sk/masters-doom-alebo-co-robime-zle Možná z něj dostaneš nějakou inspiraci.
Tak schválně, zkus tady navrhnout nějakou jednoduchou hru, ať dáš příklad toho co máš přesně na mysli.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

mar00m
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod mar00m » 27 čer 2011 19:59

mám pro tebe motivaci :smile: : Jeden 13-ti letý kluk napsal svou 2D hru myslím, na principu DOOMu a po její publikaci stal se jedním z nejslavnějších. Myslím že to bylo před rokem. Hned sem se ho pokoušel napodobit. Ale neuspěl jsem. Možná, že se ti to i povede :D :D
Momentálně pracuji na 'homemade' kalkulačce, pokud máte nějaké rady a tipy ohledně zásobníkového programu v C++ či AVR ATMEGA2560 tak je rád uvítám.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 27 čer 2011 21:21

Autor nejslavnější hry Angry Birds je taky mladý kluk :wink:

Zpět na “Hry”