Dobrý den,
mám problém s pevným diskem. Ve windows mi naběhla varovná hláška, že je hardisk nejspíše poškozený a at zálohuji data co nejdříve. Poněvadž mám sestavu 2 měsíce starou, naivně jsem tomu nedával důležitost, říkal jsem si, že je to nové a nic se tomu nemůže stát. A ejhle. O den později se PC sekl a již se znovu nespustil. Funkce S.M.A.R.T hlásí, že hardisk je "BAD" a nenačte se. Počítač dělá, jako by tam vůbec nebyl. Zkoušel jsem i test na chyby, taktéž bez úspěchu, hardisk to ani nenalezlo. Proto se ptám, jestli znáte analytické programi, které by mi mohli pomoci. Popřípadně řešení mého problému. A poslední věc, kdyby to nešlo, lze zálohovat soubory z takto mrtvého disku? Platit společnostem nechci.
Předem děkuji za jakoukoli snahu pomoci
Poškozený Hardisk
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Poškozený Hardisk
Vítej na fóru PC-HELP.CZ
Je disk viditelný v BIOSu?
Je disk viditelný v BIOSu?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Ano, je viditelný. Při spuštění to automaticky přejde na druhou bootovací jednotku.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V tom případě zkus vložit instalační CD Windows a spustit opravnou konzoli a vyzkoušet příkaz chkdsk nebo nabootovat live CD Linuxu (ubuntu) vytáhnout data.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Vyzkoušel jsem CHKDSK. Nehledě na to, jak se to neobvykle dlouho načítalo, mi to nic moc nepomohlo. Vypíšu to, co se mi objevilo:
"Upozornění, nebyl zadán parametr F
Nástroj CHKDSK proběhne v režimu jen pro čtení.
...
Systém win zkontroloval systém souborů a nezjistil potíže.
3068kB místa na disku celkem
400kB v rejstřících
...
Nepodařilo se přenést protokolované zprávy do protokolu.
Včera jsem psal na Slaxu, který mám oblíben, ale v něm mi to můj harddisk nenalezlo. Oproti tomu Ubuntu (zase enormní čas načítání) dokázalo dostat se do harddisku. Taky se mi tu můj smart více rozmluvil. Píše, jak je harddisk blízko selhání a také jak má 1258 špatných sektorů (tedy asi všechny). Dále v atributech je psáno, že ID "reallocated sector count" je chybný.
Doporučuješ mi tedy zálohovat co nejvíce souborů a pokusit se poslat disk na reklamaci? Podle příznaků mi to připadá na poškození ploten harddisku.
"Upozornění, nebyl zadán parametr F
Nástroj CHKDSK proběhne v režimu jen pro čtení.
...
Systém win zkontroloval systém souborů a nezjistil potíže.
3068kB místa na disku celkem
400kB v rejstřících
...
Nepodařilo se přenést protokolované zprávy do protokolu.
Včera jsem psal na Slaxu, který mám oblíben, ale v něm mi to můj harddisk nenalezlo. Oproti tomu Ubuntu (zase enormní čas načítání) dokázalo dostat se do harddisku. Taky se mi tu můj smart více rozmluvil. Píše, jak je harddisk blízko selhání a také jak má 1258 špatných sektorů (tedy asi všechny). Dále v atributech je psáno, že ID "reallocated sector count" je chybný.
Doporučuješ mi tedy zálohovat co nejvíce souborů a pokusit se poslat disk na reklamaci? Podle příznaků mi to připadá na poškození ploten harddisku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3266
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
14 zář 2024 17:00