Mám problém s externím HDD (WD Elements SE, 500GB, bez napájení, usb 2.0). Mám na něm uložená data, která zabírají cca 50% a mezi nimi byl i jeden film, na který jsem se zrovna díval na ntb. Jenomže můj bratr omylem do něj strčil a za chodu toho filmu, který byl nahráván právě z toho exteráku, spadl a odpojil se od kabelu. Nemyslím si, že se s ním stalo něco fyzicky při pádu, problém je spíše v tom, že zrovna běžel ten film.
Nyní když zapojím exterák do usb portu, tak se načte dole v liště, je možnost ho vysunout, ale nenačte se mi v "tento počítač" ani se mi nezobrazí okno s nabídkou co s ním chci udělat. Když si na exterák šáhnu, nepřijde mi ani, že by se "točil" (pracoval). Když jsem byl ve "správce disků" tak tam exterák k nalezení je (i když tam je napsáno že má 2TB, což nechápu) a že je neinicializován. Když jej inicializovat chci, vypíše se chyba, že médium je chráněno proti zápisu (ať už vyberu oddíl MBR nebo GPT).
Nevím co teď s tím, data bych chtěl během řešení tohoto problému zachovat (pokud je to možné) a na NTB mám WIN 7. Zkoušel jsem jej zapojit i do všech portů a kontrolka na exteráku po zapojení svítí, čili tam je kontakt a nemyslím si, že je problém v kabelu.
Prosím o radu a předem děkuji za jakékoli rady!
Problém s eHDD, nenačítá se!
Re: Problém s eHDD, nenačítá se!
Ahoj, měl jsem podobný problém. Externí disk byl viděl, že je připojenej, ale nebyl vidět v Tento počítač a nedalo se na něj dostat a problém byl ten, že odešel řadič v tom disku, bylo to na výměnu. Ale třeba tvuj problém bude v něčem jiným...
- mar00m
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Taky tipuju ten řadič...
1) Jaký byl ten pád: Výška z které spadl ??? Zůstal celý ???
2) Vyměň kabely
3) Vrať výsledek
1) Jaký byl ten pád: Výška z které spadl ??? Zůstal celý ???
2) Vyměň kabely
3) Vrať výsledek
Momentálně pracuji na 'homemade' kalkulačce, pokud máte nějaké rady a tipy ohledně zásobníkového programu v C++ či AVR ATMEGA2560 tak je rád uvítám.
zustal cely, cca 40cm
vymenit kabel? no zadny jiny nemam
...
a pres testdisk by to opravit neslo?
vymenit kabel? no zadny jiny nemam

a pres testdisk by to opravit neslo?
- mar00m
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mno. Mohlo by to jít, ale každopádně:
Znáš jmenovku disku? C: D: E: nebo G: ????
Jestli ano tak spusť příkazový řádek a zadej chkdsk (Tady napiš jmenovku ve formátu C:\) /F
Takže to bude vypadat takhle:
chkdsk neco:\ /F
Vrať nám tady výsledek, jestli to pomohlo...
Znáš jmenovku disku? C: D: E: nebo G: ????
Jestli ano tak spusť příkazový řádek a zadej chkdsk (Tady napiš jmenovku ve formátu C:\) /F
Takže to bude vypadat takhle:
chkdsk neco:\ /F
Vrať nám tady výsledek, jestli to pomohlo...
Momentálně pracuji na 'homemade' kalkulačce, pokud máte nějaké rady a tipy ohledně zásobníkového programu v C++ či AVR ATMEGA2560 tak je rád uvítám.
Jmenovku neznám, ale mám na NTB pevný disk C: potom mechaniku D: a virtuální mechaniku (deamon tools) E: ... tedy logicky by to mělo být Fko ne? ...
Jo a nevím, jak jsi přesně myslel, že to mám napsat, ale když jsem do příkazového řádku napsal jen chkdsk a dal enter (btw. do toho spuštěného okna už nic psát nešlo) tak probíhala nějaká kontrola, ale jen tří disků (což myslím, že jsou ty zmiňované nahoře) a když jsem zkoušel psát třeba chkdsk F:\ /F nebo něco podobného tak se něco spustilo ale okamžitě to spadlo...
--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Čer 2011 18:59) ---
Jinak jsem zkousel testdisk a kdyz dam analyse a at quick nebo deeper search tak mi to nic nenajde
Jo a nevím, jak jsi přesně myslel, že to mám napsat, ale když jsem do příkazového řádku napsal jen chkdsk a dal enter (btw. do toho spuštěného okna už nic psát nešlo) tak probíhala nějaká kontrola, ale jen tří disků (což myslím, že jsou ty zmiňované nahoře) a když jsem zkoušel psát třeba chkdsk F:\ /F nebo něco podobného tak se něco spustilo ale okamžitě to spadlo...
--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Čer 2011 18:59) ---
Jinak jsem zkousel testdisk a kdyz dam analyse a at quick nebo deeper search tak mi to nic nenajde

- mar00m
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Hmmm. Možnost, že selhal řadič. Ale nebudu zbytečně plýtvat smutkem!!!!
Když tak. Podle LogicLABEL u disků tam patří F:
Takže zadej:
chkdsk F:\ /X /F
Když tak. Podle LogicLABEL u disků tam patří F:
Takže zadej:
chkdsk F:\ /X /F
Nic, něco se zapne ale okamžitě se to vypne... pokud selhal řadič, co to pro mě znamená? Vyreklamují mi to? A dají se kdyžtak ty data zálohovat?
- mar00m
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Když se tam nedostaneš tak ty data nezalóhuješ
Jestli selhal řadič tak jedině POPELNICE nebo REKLAMACE.
Ps: Jak dlouho už ten disk máš?

Jestli selhal řadič tak jedině POPELNICE nebo REKLAMACE.
Ps: Jak dlouho už ten disk máš?
Myslím, že 2 roky to nebudou určitě 
Spíše jestli mi ho vemou k reklamaci, jakože jestli jsem to neudělal vlastní vinou?! Popř. co jim tam mám říci...?

Spíše jestli mi ho vemou k reklamaci, jakože jestli jsem to neudělal vlastní vinou?! Popř. co jim tam mám říci...?
Že mu narostli nožičky a skočil ze tolu dolů.
Zkusil bych ho nejprve vyndat z boxu a zkusit v PC přímo na SATA řadič aby se vyloučila chyba disku/BOXu
Zkusil bych ho nejprve vyndat z boxu a zkusit v PC přímo na SATA řadič aby se vyloučila chyba disku/BOXu
Just Fucking Google It!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nepleteš si příkazový řádek se spustit?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4173
-
od petr22