Nefunkční hromadné stahování z rapidshare

...

Moderátor: Mods_senior

Ivan
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nefunkční hromadné stahování z rapidshare

Příspěvekod Ivan » 29 čer 2011 09:06

Může mi někdo poradit s následující záhadou? Léta si platím premium účet na rapidshare.com. Soubory jsem si stahoval buď jednotlivě anebo i hromadně pomocí stahovače typu rapget, rapidshare manager atd. Od určité doby, kdy rapidshare provedl změny, však hromadné stahování nefunguje pomocí žádného programu. Stahování mimo downloadery však samozřejmě funguje (stahování souboru rozděleného např. na 10 dílů je tedy poněkud namáhavé, přinejmenším 10x CTRL+C a 10x CTRL+V) Přitom na rapidshare premium mám volbu direct download "ON" a jiné nastavení, které by nějak ovlivňovalo možnost hromadného stahování, tam nikde nevidím a nikde v diskusích, kterými jsem prošel, o tom nebyla řeč.
U všech hromadných stahovačích mám nastaveno u rapidshare premium své logovací jméno (zoufale jsem se pokoušel místo jména uvést i ID name) heslo, které jsou jinak mimo stahovače, naprosto funkční. Proxy server nepoužívám. Odkazy na soubory jsou v pořádku (však je pak musím stáhnout ručně). Pokusy o stahování dopadnou pokaždé stejně, po několika pokusech se ze souboru nestáhne vůbec nic a jako chybu to ukáže buď, že síť je nefunkční a že mám zkontrolovat, jestli mi jde internet nebo, že to nemůže dané soubory na internetu získat atd. Přitom na mém počítači mi internet funguje v pořádku, s firewalem jsem nehýbal a není tam ani žádné omezení v tomto směru. Mám stále Win XP.
Jak jsem už napsal, hromadné stahování fungovalo do změn, které rapidshare provedl snad před 1 rokem či před 2 roky, už nevím. Od té doby musím stahovat ručně, debaty na internetu o tomto tématu mi žádné vodítko nepřinesly. Může se jednat i o nějakou banalitu.

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Nefunkční hromadné stahování z rapidshare

Příspěvekod Myloš » 29 čer 2011 09:25

Vítej na fóru PC-HELP!

Já pro RS používal donedávna jDownloader, se kterým jsem neměl sebemenší problém. Letošek nemám zaplacený, ale ještě na přelomu roku jsem stahoval z Rapidu bez problémů, takže jestliže jde, jak píšeš, o problém starý rok dva, pak by to mohl být problém neaktualizovaných downloaderů. jDownloader se aktualizuje neustále (používám ho i pro jiné servery).
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 29 čer 2011 09:59

Musím potvrdit slova Myloše. Můj případ je naprosto stejný. Jen s tím drobným rozdílem, že jsem při zaplacení prémiového účtu marně hledal něco, co by fungovalo, až jsem skončil u jDownloaderu. Poté, co jsem zjistil, co všechno jDownloader umí (prakticky vše co si může člověk přát), tak už jiný stahovač nemám potřebu hledat.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 29 čer 2011 11:10

Včera jsem s jDownloaderem stahovala hromadně z rapidu, takže též doporučuji. Pokud nemám zrovna rapid zaplacen, tak stahuje i free a sám si počká, až může :wink: A třeba z ulozto stahuje hromadně i bez placení, což přímo z prohlížeče nejde.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

Ivan
nováček
Stav:

Příspěvekod Ivan » 29 čer 2011 14:48

Díky za radu. jDownloader můžu stáhnout a vyzkoušet, ale už jsem takhle zkusil snad 7 downloaderů a nic. Obávam se, že ta příčina je jiná.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 29 čer 2011 15:34

Příčina bude opravdu spíše v nepodpoře uvedených software (bez upgrade a nepodpoře změn), také používám jDownloader, mám i RapidPro a mohu potvrdit, že je stále upgradovaný, funguje nejen na Rapidshare.com, ale stovky fileserverů a to jak ve free, tak Premium verzích, nejsou s ním žádné problémy ...

Ivan
nováček
Stav:

Příspěvekod Ivan » 29 čer 2011 22:26

Tak JDownloader je první downloader, který se mi k mému překvapení rozeběhl a normálně. Ty ostatní ani dnes ne ( i přes to, že nastavení...login a password je stejné jako u JDownloaderu). Takže díky za dobrou radu, budu používat JDownloader a ty ostatní odinstaluju a vymažu.

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 29 čer 2011 22:36

Nejde o tvé nastavení, ale aplikace není přizpůsobena novému rapidu. jDownloader se aktualizuje x aktualizacema často.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

maiki
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod maiki » 30 čer 2011 02:36

JDownloader jsem začal používat teprve nedávno a je to opravdu velmi dobrý software. Přešel jsem na něj z českého Free Rapid Downloaderu a důvodem bylo to, že FRD vytěžuje neskutečně procesor - pravidelně jeho zatížení tiká mezi 4 až 100%, zatímco JDownloader je stabilně pod 11%. Viditelně se snížila hlučnost mého PC a určitě i spotřeba. Jdownloader má své chyby, jako např. zatím neumí dekódovat odkazy z html textu, ale to jsou věci minoritní a navíc budou postupně řešeny. Velmi se mi líbí jeho "balíčkovač" logicky třídící odkazy.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 30 čer 2011 03:21

Nevím jak to myslíš s tím dekódováním, ale mě stačí mít zapnutou v jDownloaderu schránku, ve Firefoxu doplněk AutoCopy a když obtáhnu odkaz/y, mám linky v jDownloaderu ...

maiki
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod maiki » 30 čer 2011 04:34

JDownloader neumí získat odkazy, pokud označím text na webové stránce, který obsahuje html odkazy (hypertext). Umí jen prostý text, jestli se nemýlím. Prý to v další verzi už bude.

Ivan
nováček
Stav:

Příspěvekod Ivan » 30 čer 2011 10:33

Tak už jsem ten základní problém pochopil, bohužel jsem se doteďka řídil radami z diskusí, které byly starého data tzn. ještě před novým rapidem. Jinak, jak jsem ho měl teď možnost vyzkoušet, JDownloader se jeví schopným nejenom ohledně rapidu. Je otázkou, co kromě rapidshare premium, se ještě vyplatí. Placený megaupload bez čekání?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • i3 8100 nefunkční turboboost
    od Baggy » 05 zář 2024 01:40 » v Problémy s hardwarem
    8
    5452
    od Baggy Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 22:11
  • Nefunkční USB Flash Disk?
    od Dolpi » 01 zář 2024 10:52 » v Problémy s hardwarem