Převoz sestavy -> salát?
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Převoz sestavy -> salát?
nikdy sem si složenou sestavu posílat nenechal a tak mě tak napadlo - když si lidi nechávat sestavit počítače u CZC, Alfy a tak podobně, tak jim příjde už celá sestava... tak si říkám - není to tak trochu riskantní? když se třeba skoro kilovej věžák vlivem otřesů jak se tak manipuluje s tou bednou klepe, jestli to třeba nezpůsobí nějakou újmu v bodě uchycení nebo tomu samotnýmu chladiči... nebo když máte nějaký to 3 slotový monstrum v PCI-E slotu tak už v klidovým stavu se ten plošňák dost ohejbá pod vahou toho chladiče... hádám že na tom bude záruční pečeť takže žádný dočasný vycpávky do toho asi nedávaj... nestalo se takhle někomu už že by mu přivezli salát?
(celý tohle zakládám na možným přehlížením nápisu "křehké")

Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance
-
- Pohlaví:
Re: Převoz sestavy -> salát?
Může to být nebezpečný. Známý si takhle zničil vlivem věže na procesoru desku když vezl PC na Lan akci.
určitě bych si nenechal vozit,vím jak se pracuje přepravních firem.
Také bych si to nenechal dopravit složené. A také vím jak se s tím zbožím zachází při přepravě... A mimochodem sbírám modely aut a jednou jsem v obchodě viděl prodavačky (asi nějaké brigádnice) jak ty modely s cenou kolem 3000Kč hází do regálů (auta byla v krabičkách) a výsledek byl ten, že když jsem se na ně podíval až to dodělaly tak půlka byla na "kaši" - ulámaná kola, zrcátka atd no fakt hrůza
Takové lidi bych tloukl 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Riskantní to je. Ale pokud jdou sestavy z takovýchto firem, tak jsou řidiči upozorněni od vedení, že vezou křehké zboží a podle toho s ním zacházejí. Kdyby všechno rozsekali, tak jim pojišťovny nic dávat nebudou.
Posílám zcela běžně PC v origo krabicích (volím jen ty dobře polstrované) a nestalo se mi, že by některý dopravce (DPD, PPL, pošta) něco rozbili. Ale netvrdím, že se to neděje.
Posílám zcela běžně PC v origo krabicích (volím jen ty dobře polstrované) a nestalo se mi, že by některý dopravce (DPD, PPL, pošta) něco rozbili. Ale netvrdím, že se to neděje.
Naposledy upravil(a) d1amond dne 29 čer 2011 23:12, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
a to jste ještě neviděli,jak se nakladají kamiony na expresních přepravách 

- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud z alfy, kde mám několik zkušeností nejen z PC tak tam to chodí zabalené až moc dobře. Ohledně chladiče CPU. U jednoho AC měli poznámku, že se nehodí přepravovat v složeném PC. S tím konkrétním byl asi problém. Na zahradě máme boudu a ta je z poloviny zacpaná krabicemi a vycpávkou. Kočka se tam občas okotí 

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
samozřejmě je to kvalitním zabalení. na druhou stranu transport balíku není jenom o řidiči,který balík vyzvedává,nebo doručuje. by jste koukali kama všade projde a kolika rukama...
-
- Pohlaví:
Bál bych se určitě pošty, jinak nevím. O poště vím, že se tam posílají třeba živé včely- označeno "živá zvířata" a nejednou to známému, co tam dělá, uteklo. Stejně tak třeba posílat flašku, byť označenou "křehké" se nevyplácí, protože se tam s takovými věcmi hází. Nechtěl bych vidět PC.
O České poště vím své, také jsem viděl, jak doslova s balíky hází, když jsem dělal u jedné firmy. Jinak, fakt záleží na tom zabalení od prodejce, já takhle kdysi si objednal Officy 07, a Alfa mi to zabalila do dvou krabiček a ještě vycpané tak, že se ta originální krabice od MS ani nehla, to jsem docela čuměl, řeklo by se blbá krabička. 

Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2425
-
od viktorsavo
Zobrazit poslední příspěvek