Zdravím,
právě se tady učím základy PHP podle tutoriálu "PHP - Serial na Zive". Je ale staršího data s popisem PHP 4.
Proto prosím jestli nevíte o nějakém aktuálnějším, též v češtině. Nebo jestli by někdo neporadil jakou si koupit vhodnou knihu pro začátečníka.
XHTML a CSS jsem už nějak zvládnul, tak bych se rád protloukl i přes PHP, i když je jasný, že tady už je to trošku jiná káva mírně vonící programováním.
Budu velice vděčný za případnou radu.
Učebnice PHP 5
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Učebnice PHP 5
PHP 4 je starý, jenže když přejdeš k tomu něco dělat tak rozdíly mezi PHP 5 a php 4 skoro nepoznáš bych řekl
:D
třeba teď mi nejde objektově zpracovávat DateTime a to mám PHP verze 5.3.6
můžeš se učit PHP 6 třeba
já se učil z jediný stránky práci s databází a pak ani nevim kde jsem se naučil zbytek, možná "to samo", ale skoro pořád jsem na php.net
MySQL v PHP - na tý stránce tam toho je mnohem víc, jednoduchý příklady, dobré na naučení

třeba teď mi nejde objektově zpracovávat DateTime a to mám PHP verze 5.3.6

můžeš se učit PHP 6 třeba

já se učil z jediný stránky práci s databází a pak ani nevim kde jsem se naučil zbytek, možná "to samo", ale skoro pořád jsem na php.net
MySQL v PHP - na tý stránce tam toho je mnohem víc, jednoduchý příklady, dobré na naučení
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
Neboj, jen u OOP narazíš na rozdíly a to že v 5ce sou nový funkce. Stejně jde jen o to pochopit programování. Uč se třeba jak píše CzechBoy a z Linuxsoftu, Builderu.. - na nich sem se učil já.
PHP 6 se budeš moct učit, až někdy vyjde.
PHP 6 se budeš moct učit, až někdy vyjde.
jen se neboj, php4 nebo 5, to je fuk, já začínal na trojce... rozhodně php5 je náročnější na makovici a já osobně v php5 přínos nevidím, nepotřebuju objektový programování, frameworky ani nějaký zend...
Intel Core i3-4330, ASUS B85M-G, 8 GB RAM DDR3, 60 GB OCZ Agility 3, Windows 10 Home
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
taky děláš nějaký pitominky děravý a nefunkční, který přečteš jen ty 

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
ano, programování v php mám jen jako koníčka, takže, skripty po mě nikdo nečte, neupravuje a to mi vyhovuje :), nechci aby se v nich vyznal někdo jiný :)
Intel Core i3-4330, ASUS B85M-G, 8 GB RAM DDR3, 60 GB OCZ Agility 3, Windows 10 Home
Minor: A jsi si jistý že se v nich po delším čase vyznáš i ty?
Já jsem loni předělával po sedmi letech jeden svůj program, napsaný navíc v jazyce který už pár roků nepoužívám, a byl jsem moc rád že jsem ho tenkrát napsal tak přehledně...
Já jsem loni předělával po sedmi letech jeden svůj program, napsaný navíc v jazyce který už pár roků nepoužívám, a byl jsem moc rád že jsem ho tenkrát napsal tak přehledně...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
přiznám se, že stačilo pár měsíců, abych do toho nehrabal a pak než sem se zorientoval to docela trvalo, natož po pár letech... 
aspoň mě to nutí stále na tom webu něco dělat... :)

aspoň mě to nutí stále na tom webu něco dělat... :)
minor: Tak vidíš, a představ si že bys měl takhle "v péči" několik desítek projektů a musel fungovat na všech současně
On sice není problém používat takovéhle finty: a^=b^=a^=b; ale kdo to pak má opravovat když je potřeba přidat nebo upravit nějakou funkci?
vikin: Prohlédni si tohle: http://books.google.cz/books?id=9RHzUTs ... 05&f=false Možná to bude to co hledáš, pak by stálo za to koupit si jí papírovou.

On sice není problém používat takovéhle finty: a^=b^=a^=b; ale kdo to pak má opravovat když je potřeba přidat nebo upravit nějakou funkci?
vikin: Prohlédni si tohle: http://books.google.cz/books?id=9RHzUTs ... 05&f=false Možná to bude to co hledáš, pak by stálo za to koupit si jí papírovou.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
Zpět na “Programování a tvorba webu”