Windows mi zakazují používat některé soubory

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Beran.
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Windows mi zakazují používat některé soubory

Příspěvekod Beran. » 02 led 2007 11:00

Ahoj,
ty Wobludný Wokna mi zakazujou operovat s některejma souborama, a to:
1) Jsem přihlášen jako administrátor
2) Ten soubor ještě před chvílí byl ůplně ok
3) Sám sem ten soubor vytvořil, stáhl, přesunul, zkopíroval, nebo si tam jenom tak ležel a já sem se ho pokusil otevřít
4) tyto soubory nejdou otevřít, nejdou používat v programech a hrách (třeba můj profil najednou zmízí, ale on tam je jenom nejde používat) nejdou přesouvat, mazat, přejmenovávat, prostě nic, trakže ho musim poimocí totalcommandera vymazat (tam to jediný de {ale jenom smazat otevřít ne} )

no abych to schrnul, musel sem kvůli tomu už přeinstalovat nemálo her a programů, a děje se to čím dál častějc, dost mně to s_e_r_e , tak prosím o pomoc, ale tipnul bych si že to je chyba HDD a poškozenejch klusterů... nevim no...

možná sem jenom debil naivní, když si myslim že když to v Oknech fungovalo před chvílí, že to bude fungovat i za minutu... :-(
Procesor: AMD Athlon 64 3700+, 2200 MHz (11 x 200)
Paměť: 1024 MB ram (PC3200 DDR SDRAM)
Základní deska: DFI nF4-u
Grafárna: Radeon X1950 Pro (256 MB)
HDD: ST3320620A 320 Gb

Reklama
Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jan Pašek » 02 led 2007 12:12

Takže tento počítač vyber pravým tl.myši HD z rolovacího menu dej kontrolu disku. Uvidíme jestli se ti hroutí clustery.


Protože se na tuto diskusi odkazuji a zrovna tady je chyba dávám sem opravu:
Spuštění kontroly povrchu disku z Win XP: Jdi na "Tento počítač" klik pravým tl.myši na příslušný HD z rolovacího menu vyber "Vlastnosti". Jdi na záložku "Nástroje" oddíl "Kontrola chyb" klikni na zkontrolovat. PC bude chtít restart. Restartuj kontrola naběhne před spuštěním oken. Závěrečná zpráva se zobrazí po dokončení kontroly a restartu ještě než začnou nabíhat Windows zhruba na 2 až 3 sekundy. Zde je třeba užít tlačítka pause (na klasické klávesnici jej mám vedle kontrolky "Num/Lock") pokud čteš pomaleji a následně mezerníku pro opětovné spuštění.
Naposledy upravil(a) Jan Pašek dne 30 lis 2008 10:53, celkem upraveno 1 x.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Beran.
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Beran. » 02 led 2007 12:45

v rolovací nabídce kontrolu disku namám :-(

Viz: screen
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Procesor: AMD Athlon 64 3700+, 2200 MHz (11 x 200)

Paměť: 1024 MB ram (PC3200 DDR SDRAM)

Základní deska: DFI nF4-u

Grafárna: Radeon X1950 Pro (256 MB)

HDD: ST3320620A 320 Gb

Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jan Pašek » 02 led 2007 12:59

Tak to sem takřka v pr.. momentálně sedim na Win 2000 a kdybych si nebyl akoro jistej že sem jí doma na svím plecháči viděl držel bych hubu a četl jak se to tu dělá. :oops:
Jediný co mne momentálně napadá klik levím do prázdné plochy a stisk F1 vyběhne nápověda do hledání se pokus zadat něco jako kontrola disku, disk.
Ještě mne něco napadlo zachvíli se ozvu.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Beran.
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Beran. » 02 led 2007 13:15

díky, ale stejně mám teď novej 320Gb HDD takže pude format c:\ a reinstall... bohužel...
Procesor: AMD Athlon 64 3700+, 2200 MHz (11 x 200)

Paměť: 1024 MB ram (PC3200 DDR SDRAM)

Základní deska: DFI nF4-u

Grafárna: Radeon X1950 Pro (256 MB)

HDD: ST3320620A 320 Gb

Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 23292
Registrován: září 06
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Pic » 02 led 2007 13:25

Tento počítač - klik pravým myšítkem - pak vlastnosti -Obecné - Vyčištění disku pak záložka Nástroje - Zkontrolovat - zaškrtnout obě možnosti a OK!
Jinak brečíš na špatném hrobě - Windows za to nemohou!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jan Pašek » 02 led 2007 13:34

Kurňa neházej flintu do žita. Ještě se stím dá ledascos než to začneš stavět znovu na nový disk.
Vzpoměl sem si na starý dobrý DOS a odzkoušel to. Klik Start. Klik spustit. Napiš cmd. Stiskni enter. Otevře se dosovská konzola. Napiš chkdsk/f . Stiskni enter. Následuje chybová hláška. Na dostaz provést při restartu stisk klávesy "a" pak stiskni enter. Zavři dosovkou konzolu a restartuj mašinu. Spustí se kontrola disku. Pozor bezprostředně po ukončení jde PC znovu do restartu a natahuje okna aby si si stačil přečíst výstup musíš včas stisknout klávesu pause je hned vedle led NumLock až budeš mít přečteno klepni do mezerníku PC se zas rozjede.
Až tohle budeš mít a vědět že ti odchází HD je spousta utilit co ti pomohou se stavbou systému do původní podoby tak nepospíchej s formátováním disku. Bohužel tohle už budu muset z domova a jak vyjde čas. Podrbeme třeba po skype nebo ICQ nebo to sem šoupnu ale pouze pokud se nějak dozvím že by byl zájem.
Naposledy upravil(a) Jan Pašek dne 15 úno 2007 12:01, celkem upraveno 1 x.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jan Pašek » 02 led 2007 13:39

Mno vida než to já spisovatelka dopíšu poradí ti PIC dík já věděl že to tam někde je ale ta hlava. Jinak s těmi utilitami pro výstavbu systému to stále platí.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Beran.
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Beran. » 02 led 2007 14:31

děkuju moc du to vyzkoušet...
Procesor: AMD Athlon 64 3700+, 2200 MHz (11 x 200)

Paměť: 1024 MB ram (PC3200 DDR SDRAM)

Základní deska: DFI nF4-u

Grafárna: Radeon X1950 Pro (256 MB)

HDD: ST3320620A 320 Gb

Beran.
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Beran. » 02 led 2007 14:43

jo a kdy přesně mám stisknout ten Pause/Break?
Procesor: AMD Athlon 64 3700+, 2200 MHz (11 x 200)

Paměť: 1024 MB ram (PC3200 DDR SDRAM)

Základní deska: DFI nF4-u

Grafárna: Radeon X1950 Pro (256 MB)

HDD: ST3320620A 320 Gb

Uživatelský avatar
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3701
Registrován: leden 06
Bydliště: Plzeň
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jan Pašek » 02 led 2007 14:59

Jde to jednodušeji podle toho jak ti psal PIC přímo ve voknech mě jen vypadly ty vlastnosti. Jinak pokud chceš použít příkaz chkdsk/f tak pause se mačká před dokončením testu než to spadne. dyt sem to psal.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Beran.
Level 1
Level 1
Příspěvky: 98
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Beran. » 02 led 2007 16:17

tak sem to udělal, ale nedal sem pause, protože sem byl zrovna pryč od PC takže nic nevim :-) takže asi znova...
Procesor: AMD Athlon 64 3700+, 2200 MHz (11 x 200)

Paměť: 1024 MB ram (PC3200 DDR SDRAM)

Základní deska: DFI nF4-u

Grafárna: Radeon X1950 Pro (256 MB)

HDD: ST3320620A 320 Gb


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • SSD disk vidím ve správci zařízení, ale nejde používat
    od Eastrin » 07 kvě 2024 20:16 » v Problémy s hardwarem
    8
    1663
    od Eastrin
    07 kvě 2024 22:07
  • Problém: IPv4 se ztrácí a nenačnou se některé web stránky
    od Matoufil » 18 pro 2023 21:49 » v Internet a internetové prohlížeče
    10
    2818
    od Uziv00
    20 pro 2023 10:27
  • W11-Otvírají se všechny text soubory
    od supfor » 06 bře 2024 20:24 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    2421
    od supfor
    15 bře 2024 20:41
  • Jak kopírovat soubory z hostitele do VirtualBoxu?
    od atari » 26 črc 2023 16:36 » v Windows 11, 10, 8...
    5
    1726
    od atari
    27 črc 2023 11:30
  • Extérní SSD disk nejdou vidět soubory
    od Dexolus » 13 pro 2023 16:18 » v Problémy s hardwarem
    4
    1723
    od petr22
    14 pro 2023 07:58

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host