Pc do 30k Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pc do 30k

Příspěvekod d1amond » 06 črc 2011 21:46

kuntscher píše:a včem vlastně tedy je o truchu lepší?

To mi pověz. :eh: Ale jak jsem psal jinde, na Enermax tady nejsou peníze.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Reklama
kuntscher
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod kuntscher » 06 črc 2011 21:51

to já právě nevím, to se právě ptám spykeho, jen si mě příspěvkem předběhl...

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 06 črc 2011 21:55

Laikovi výhodu nevysvětlíš, když ji nepocítí. Myslíš, že obyčejný uživatel pozná rozdíl mezi obyčejným EC a značkovým zdrojem, pokud opomeneme hluk, který jde z case? Asi těžko, že? :?

Když už jsi se ale zeptal, tak ti zkráceně napíšu v čem je Enermax lepší. Pokud by ses podíval na křivky účinnosti, zjistíš, že zmíněný PRO82+ se až do 400-420W pohybuje stabilně nad hranicí 85% a až poté se dostává na slibovanou 82%, což se často nevidí. Dále hlučnost nepřesahující ani v plné zátěži 25 dBA, s možností odpojení ventilátoru a napojení vlastního přes 4pin. Použití vysoce kvalitních kondenzátorů od Hitachi. A v neposlední řadě i hromada fičurín jako HeatGuard, SafeGuard a CordGuard.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

kuntscher
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod kuntscher » 06 črc 2011 22:23

pozor,ty jsi napsal křivku enermaxu,ale už ne seasonicu, tak jak mám vědět že to co píšeš že tak významně lepší?
učinnost zdroje s certifikací bronze zaručuje při zatížení od 20 do 100% učinnost min. 82% což má i ten seasonic. enermax uvádí 84-88 a SS až 87, tak v zássadě co se učinnosti týče bude na tom asi tak cca o 1-2% líp. to se ti těch 800 stovek vrátí tak za 7 let provozu toho zdroje. co se týče hlučnosti,někde sem viděl test a enermax si nestál léepe než seasonic....kde to jen sakra bylo...

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 06 črc 2011 22:32

A já jsem četl a ne jednou, že se z hlučného Seasonicu musel vyndat nějaký plast. Navíc by nám mělo být stydno doporučovat Intel s tou jeho cenovou politikou. Podle tebe tedy.

http://www.google.cz/search?client=oper ... el=suggest

+ diskuze na CZC:

Po měsíci užívání je zdroj velmi hlučný, a to i v idle stavu, kdy by neměl být zatěžovaný zvýšeným výkonem sestavy. Výrobce uvádí, že 12cm větrák je tichý a hlavně regulovaný podle zátěže. Jenže větrák se točí stejně rychle jak v zátěži, tak mimo ni. Skříň mám Antec Three Hundred, takže zdroj je na dně skříně, čímž by se měl lépe chladit. I tak je ale velmi hlučný a nevím, zda udávaným 22dB mohu věřit. Zklamání, od Seasonic jsem čekal víc. Je možné, že jde o špatný kus? První den používání byl totiž naprosto neslyšný.

mám sice nemodulární verzi tohoto seasonicu ale v zátěži je také velice hlučný a mám ho zánovní poslechněte si to zde http://www.youtube.com/watch?v=MaNz0-o0cTw navíc bzučí v něm cívky což ale není tak strašné jako to co předvádí v zátěži veliké zklamání za 1600,- a koupit tuto modulární verzi ještě o 300 dražší to mě asi klepne... chci se ho zbavit a vzít enermax
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

kuntscher
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod kuntscher » 06 črc 2011 22:44

já mám tedy 620 S, sice sotva 2 měsíce,ale naprosto v klidu
Navíc by nám mělo být stydno doporučovat Intel s tou jeho cenovou politikou.
to je trochu jiná situace, intel má nějakej produkt za nějakou cenu a konkurent se srovnatelným výkonem bohužel není. intel má výkon a prodává se,ikdyž něco stojí,protože není jiná volba, enermax má výkon,ale moc neprodává, protože má k sobě konkurenci za příznivější peníz. někde sem četl článek,že si je toho výrobce vědom, a že by s tím měl začít něco dělat.nové zdroje enermax by měly být již cenově příznivější, otázka je,jestli neošidí svou pověstnou kvalitu.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 06 črc 2011 22:51

Taky nemám s M 620 ty popisované problémy. Takže z toho usuzuju na vadný kousky. Jinak Seasonic používá rovněž kondíky made in Japan.
Myšlenka celé diskuze spočívá v tom, že u Intelu poznám a dokážu vysvětlit uživatelský přínos. U Enermaxu v kotrastu se Seasonic nikoliv.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 06 črc 2011 23:00

Ano nové Enermax zdroje za nižší cenu vítám a to měl Enermax udělat už dávno, ale ... jsou méně výkonné (štítek o počtu wattů není měřítkem) a Enermax chtěl být znám jen jako výrobce špičkových zdrojů.

Zajímavá diskuze, ale asi se do ní zapojovat nebudu. Jen sledovat. Vypadalo by to, že chválím co mám a to nechci. Osobně bych osadil asi také ten Seasonic,ale Spyke tam dal Enermax a naprosto v pořádku. Do limitu se skoro vešel, ale s daleko výkonější sestavou než byla původně navrhovaná takže co?
A že na to nejsou peníze? V tom košíku je fůra věcí na které nejsou peníze a jsou tam :wink:
Samozřejmě, že to jsou vadné kousky. Já jen, že se kuntscher zmínil o hlučnostech, že někde něco četl. Tak jsem mu poskytl co jsem kde četl já.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

kuntscher
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod kuntscher » 06 črc 2011 23:01

jedině co jsem se dočetl na netu je že problém dělá jakási folie na pulce větráku a že když se dá pryč,že to pomůže. já zatím nějakou hlučnost u SII 620W nepozoruju

Andrew98
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Pc do 30k  Vyřešeno

Příspěvekod Andrew98 » 07 črc 2011 12:16

radši to tu locknu než se to ztrhne bitva jak s tím fps (jak to psal hurricane)
Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”