No signal Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

FilaGS
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

No signal

Příspěvekod FilaGS » 07 črc 2011 14:56

Ahoj,
mám takový problém. Když zapnu pc, zdá se že normálně běží, ale monitor píše no signal. Nesvítí mi ani myš, tlačítka jako numlock u klávesnice a ani na bedně se nerozsvítí červená kontrolka která jindy vždy problikává. Nedostanu se ani do biosu. Větráček u grafické karty však normálně běží, u procesoru také. Po přečtení některých vláken jsem vyzkoušel přendat ramky a zapínat to pouze s jednou, zkusil jsem jiný zdroj, jinou grafiku, redukci mezi monitorem a grafikou, odpojit disk, dvd mechaniku, vyndat baterku ze základní desky a poté vrátit. Monitor jsem zkusil připojit k notebooku a normálně funguje. Má ještě někdo nějaké nápady co bych mohl zkusit ?

sestava :
AMD athlon X2 4400+ 2,3GHz
deska Gigabyte GA M56S S3
3x 1 GB ram
2x pevný disk (160+250gb) western digital

grafika nvidia 9800 1gb ddr3 (od gigabyte) - zkoušel jsem i Sapphire radeon HD 3650 512mb DDR3
zdroj původně maxpower 255w - vyzkoušen i fortron 300w

PC je asi 4 roky staré a do teď nebyl problém.
Díky za případné rady

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: No signal

Příspěvekod El Diablo » 07 črc 2011 15:07

Nějakou jinou kartu v MB nemáš (zvukovku, síťovku)? Zažil jsem že po nějakém zkratu těchto komponent, se PC chovalo stejně.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 07 črc 2011 17:31

Podle toho jak popisuješ chování PC po spuštění, předpokládám vadnou základní desku, procesor, nebo zdroj. Zkus ještě v PC ponechat jen základní desku, procesor s chladičem, jednu paměť, grafickou kartu (ale zaručeně dobrou) a samozřejmě zaručeně dobrý zdroj. Vše ostatní odpoj (pevné disky, mechaniky a to i disketovku, pokud ji máš a případné další karty) a to datové i napájecí kabely. Pak zkus PC spustit. Dej vědět jak se PC choval.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

FilaGS
nováček
Stav:

Příspěvekod FilaGS » 07 črc 2011 18:09

Další karty tam mám, ale pc už nemám doma. Nakonec jsem ho před chvílí odvezl známému který ho před lety sestavoval tak uvidím co řekne.

Jinak zapnout pouze s procesorem, grafikou a zdrojem jsem také zkusil, bohužel bez úspěchu. Dokonce jsem ozkoušel každou ram zvlášť.

Každopádně děkuji za rady a až budu vědět co to způsobovalo tak napíšu. Třeba to bude někomu k prospěchu :)

Minor
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Minor » 07 črc 2011 19:01

podobná věc se stala známýmu, musel pořídit novou desku....
Intel Core i3-4330, ASUS B85M-G, 8 GB RAM DDR3, 60 GB OCZ Agility 3, Windows 10 Home

FilaGS
nováček
Stav:

Re: No signal  Vyřešeno

Příspěvekod FilaGS » 08 črc 2011 11:01

Tak to byla skutečně špatná deska. Takže jsem se rozhodl rovnou přejít na am3 a tomu odpovídající zbytek komponentů. Všem děkuji za řady :)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 08 črc 2011 11:07

Není zač a můžeš označit za vyřešené.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ubiquiti UniFi signál pro rodinný dům
    od kupjec » 17 pro 2024 21:49 » v Administrace sítě
    1
    3056
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 21:57
  • Nedetekován signál (černá obrazovka) při spuštění PC