tak ten serial.sys jsem zjistila, sice už není zobrazenej ve Správci zařízení, ale jako soubor ve win\drivers je. (taky jsem ho našla na CD s win...) tak bych to asi nechala být?
Avira nainstalována a v poho běží, (před tím jsem dala pryč combofix a ty další ztažený nastroje), pak jsem proskenovala celý pc a našla mi naky trojany, jak ale zjistim, jesi to nejsou fake? je to ztaženo ze stranek idnes, myslim důveryhodnych? zkusila jsem stahnout i novou verzi a to same...tak je to vir nebo není?
Beginning disinfection:
C:\Documents and Settings\Ester\Dokumenty\Downloads\processexplorer1401cz.rar
[DETECTION] Is the TR/Crypt.CFI.Gen Trojan
[NOTE] The file was moved to the quarantine directory under the name '44b9ae30.qua'.
File name: processexplorer1401cz.rar
Submission date: 2011-07-07 15:26:54 (UTC)
Current status: finished
Result: 7/ 43 (16.3%)
http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=85b37a06d3309962f659ccdecbd91fcba3bf7118ab3093f89780fa80cb4b48ad-1310052414
jedinej problem ještě zustal, že se po restartu většinou sekne (stranka s vyberem OS, někdy i dřív), vyřeší to jedině Reset, pak uz OK... (předtím to chvíli nedělal, ted zas jo...)
Prosim o kontrolu Hjt a Mbam
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Prosim o kontrolu Hjt a Mbam
Stáhni to zde:
http://www.slunecnice.cz/sw/process-explorer/
pokud to bude stejné , je to fake...
Spusť OTL a klikni na Vyčisti.
Pak můžeš OTL smazat , C:\_OTL
Stáhni si na svojí plochu StartupLite .exe by MalwareBytes
Tento program identifikuje a dává volbu k odstranění nepotřebných položek k vyprázdnění paměti.
Poklepej na ikonu StartupLite.exe (by MalwareBytes ) ke spuštění programu. Ve vistě a windows 7 spusť jako správce (pravým klik na ikonu a vyber-spustit jako správce).Vytvoří se list nepotřebných vstupů po spuštění. Nech všechny položky jako deaktivované a klikni na Continue . Restartuj PC.
to sekání může být chybou HW..
http://www.slunecnice.cz/sw/process-explorer/
pokud to bude stejné , je to fake...
Spusť OTL a klikni na Vyčisti.
Pak můžeš OTL smazat , C:\_OTL
Stáhni si na svojí plochu StartupLite .exe by MalwareBytes
Tento program identifikuje a dává volbu k odstranění nepotřebných položek k vyprázdnění paměti.
Poklepej na ikonu StartupLite.exe (by MalwareBytes ) ke spuštění programu. Ve vistě a windows 7 spusť jako správce (pravým klik na ikonu a vyber-spustit jako správce).Vytvoří se list nepotřebných vstupů po spuštění. Nech všechny položky jako deaktivované a klikni na Continue . Restartuj PC.
to sekání může být chybou HW..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
no tak stranky slunečnice označuje jako Malware Website (nenechá z nich stahnout nic...) ....takze spis fakt fake....(ale třeba Uložto a jiny jsou v pohode, to je teda divnej antivir, asi se vratim k Avast, a navic hrozne zpomalil start..)
OTL hotovo
tak tam je jen CTFMON.EXE (nač to je?).....tak to asi moc nepomuze, (zase se sek...)
a nemuze to byt treba ze mam malou pamet? muzou tady byt nak dve stejne, jedna se muze dokoupit, ale tomu teda kera nerozumim...a jesi to ma vubec cenu
Ta hláška , to nevím , musím pohledat. - tady jsi neco nenasel? (ja ne...)
OTL hotovo
tak tam je jen CTFMON.EXE (nač to je?).....tak to asi moc nepomuze, (zase se sek...)
a nemuze to byt treba ze mam malou pamet? muzou tady byt nak dve stejne, jedna se muze dokoupit, ale tomu teda kera nerozumim...a jesi to ma vubec cenu
Ta hláška , to nevím , musím pohledat. - tady jsi neco nenasel? (ja ne...)
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
http://www.bleepingcomputer.com/startup ... -1121.html
http://translate.google.cz/translate?hl ... rmd%3Divns
malou pamětí to samozřejmě být může , kolik máš?
hlášku jsem nenašel..
program se hrabe v registrech a ve spouštěcích procesech , proto ho některé antiviry prohlásí za škodnou...
Stáhni si TFC
Otevři soubor a zavři všechny ostatní okna, Klikni na Start k zahájení procesu. Program by neměl trvat dlouho.
Poté by se měl PC restartovat, pokud ne , proveď sama.
Stáhni si ToolsCleaner2( by de A.Rothstein & Dj Quiou )
na plochu a spusť ho.
Klikni na Pt. Restauration (obnova) a poté na OK.
Klikni na Corbeille (koš) a poté na OK.
Klikni na Fichiers temp (temp složky) a poté na OK.
Klikni na Recherche (hledání) a nech Cleaner pracovat. Může se během čištění zastavit , ale nech ho pokračovat.
Když program skončí , klikni na Suppression (odstranění)a odstraň nalezené.
Zavři program.
Program maže i všechny nástroje na odvirování a vytváření logů , které se zde používají (HJT, Combofix, OTM, OTL, OTS atd.)
program by měl kompletně vyčistit PC od všech programů , co jsme tu dávali..
http://translate.google.cz/translate?hl ... rmd%3Divns
malou pamětí to samozřejmě být může , kolik máš?
hlášku jsem nenašel..
program se hrabe v registrech a ve spouštěcích procesech , proto ho některé antiviry prohlásí za škodnou...
Stáhni si TFC
Otevři soubor a zavři všechny ostatní okna, Klikni na Start k zahájení procesu. Program by neměl trvat dlouho.
Poté by se měl PC restartovat, pokud ne , proveď sama.
Stáhni si ToolsCleaner2( by de A.Rothstein & Dj Quiou )
na plochu a spusť ho.
Klikni na Pt. Restauration (obnova) a poté na OK.
Klikni na Corbeille (koš) a poté na OK.
Klikni na Fichiers temp (temp složky) a poté na OK.
Klikni na Recherche (hledání) a nech Cleaner pracovat. Může se během čištění zastavit , ale nech ho pokračovat.
Když program skončí , klikni na Suppression (odstranění)a odstraň nalezené.
Zavři program.
Program maže i všechny nástroje na odvirování a vytváření logů , které se zde používají (HJT, Combofix, OTM, OTL, OTS atd.)
program by měl kompletně vyčistit PC od všech programů , co jsme tu dávali..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
512 MB DDR2 jednu(asi)...nebo ta jiná pamět 1 MB L2 cache,533 Mhz FSB
ty programy hotovo..
ty programy hotovo..
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Hm to je dost málo RAM , chtělo by to dokoupit ještě jenu ( tu samou.).
dobře, ale jak zjistim jesi tam je teda fakt jen jedna.
stejná musí bejt jako velikost nebo i značka, a tu zjistim kde.
kolik to tak zhruba stoji, hodlám do toho investovat maximálně do tisícovky
jesi to jde tak jesi by se spis nevyplatilo vzit rovnou jednu vetší treba 2 GB nebo 3GB, podle ceny...
------
co třeba todle, to je vono? http://www.alza.cz/pameti/pameti-do-not ... .htm#popis
stejná musí bejt jako velikost nebo i značka, a tu zjistim kde.
kolik to tak zhruba stoji, hodlám do toho investovat maximálně do tisícovky
jesi to jde tak jesi by se spis nevyplatilo vzit rovnou jednu vetší treba 2 GB nebo 3GB, podle ceny...
------
co třeba todle, to je vono? http://www.alza.cz/pameti/pameti-do-not ... .htm#popis
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Musíš nakoupit podle manuálu k základní desce , jiný třeba Tvojí desku nemusí podporovat..
Stáhni si Everest Home:
http://www.slunecnice.cz/sw/everest/
najdi , jakou tam máš paměť
nebo podle toho manuálu , tam jsou podporované paměti.
Stáhni si Everest Home:
http://www.slunecnice.cz/sw/everest/
najdi , jakou tam máš paměť
nebo podle toho manuálu , tam jsou podporované paměti.
v těch papírech k nb je jen,že se RAM muze rozšířit max. na 2 GB, nic víc...
(ps.ze slunečnice to stahnout nejde.)
tak jakou, něco jsem vynašla...
1 GB nebo 2 GB (512Mb skoro už nikde nejsou, a když tak za stejnou cenu jak větší..)
CL 3 nebo 4 (čím mín tím lepší?)
frequence 266+ Mhz ? (400 - 533 - 667..)

(ps.ze slunečnice to stahnout nejde.)
1 GB nebo 2 GB (512Mb skoro už nikde nejsou, a když tak za stejnou cenu jak větší..)

- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
jakou si našla?
chtěl jsem z Everestu...
jakou si našla?
chtěl jsem z Everestu...
myslela jsem tím, že jsem našla na googlu naky informace o tom, jaky hodnoty ma zhruba mít asi....
aha...
aha...
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Tak z toho nejde nic vyčíst.
To je lepší z toho CPU-Z
DDR2 už moc nejsou , výběr je malý.
Zkus něco najít .
To je lepší z toho CPU-Z
DDR2 už moc nejsou , výběr je malý.
Zkus něco najít .