mix Mackie ProFX 12
mix Mackie ProFX 12
Dobrý den, máte někdo prosím zkušenosti s tímto mixážním pultem? Zajímalo by mě, jestli jde ve sluchátkách odposlouchávat každý kanál zvlášť a jakým způsobem se to dělá. Chci si ho koupit, ale zatím se rozhoduji. Díky
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: mix Mackie ProFX 12
Bohužel neumí, do sluchátek lze dát jen master. Je to něco, jako bavorák pro chudé. Aby mohli jít s cenou takhle nízko, museli některé funkce osekat. Tady je manuál, na straně 31 je pak diagram, ze kterého lze vyčíst, co a jak lze směrovat.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
a který mix to od Mackie umí? Mám na mysli, když v prvním stereo vstupu pustím hudbu z notebooku, ve druhém stereo vstupu pustím hudbu z notebooku, ale do sluchátek, ne to repra a aby mě v tom nehrála hudba z prvního sterea
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Podívám se ti po tom. Ale je to pro tebe opravdu tak nutné? Z vlastní zkušennosti vím, že to je tak do studia. Na živém hraní, kde ti jede pár metrů od hlavy bedna, působí sluchátka na uších, jako tlumiče hluku, ve kterých nic neslyšíš. A ještě jedna. Trváš na USB?
na USB netrvám, a potřebuji to kvůli tomu, že když hraji na nějakých akcích, jede hudba z jednoho pc a z druhého pc si třeba potřebuji poslechnout, co to je za písničku a DJ mix nechci, a netrvám ani na značce Mackie, ale chci kvalitní značku, žádnej omnišrot ani nic podobného, díky
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Takže ještě. Kolik potřebuješ šavlí? Je jasné, že dvě stereo. Kolik mono? Viděl bych to minimálně na dvě, lépe čtyři. Nebo budeš někdy dělat i pár muzikantů?
ad Omnišrot: hledám jen v řadách solidních profi výrobců
ad Omnišrot: hledám jen v řadách solidních profi výrobců

zvučím někdy i amatérský kapely, vyhovoval by mě ten ProFX 12, ale chybí mě tam ty sluchátka, kdyby se našlo něco podobného, bylo by to super
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
První vlaštovka, kouknu dál. Tohle je spíš do studia.
Krásné Live Koťátko se čtyřmi AUXy...
Yamaha MG166C (bez efektu)
Yamaha MG166CX (s efektem)
Krásné Live Koťátko se čtyřmi AUXy...
Yamaha MG166C (bez efektu)
Yamaha MG166CX (s efektem)
nevypada spatne, ale moc me nesedi
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Něco jsem tam doplnil a odcházím hnít k televizi... 

kdyby si ještě něco našel, budu jen rád, zatím jsem si nevybral, díky
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Podle jakých kritérií vybíráš? Já osobně bych zapomněl na sluchátka, protože na live hraní je to fakt blbost, ale tvoje peníze, moje zbytečná starost
Na hledání písniček bych používal spíš kvalitní SW přehrávač a vyhledával podle ID tagů. Stejně tak bych se vyprdnul na vestavěný efekt a používal externí přes AUX (v mixáku efekt sice mám, ale jeho zvuk mi přijde dost pr.elní oproti Digitechu, který mám v racku). Další co bych já uvítal by byly alespoň dva monitory a možnost míchání do čtyř podskupin, kdyby se někdy nahrávalo. Ale opět říkám, takhle bych vybíral JÁ za SVOJE peníze. Já kašlu na to, jak vypadá vzhledově, ale koukám především na jednoduchost zapojení a nastavení, technické parametry a v neposlední řadě servis. Abych se mohl pokusit trefit do tvého gusta, pak je potřeba, abys napsal, co chceš za SVOJE peníze dostat TY. Takhle investuji moře času do odpovědí: "To se mi nelíbí..."