barevná laserová tiskárna
barevná laserová tiskárna
Ahojík
Jakou barevnou laserovou tiskárnu mám koupit?? Jaká značka je na ně nejlepší?? Slyšel jsem, že hp je dost dobrá. Těším se na odpovědi. Díky haf! haf! Hafan

MB: ASRock 945GCM-S;Procesor: INTEL Pentium Dual-Core E5200;Ramky: A-Data DQVE1A16 2+1GB 400Mhz DDR2;OS: Windows 8 Profesional 32bit;zdroj: Xilence Game Edition 600W;Mechanika: PLEXTOR PX-L871A;HDD: Western Digital - WD5003ABYX; grafika: MSI R6850-PM2D1GD5; case: Midi Case WooW 736B
- redbulik
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: barevná laserová tiskárna
a chceš tiskárnu nebo multifunkci? A do kolika?
stačila by tiskárna a tak do cca 5000Kč
MB: ASRock 945GCM-S;Procesor: INTEL Pentium Dual-Core E5200;Ramky: A-Data DQVE1A16 2+1GB 400Mhz DDR2;OS: Windows 8 Profesional 32bit;zdroj: Xilence Game Edition 600W;Mechanika: PLEXTOR PX-L871A;HDD: Western Digital - WD5003ABYX; grafika: MSI R6850-PM2D1GD5; case: Midi Case WooW 736B
Poraďte někdo prosím.
Co hodláš tisknout? Obrázky? Grafiku, texty s logem? Jaký bude objem tisku?
Včera jsem odpovídal na podobný dotaz tady http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=40&t=70090. Co vim, tak HP se kazí poměrně dobře a rychle. Měl jsem tiskárnu, tam šli pryč podávací kolečka. U známého měli MFP model (kolem 16k) a ten šel po roku do kytek, protože nešel opravit (byla jen ČB) a museli kupovat novou (a to přitom extrémně netiskli...).
jaký typ připojení? Wifi, USB, LAN?
MFP EPSON/KM/Xerox v podstatě vycházejí z jednoho modelu, akorát plasty mají jiné barvy... U Samsungu jsou barvy hrozné...
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Črc 2011 09:53) ---
Nicméně teď se akorát divám na test barevných laser a led tiskáren v Computeru 13-14/11 (bohužel nejsou v limitu do 5000 ale kolem 6000
)
pořadí/název/hodnocení
1. OKI C210dn (8,4)
2. Lexmark C544n (7,9)
3. Brother HL-3070CW (7,6)
4. Xerox 6010N (7,1)
5. HP Laser Jet CP1525nw color (6,3)
6. Epson AcuLaser C1600 (6,2)
7. Samsung CLP-325 (5,8)
Včera jsem odpovídal na podobný dotaz tady http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=40&t=70090. Co vim, tak HP se kazí poměrně dobře a rychle. Měl jsem tiskárnu, tam šli pryč podávací kolečka. U známého měli MFP model (kolem 16k) a ten šel po roku do kytek, protože nešel opravit (byla jen ČB) a museli kupovat novou (a to přitom extrémně netiskli...).
jaký typ připojení? Wifi, USB, LAN?
MFP EPSON/KM/Xerox v podstatě vycházejí z jednoho modelu, akorát plasty mají jiné barvy... U Samsungu jsou barvy hrozné...
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Črc 2011 09:53) ---
Nicméně teď se akorát divám na test barevných laser a led tiskáren v Computeru 13-14/11 (bohužel nejsou v limitu do 5000 ale kolem 6000

pořadí/název/hodnocení
1. OKI C210dn (8,4)
2. Lexmark C544n (7,9)
3. Brother HL-3070CW (7,6)
4. Xerox 6010N (7,1)
5. HP Laser Jet CP1525nw color (6,3)
6. Epson AcuLaser C1600 (6,2)
7. Samsung CLP-325 (5,8)
Nikde se mi nedaří najít tu OKI C210dn. Pošli prosím odkaz. Tak tu 1000Kč už nějak našetřim. To až takový problém nebude. Jinak tisknou chci fotografie do albumů. Nějaké obaly na dvd. (Né pirátské kopie, ale vlastní) Občas nějaké texty s obrázky. Prostě v celku obyčejné využívání. Co je to objem tisku?? Jako jak časato budu tisknout a kolik?? Tak 10x 10stránek měsíčně. Někdy i víc. Připojení nejlépe usb.
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Črc 2011 10:32) ---
Ta brother se mi docela líbí co myslíš??
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Črc 2011 10:32) ---
Ta brother se mi docela líbí co myslíš??
Omlouvám se, OKI je C310dn.
Objem tisku = kolik stránek (v tvém případě 10+/měsíc)
Pokud použiji hodnocení z Computeru 13/14/11 tak: +Wifi, rychlý tisk, zabezpečený tisk; - provozní náklady, bez automatického duplexu
Nevím, laser bych na fotky moc nedoporučoval. Barvy nejsou tam moc syté jako třeba u inkoustu. Plusem u laseru jsou náklady, mínusem kvalita obrázků...
A nevyplatil by se ti inkoust? Tam by zase stály více barvy, pokud by bylo velké pokrytí. Pokud se budeš dívat na spotřebák u laseru tak výdrž toneru je udávána při pokrytí 5% a kontinuálním tisku. Dále pozor na to, že v novém zařízení jsou dodávány tzv. startovací tonery na pár desítek stránek! Takže pokud by jsi zvýšil tisk, tak by jsi za chvíli musel kupovat nové... A nemáš někde možnost skočit na shoowroom, třeba Alza v Praze? Či něco podobného, kde by ti ukázaly výtisk?
Objem tisku = kolik stránek (v tvém případě 10+/měsíc)
Pokud použiji hodnocení z Computeru 13/14/11 tak: +Wifi, rychlý tisk, zabezpečený tisk; - provozní náklady, bez automatického duplexu
Nevím, laser bych na fotky moc nedoporučoval. Barvy nejsou tam moc syté jako třeba u inkoustu. Plusem u laseru jsou náklady, mínusem kvalita obrázků...
A nevyplatil by se ti inkoust? Tam by zase stály více barvy, pokud by bylo velké pokrytí. Pokud se budeš dívat na spotřebák u laseru tak výdrž toneru je udávána při pokrytí 5% a kontinuálním tisku. Dále pozor na to, že v novém zařízení jsou dodávány tzv. startovací tonery na pár desítek stránek! Takže pokud by jsi zvýšil tisk, tak by jsi za chvíli musel kupovat nové... A nemáš někde možnost skočit na shoowroom, třeba Alza v Praze? Či něco podobného, kde by ti ukázaly výtisk?
Inkoust jsem měl do téhlke doby. A už dvě tiskárny mi brutálně zaschly. Můžou laserovky taky zaschnout nebo něco takového?? Jinak do Prahy bych zajet nekdy moch, ale asi ne v nejbližší době.
Tak tonery mají samozřejmě nějakou životnost, ale zaschnout nemůžou...
A co jsi měl za model? Inkousty byly oddělené nebo 1 černá a 1 kombinovaná (žlutá/modrá/červená)?
Hlavně kdyby jsi jel na ten showroom, tak si to předem zjisti, zda-li to je vůbec možné...
Dle toho co píšeš, tak bych ti laser moc nedoporučoval... Malý objem tisku a fotky k tomu... Raději bych volil inkoust s oddělenými zásobníky já mám např. tuto. A jsem spokojen... Fotky tiskne perfektně...
A co jsi měl za model? Inkousty byly oddělené nebo 1 černá a 1 kombinovaná (žlutá/modrá/červená)?
Hlavně kdyby jsi jel na ten showroom, tak si to předem zjisti, zda-li to je vůbec možné...
Dle toho co píšeš, tak bych ti laser moc nedoporučoval... Malý objem tisku a fotky k tomu... Raději bych volil inkoust s oddělenými zásobníky já mám např. tuto. A jsem spokojen... Fotky tiskne perfektně...
Doma jsem měl taky nějaký starý canon a potom EPSON DX4400. Ty mě přímo sra..
hm hm ...
Nevim, aby jsi pak nebyl zklamany z kvality laseru... a ty fotky tisknes jak velké? klasika 10x15? To asi vis, ze na spotrebu inkoustu ma hodne velky vliv papiru, na ktery tisknes...
Muj zaver zni - na fotky bych si laser do 5k nevybral (pokud bych si ho nejdrive neostetoval..). Pak i nezapomen na vydrz startovacich toneru. Hm, pak bych se jeste mrkl, jake typy ovladacu podporuji. Jestli nejaky primo vyrobce nebo standarizovany (napr. PCL 5e/6).
Nevim, aby jsi pak nebyl zklamany z kvality laseru... a ty fotky tisknes jak velké? klasika 10x15? To asi vis, ze na spotrebu inkoustu ma hodne velky vliv papiru, na ktery tisknes...
Muj zaver zni - na fotky bych si laser do 5k nevybral (pokud bych si ho nejdrive neostetoval..). Pak i nezapomen na vydrz startovacich toneru. Hm, pak bych se jeste mrkl, jake typy ovladacu podporuji. Jestli nejaky primo vyrobce nebo standarizovany (napr. PCL 5e/6).
Fotky tisknu jak kdy někdy A4, někdy 8 na A4 a tak různě. A za kolik by jsi si vybral??
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4228
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
04 kvě 2025 15:32
-
-
- 2
- 4890
-
od peta501