Divné chování pamětí
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Divné chování pamětí
Takže abych to nějak vysvětlil. U sebe v PC mám 2GB RAM (A-DATA a ZEPPELIN), a chtěl jsem si od sestry půjčit jednu ZEPPELINku, včera večer sem vypl sestry PC (má 2x1GB ZEPPELIN) a vytáhl z něj 1GB ZEPELLIN. Jenže když jsem tam tu paměť dal zpátky tak PC nenaběhne. Svítí disk ale monitor jen bliká a je černo. Když tam nechám jenom jednu paměť PC naběhne v pohodě. Když jsem paměť zkoušel u sebe (jen samotnou) PC taky nenaběhne monitor je taky jen černý. Přitom paměť včera ještě jela bez problému. A potom co jsem jí vyndal tak byla celou noc položená na stole, takže se s ní nic stát nemohlo. Teď tedy sestry PC běŽí s 1GB ZEPPELINem a druhý GB mi tu leží na stole. Měla je v dual-channelu. Neví někdo co stím?
Už si vážně nevím rady proč ta paměť nejde když včera šla a nikdo sní nic nedělal a teď nejde.

Re: Divné chování pamětí
Je dost teplo, suchý vzduch, takže jestli jsi na ní sáhl bez toho aby ses "vybil", tak jsi jí mohl klidně spálit statickou elektřinou
Byla dobře zasunutá do slotu? Mě se stalo že jsem jednu stranu nedocvakl až na doraz a počítač také nenajel, i když v něm byla další. Naštěstí to přežila.

Byla dobře zasunutá do slotu? Mě se stalo že jsem jednu stranu nedocvakl až na doraz a počítač také nenajel, i když v něm byla další. Naštěstí to přežila.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Hmmm tak já jí tam zkusím ještě jednou pořádně dát. Jo a ještě málem sem zapomněl. Teď mám v PC A-DATA a ZEPPELIN a ani když tam dám tu co mám teď (zeppelinku co má sestra, úplně stejná) tak to stejně nenaběhlo. U mě normálně beží. Jak samotná tak s A-DATkou
EDIT : A když PC spustím s tou jednou co to naběhne tak se ještě předtím než najede windows zobrazí červeně napsaná hláška Varování! pak něco o CLOCKING a pak že se systém vrátil do defaultních hodnot. Pro pokračování stiskněte libovolnou klávesu.
EDIT : A když PC spustím s tou jednou co to naběhne tak se ještě předtím než najede windows zobrazí červeně napsaná hláška Varování! pak něco o CLOCKING a pak že se systém vrátil do defaultních hodnot. Pro pokračování stiskněte libovolnou klávesu.
Tak to možná BIOSu nesedí časování, mě také když jednu vyndám nabízí jinou hodnotu než mám nastavenou.
Defaultní hodnoty jsou obvykle nejpomalejší, s těmi by měl fungovat jakýkoliv kus.
Defaultní hodnoty jsou obvykle nejpomalejší, s těmi by měl fungovat jakýkoliv kus.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2844
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
20 pro 2024 20:06