Dobrý den,
nově jsem do sbého PC naistaloval HDD Seagate Barracuda Green 3.5" 2TB ST2000DL003 a vše proběhlo v pořádku. Chci si na něj zalohovat některá data ze svého starého SATAII HDD (rovněž značky Seagate) a jsem nepříjemně překvapený malou rychlostí přenosu, které se při kopírování zhruba 60 GB data nedostala nas 75 MB/s. Je to normální? Mám za to, že přenosová rychlost by se měla blížit 300 MB/s nebo se mýlím? Díky za jakoukoliv odpověď.
Přenosová rychlost SATA II na SATA III Vyřešeno
Re: Přenosová rychlost SATA II na SATA III
Těch 300MB/s je maximální možná rychlost řadiče takže nějakej nejlevnější disk ti jí nebude dosahovat ani zdaleka. Navíc ani ty nejlepší disky nevyužívaj maximální rychlost SATAII.
Just Fucking Google It!
Ten disk nebyl zrovna levný :) Ale chceš tím tedy říct, že u toho typu disku, co jsem koupil je to legitimní a běžná rychlost přenosu a můžu být teda klidný?
ano je to v pořádku protože je to omezeno možností smaotného HDD sata II či sata III je jen marketingovej tah. HDD má cca rychlost okolo 60-70 Mb/s
Díky, ta reklama je teda ale svině :)
No Green patří mezi levný disky.
kuntscher: Je rozdíl mezi MB a Mb, B je byt (bajt) zatímco b je bit. A to jsou úplně rozdílný jednotky, 1 bajt je 8 bitů.
kuntscher: Je rozdíl mezi MB a Mb, B je byt (bajt) zatímco b je bit. A to jsou úplně rozdílný jednotky, 1 bajt je 8 bitů.
Just Fucking Google It!
ona ta propustnost toho sata rozhraní je opravdu velká ale HDD to prostě nedá a spousta lidí to neví a myslí si že jim HDD pofrčí takovou rychlostí. dnes je jediná možnost jak využít nejrychlejší sataIII je pořídit nejnovější generaci SSD
--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Črc 14, 2011 6:32 pm) ---
ano, je mě to známo a máš pravdu,chybička se vloudila na shiftu
--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Črc 14, 2011 6:32 pm) ---
petaq píše:No Green patří mezi levný disky.
ano, je mě to známo a máš pravdu,chybička se vloudila na shiftu
Mně ta rychlost docela stačí, jen jsem potřeboval toto vysvětlení díky vám oběma :). SSD disky jsou ještě pořád moc drahé.
Pokud je to vše tak označ téma za vyřešené.
Just Fucking Google It!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3315
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4823
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”