Zeptám se tedy jinak. Co mi nabízí za 700,- WD Black oproti "velmi tichému" Samsung F3?
//tichému říkám proto, že mi jede antivir kontrola a o disku nevím.
Nadupaný PC/ntb
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nadupaný PC/ntb
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zase "co mi to dá navíc"? Co by, výkon. Víš, tohle je vcelku dost subjektivní, někomu přijde třeba nárůst o 10% málo, někomu dost. Ať tu řeknu cokoliv, nemusí se ti to líbit. Říkám, že je výkonnější, to musíš uznat. Jistě si na nějaké jeho testy narazil. Navíc, již v minulosti jsem tu debatu F3 vs. FAEX vedl, tuším že se Žbekym, můžeš zkusit hledat. Opravdu se mi nechce rozebírat to tu znovu.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Kubís píše:Na PC jsem celkem laik, a proto bych chtěl poradit u koho (v blíkzosti mého bydliště) bych si mohl nechat ten PC sestavit?
Na Alfě je 890,- za sestavení, takhle bys to měl i se sestavením a tím WDčkem, je to ale o 1400 přes limit. (700 stovek by se dalo uštětřit za ten Samsung F3).
U czc.cz je sestavení zdarma, ale cena se vyšplhá výše, než na Alfě (Už jenom GK na Al. je za 8,6 a u czc přes deset). To už psal Spyke.
Kbyby to bylo moc, tak se někde ubere.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Že je WD výkonější, souhlas. 10% výkonu navíc, ok. 10% z 1200,- je 120,-, ale rozdíl cen je 700,-. To by musel být rozdíl třídy a to skutečně není. SATA3 je jen pozlátko bez efektu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”