ZIP vyhovuje, do něj můžeš uložit celou stromovou strukturu, tedy adresář včetně podadresářů a souborů v nich. Jinak v dobách DOSu byl velmi populární program ARJ (volně pro nekomerční použití), používal se v příkazovém řádku, ale třeba Norton Commander ho mohl používat jako vestavěný.
Problém je že tu windowsí binárku na Linuxu vůbec nerozbalím, protože v DOSBoxu spustit nejde.
No a další potíž je v tom, že už nemám v počítači zapojenou disketovku, takže ty soubory ani nedostanu na disketu... Asi už jsem moc přešel na moderní technologie - 1200 MHz procesor a 512 MiB RAM
Kdysi jsem měl dosový přehrávač MODů, který fungoval i přes speaker, snad bych ho na disketách ještě našel, mám tu InertiaPlayer (původně
Amiga), který hraje nádherně, ale jen přes zvukovku. Tu ale bez dosového ovladače nerozvržeš, a pro ty dnešní ho zaručeně jejich výrobci neudělají...
Co se programování týče, Turbo Pascal je ve verzi 5.5 free, podobně Borland pro vzdělávací účely uvolnil Turbo C. Těch pár drobných odchylek od normy se dá přežít, nakonec on i ten legendární Wolf3D byl napsaný v Turbo C!
Kompilátor BASICu se sice dá také stáhnout, ale protože koupit se už dávno nedá a M$ o nějakém uvolnění přes dvacet let starého programu neuvažuje, bylo by to dost nelegální, i když je to dávno abandonware.