Zdravím, rád bych znal váš názor na níže uvedenou sestavu, není to z mé hlavy, jen jsem v originále provedl pár změn. Podmínky: cca do 30 000 Kč, hlavně herní PC a grafika v Adobe Photoshopu + Ilustratoru, co nejtišší chod.
Corsair XMS3 8GB (2x4GB) DDR3 1600 (CMX8GX3M2A1600C9)
Asus SABERTOOTH P67 (rev 3.0) - Intel P67
Intel Core i5-2500K
Scythe SCYS-1000 Yasya
Asus Xonar DX/XD Retail
Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM
Seasonic M12II-620 620W
MSI R6970 Lightning 2GB, PCI-E
Thermaltake VJ40001N2Z V9/Black
Samsung SpinPoint F3 - 1TB
Mechaniku cca počítám do 500, akorát po přečtení zkušeností z různých fór mi není jasné, která je skutečně spolehlivá. Grafickou kartu jsem asi přehnal, váhám nad CPU Core i7 s adekvátní deskou, jenže už se to zase prodraží. SSD mě láká kvůli rychlosti, ale opět cena a využiju ho zásadněji vůbec? Potenciálně jsem i smířený s faktem, že zřejmě cena o něco přešplhá těch 30000.
Nové PC, převážně herní do 30 000 Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nové PC, převážně herní do 30 000
Vítej na PC-HELP
Již podruhé dnes - v Adobe CS využiješ hlavně CUDA, kterou nabízí Nvidia grafiky. Je to znatelné zrychlení práce.
A abych jen neplácal:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... YG010UF701
Máš to s Core i7, pokud dáme Core i5, asi vyjdem i s tím SSD, který je jako systémový luxusní.
Již podruhé dnes - v Adobe CS využiješ hlavně CUDA, kterou nabízí Nvidia grafiky. Je to znatelné zrychlení práce.
A abych jen neplácal:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... YG010UF701
Máš to s Core i7, pokud dáme Core i5, asi vyjdem i s tím SSD, který je jako systémový luxusní.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Překvapivé. Přesto pár, asi dost laických, dotazů. GK pro Adobe bude určitě fajn, poradí si stejně dobře i s moderními hrami např.The Witcher 2 apod? Asi to zní blbě, ale rád mám jak rychlý výkon v Adobe, tak si zase rád zahraju hry ve vysoké kvalitě.
Nebylo by možná, byť i za vyšší cenu vzít Noctua NH-D14? Bohužel mám PC relativně blízko radiátoru, byť stíněné a v zimě by mohl být problém s chlazením.
Ohledně SSD, jestli to dobře chápu, poznám to na výkonu Adobe (?), pro hry to asi valný význam nemá - tedy v nízké cenové relaci?
Nebylo by možná, byť i za vyšší cenu vzít Noctua NH-D14? Bohužel mám PC relativně blízko radiátoru, byť stíněné a v zimě by mohl být problém s chlazením.
Ohledně SSD, jestli to dobře chápu, poznám to na výkonu Adobe (?), pro hry to asi valný význam nemá - tedy v nízké cenové relaci?
myslím že ohledně her s GTX580 nemusíš mít strach že by ti nějaká hra dnes nejela na největší detaily;)
AMD Phenom II X3 Triple-Core N830 2,1 GHz 1,5 MB L2 Cache, 4 GB DDR3 1066 MHz, ATI Mobility Radeon HD5730 1GB, 15,6" TFT LCD s LED 1366 x 768 (HD), 500 GB 7200 RPM, Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jel jsem na cenu, proto Noctua 12, 14 je samozřejmě větší a tudíž pojme víc tepla z procesoru a má větší plochy k ochlazování.
Využití SSD disku si musí každý najít sám. Já bych ocenil rychlé načítaní aplikací (řádově jednotky s, včetně OS samotného) a dále možnosti práce s více soubory při jejich úpravách a ukládání. Cena za to je relativně vysoká a každý si musí určit, jestli se to vyplatí. Na hry nic moc nepřináší.
A GTX580 je Hi-End grafika herního segmentu a skutečně si bez obav zahraješ cokoliv na plno (viděl tu dnes někdo Hurricane
)
Využití SSD disku si musí každý najít sám. Já bych ocenil rychlé načítaní aplikací (řádově jednotky s, včetně OS samotného) a dále možnosti práce s více soubory při jejich úpravách a ukládání. Cena za to je relativně vysoká a každý si musí určit, jestli se to vyplatí. Na hry nic moc nepřináší.
A GTX580 je Hi-End grafika herního segmentu a skutečně si bez obav zahraješ cokoliv na plno (viděl tu dnes někdo Hurricane

hurrda určitě taktuje vostošest 

No, varoval jsem, že ty dotazy jsou laické
GK to byla moje nepozornost, mělo mě to napadnout už jen podle ceny.
To navýšení ceny za lepší chladič asi raději zkousnu. SSD se pak jeví holt už jako jistý "luxus", nicméně můžeš mi dát tip, do jakého bych případně (asi v budoucnu) měl jít?
A když už blbé dotazy; ten můj původní disk byl lacinější, je v tom oproti WD takový rozdíl v kvalitě nebo hlučnosti?

To navýšení ceny za lepší chladič asi raději zkousnu. SSD se pak jeví holt už jako jistý "luxus", nicméně můžeš mi dát tip, do jakého bych případně (asi v budoucnu) měl jít?
A když už blbé dotazy; ten můj původní disk byl lacinější, je v tom oproti WD takový rozdíl v kvalitě nebo hlučnosti?
WD je o trochu rychlejší,nicméně hlučnější, ta F3 není špatná volba pokud je pro tebe důležitější ticho
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
F3 Samsung je určitě špičkový a velmi tichý disk. Dávám ho do všech svých sestav a tady ho navrhuju v sestavách kolem 20k. WD je oproti němu asi tak o 7-10% rychlejší (motor, uspořádání ploten, atd... prostě novinka), ale trochu hlučnější. SpinPoint má naměřenou hlučnost v zátěži 30dB a Caviar Black 34dB. Samozřejmě pokud Ti to nepřijde jako dostatečné pro nebo proti, vem klidně i Samsung, 500,- je doma a chyba to rozhodně nebude.
K těm SSD, sáhl bych po OCZ Solid 3 nebo OCZ Agility 3, Vertex 3 je jejich nejvyšší řada, ale rozdíl není poznat. Cena ano
K těm SSD, sáhl bych po OCZ Solid 3 nebo OCZ Agility 3, Vertex 3 je jejich nejvyšší řada, ale rozdíl není poznat. Cena ano

Ještě k SSD, stačily by 60GB?
A snad už poslední dotaz, když se nespokojím s integrovanou zvukovou kartou? I když je mi jasné, že cena už výrazně přeleze daný limit...
A snad už poslední dotaz, když se nespokojím s integrovanou zvukovou kartou? I když je mi jasné, že cena už výrazně přeleze daný limit...
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Záleží to na:
a) reproduktorech - jaké máš?
b) financích - koli na to máš?
Koupit zvukovou kartu můžeš kdykoliv není nutné hned. Nejlepší je kupovat až budeš vědět zda to chceš a proč to chceš.
a) reproduktorech - jaké máš?
b) financích - koli na to máš?
Koupit zvukovou kartu můžeš kdykoliv není nutné hned. Nejlepší je kupovat až budeš vědět zda to chceš a proč to chceš.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Momentálně mám jen laciná sluchátka, takže asi poslechnu radu a počkám. Už jen proto, že plánovaný rozpočet byl cca těch 30000.
Naposledy upravil(a) eraniel dne 22 črc 2011 11:43, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 2163
-
od tomassek.32
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 00:00