Trapim se s tim uz 4 dny a nikde jsem nevygooglil reseni.
Pri instalaci Window 7 Home Edition 64 bit na stolni PC (specifikace ke konci) chci udelat cistou instalaci... vse probiha vporadku az do doby kdy instalacni program zacne dokoncovat instalaci.
Vsechen HW na desce je v poradku, jde nainstalovat WinXP, WinVista, ale Win7 ne. Provedl sem flash biosu, resetoval bios do defaultu, odpojil vse zbytecne, vymenil monitor, vymenil grafickou kartu, odpojil mechaniku na IDE, prepnul na AHCI, dodal nenovejsi ovladace graficke karty do instalacky, instaloval jsem z iso na HDD, stahnul warezackou verzi Windowsu a zkusil 32 a 64 bit distribuce Ultimate a Starter, stahnul original ENG verzi Win7 se SP1 od Microsoftu, naistaloval XP a dal upgrade Win, kdy se stahli aktualicni soubory instalace... porad ten samy problem, pocitac se behem instalace restartuje, zacne dokoncovat instalaci (do ted bezi vse jak ma) displey zcerna (porad sviti ale jen cerne) PC prestane reagovat a jsem v haji. Nouzak nejde, oprava OS nejde, rucni instalace nejde. Zkusil jsem instalaci na 2 noteboocich co mam doma, vse probehlo vporadku.
PC je 4 jadro od Intelu, deska Asus P5Q SE, grafika nVidia 9800 GTX+. Cesky mluvici fora, anglicky mluvici fora, technicka podpora Microsoftu nepomohla...
Windows 7 - černá obrazovka při dokončování instalace
Re: Windows 7 - černá obrazovka při dokončování instalace
Ten OS co se snažíš nainstalovat je originální?
Just Fucking Google It!
Ano, koupil jsem si v Rakousku notebook a ten mel nemecky Visty, tak jsem si poridil ceske Windows 7 Home Edition 64 bit. Mam ho ted v tom notebooku a chtel jsem si ho dat i do stolniho PC. Warez verze Ultimate jsem jen zkousel ze zoufalstvi jesti neni instalacni disk poskozeny a jestli to bude delat i u 32 bit verze...
Pres program vLite jsem si udelal vlastni instalacni DVD, vse jsem nechal originalne, pouze jsem do instalace pridal ovladace ke vsemu co je za HW v PC na ktery to instaluju. Vyskytla se stejna chyba... Nejake dalsi napady? Me uz dosli a k XP se vracet nechci, protoze nevyuziji vykon toho PC.
- mar00m
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Máš správně nasazené chladiče?
Momentálně pracuji na 'homemade' kalkulačce, pokud máte nějaké rady a tipy ohledně zásobníkového programu v C++ či AVR ATMEGA2560 tak je rád uvítám.
Chladice jsou pasivni s aktivnim vetrakem, tam problem nevidim, PC bezelo 3 roky s Windows XP...
Kamarad mi poradil zapnout v Biosu polozku: Plug and Play OS (nepomohlo)
A rika, ze to muze byt tim, ze se kvuli IRQ pocitac zacykli, ze je problem v zakladove desce.
Pry mam pres spousteci disketu zapnout dos a spustit instalaci Windows bez podpory odvladacu. Do dosu se dostanu, dal uz nevim...
Kamarad mi poradil zapnout v Biosu polozku: Plug and Play OS (nepomohlo)
A rika, ze to muze byt tim, ze se kvuli IRQ pocitac zacykli, ze je problem v zakladove desce.
Pry mam pres spousteci disketu zapnout dos a spustit instalaci Windows bez podpory odvladacu. Do dosu se dostanu, dal uz nevim...
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokus se před instalací v nastavení BIOSu povypínat většinu integrovaných blbůstek na základní desce. (řadiče USB, síťovku, zvukovku, nepotřebné hostadaptéry disků atd.)
Pokud se instalace dokončí, zapnout to pak můžeš později.
Advanced - Chipset
Initiate Graphic Adapter - PEG/PCI
Advanced - OnBoard Devices Configuration
High Definition Audio - Disabled
Marwell IDE Controller - Disabled
Onboard PCIE GbE LAN - Disabled
Advanced - USB Configuration
USB Configuration - všechno Disabled
Power Menu
Suspend Mode - S3 Only
ACPI 2.0 Support - Enabled
Tools - vypni Expres Gate
Pokud se instalace dokončí, zapnout to pak můžeš později.
Advanced - Chipset
Initiate Graphic Adapter - PEG/PCI
Advanced - OnBoard Devices Configuration
High Definition Audio - Disabled
Marwell IDE Controller - Disabled
Onboard PCIE GbE LAN - Disabled
Advanced - USB Configuration
USB Configuration - všechno Disabled
Power Menu
Suspend Mode - S3 Only
ACPI 2.0 Support - Enabled
Tools - vypni Expres Gate
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Vse krome IDE (protoze na IDE vetvy mam DVD mechaniku ze ktere instaluju) jsem povypinal... porad stejna chyba. Displey problikne, zacne svitit cerne a pocitac zamrze. Jeste jednine vypnout IDE a instalovat z USB, nebo by to slo i z HDD? Ze bych to tam nahral pres Linux?
Mam tu i starou PCI grafiku, zkusil jsem prenastavit Bios na PCI a pustit PC s ni, ale pocitac se po restartu ani nedostal k nacitani biosu.
Mam tu i starou PCI grafiku, zkusil jsem prenastavit Bios na PCI a pustit PC s ni, ale pocitac se po restartu ani nedostal k nacitani biosu.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to spíš vypadá na nějakou hardwarovou závadu.
Toho Marwella ale můžeš zkusit vypnout a pokusit se to nainstalovat z flešky.
Jinak mu dej čas, na některých PC se mi rozeběhla instalace až po 30 min zdánlivé nečinnosti.
Ještě eventuelně vypni podporu TPM a mrkni se, zda nemáš zapnutou Hard Disk Write Protect
Toho Marwella ale můžeš zkusit vypnout a pokusit se to nainstalovat z flešky.
Jinak mu dej čas, na některých PC se mi rozeběhla instalace až po 30 min zdánlivé nečinnosti.
Ještě eventuelně vypni podporu TPM a mrkni se, zda nemáš zapnutou Hard Disk Write Protect
Naposledy upravil(a) MiliNess dne 21 črc 2011 21:20, celkem upraveno 2 x.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zapoj pouze monitor, klávesnici a myš + 1 paměť, jeden disk a jednu mechaniku. Na jedné z těchto třech věcí bude problém a musíš zjistit na které tak, že je postupně vyměníš. Zkusil bych instalaci jak na IDE, tak na SATA disk a to samé s mechanikou IDE i SATA. Problém může být i v pamětech - 2 různé moduly, chyba na dualu, ...
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Takze detailnejsi popis PC:
Zakladni deska: Asus P5Q SE
Procesor: Intel Intel Core 2 Quad Q8200 2,33 MHz
RAM: 2x2 GB Kingston HyperX CL7 DDR2 (koupeno jako kit)
Grafika: Gigabite nVidia 9800 GTX+
1x SATA disk Seagate 750 GB (na ten se snazim udelat cistou instalaci)
1x IDE LG DVD-ROM (mechanika)
1x IDE ramecek na starsi disky se zalohami (behem instalace jsem ho nemel zapojeny)
Bedna: Displey s teplotnimi cidly, regulaci vetracku, 2x predni USB a vystupy na audio.
Monitor: Hoooodne stary 15" LCD Beng s analogovym vstupem (tenkrat me stal neuveritelnych 15 tis a to jsem ho koupoval s tim, ze se ceny LCD konecne zdaji byt primerene
)
Posledni verze co jsem zkousel:
Hard Disk Write Protect byl vzdy vypnuty. Plug in Play OS zap/vyp (ani jedno nepomohlo), TMP nevim co je... Fyzicky a v biosu jsem vse i IDE odpojil nechal pouze zapojene zadni USB porty. Udelal jsem bootovaci USB s instalaci Windows, vse probihalo standartne az do dokonceni instalace kdy se vyskytla stejna chyba. Zda se mi ze displey chce neco zobrazit, ale restartuje se a zacne svitit cerne, ani po 4 hodinach se nic nedeje, flashka neblika.
Na HW chybu to nevypada, protoze Windows XP lze bez problemu nainstalovat a vse funguje. 64 bitove Ubuntu take nema problem, vyuziva 4 GB pameti. Zadny program nehlasi chybu HW. SATA mechaniku nemam po ruce.
Na anglicky mluvicim foru jsem se docetl, ze chyba u desek P5Q od Asusu je v detekci IDE HDD a ze Asus na to vydal opravu biosu. Nejnovejsi verzi jsem nasel 1005 a tu tam flashnul (jeste predtim nez jsem psal sem). Jenze IDE jsem odpojil Marvel v biosu vypnul a mel zapojeny jen SATA disk, tak vazne nevim...
MiliNess: Zdlouhave nacitani instalace vyresilo vypnuti disketove mechany v biosu. Predtim jsem taky cekal nekolik minut nez se vubec zobrazila nejaka nabidka v instalaci, ted vse beha relativne rychle. Z USB to bylo dokonce 3x rychleji nainstalovane nez z DVD.
Zakladni deska: Asus P5Q SE
Procesor: Intel Intel Core 2 Quad Q8200 2,33 MHz
RAM: 2x2 GB Kingston HyperX CL7 DDR2 (koupeno jako kit)
Grafika: Gigabite nVidia 9800 GTX+
1x SATA disk Seagate 750 GB (na ten se snazim udelat cistou instalaci)
1x IDE LG DVD-ROM (mechanika)
1x IDE ramecek na starsi disky se zalohami (behem instalace jsem ho nemel zapojeny)
Bedna: Displey s teplotnimi cidly, regulaci vetracku, 2x predni USB a vystupy na audio.
Monitor: Hoooodne stary 15" LCD Beng s analogovym vstupem (tenkrat me stal neuveritelnych 15 tis a to jsem ho koupoval s tim, ze se ceny LCD konecne zdaji byt primerene

Posledni verze co jsem zkousel:
Hard Disk Write Protect byl vzdy vypnuty. Plug in Play OS zap/vyp (ani jedno nepomohlo), TMP nevim co je... Fyzicky a v biosu jsem vse i IDE odpojil nechal pouze zapojene zadni USB porty. Udelal jsem bootovaci USB s instalaci Windows, vse probihalo standartne az do dokonceni instalace kdy se vyskytla stejna chyba. Zda se mi ze displey chce neco zobrazit, ale restartuje se a zacne svitit cerne, ani po 4 hodinach se nic nedeje, flashka neblika.
Na HW chybu to nevypada, protoze Windows XP lze bez problemu nainstalovat a vse funguje. 64 bitove Ubuntu take nema problem, vyuziva 4 GB pameti. Zadny program nehlasi chybu HW. SATA mechaniku nemam po ruce.
Na anglicky mluvicim foru jsem se docetl, ze chyba u desek P5Q od Asusu je v detekci IDE HDD a ze Asus na to vydal opravu biosu. Nejnovejsi verzi jsem nasel 1005 a tu tam flashnul (jeste predtim nez jsem psal sem). Jenze IDE jsem odpojil Marvel v biosu vypnul a mel zapojeny jen SATA disk, tak vazne nevim...
MiliNess: Zdlouhave nacitani instalace vyresilo vypnuti disketove mechany v biosu. Predtim jsem taky cekal nekolik minut nez se vubec zobrazila nejaka nabidka v instalaci, ted vse beha relativne rychle. Z USB to bylo dokonce 3x rychleji nainstalovane nez z DVD.
Problem jsem stale nevyresil, vydani RAMky nepomohlo, SATA v rezimu compatible nepomohla. Nerikejte mi, ze proste instalace sedmicek je pro zakladovou desku Asus rady P5 zapovezena... Co to je potom za OS kdyz to na jedne z neprodavanejsi serii zakladovych desek nejde?
Pry Windows 7 umi spustit pouze textovou instalaci bez tech modrych okynek, vi nekdo jak na to?
EDIT: Vyzkouseno priblizne 28 ruznych zpusobu instalace Windowsu, zadny nefungoval. Uz jsem ho zkousel nainstalovat minimalne 60x.
Pry Windows 7 umi spustit pouze textovou instalaci bez tech modrych okynek, vi nekdo jak na to?
EDIT: Vyzkouseno priblizne 28 ruznych zpusobu instalace Windowsu, zadny nefungoval. Uz jsem ho zkousel nainstalovat minimalne 60x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Při nahrávání záznamu O2TV je černá obrazovka
od atari » 05 lis 2024 21:27 » v Internet a internetové prohlížeče - 8
- 5701
-
od atari