Kde si založit blog? Vyřešeno

Napište nám o svých webových stránkách, dejte vědět o jakémkoliv jiném zajímavém webu

Moderátoři: Myloš, Mods_senior

Peťa
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Kde si založit blog?  Vyřešeno

Příspěvekod Peťa » 23 črc 2011 22:25

Ahoj,

chtěl bych se vás zeptat, kde je dle vašeho názoru nejlepší založit si blog? Je nepřeberné množství možností, proto bych si rád přečetl váš osobní názor na to, kde je nejlepší blog založit? :idea:
Díky.

Reklama
Haide
Level 1
Level 1
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Kde si založit blog?

Příspěvekod Haide » 23 črc 2011 22:30

Asi hodně záleží na tom, co od toho očekáváš. Já si založila blog, protože jsem líná udržovat webovou stánku. Takže jsem hledala něco, co po mě bude vyžadovat minimální údržbu a zároveň, pokud budu chtít, si můžu přizpůsobit blog dle svých potřeb, jako web (nebo alespoň téměř tak).

Proto jsem si vybrala blogger a musím říct, že jsem zatím spokojená. :wink:

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 23 črc 2011 22:33

Já od toho čekám prostor, kde můžu pohodlně prezentovat svoje názory (texty, obrázky, videa) a nemusím se o to starat z hlediska tvorby webu (psát něco v html atd.).

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 23 črc 2011 23:00

"Přihřeju si trochu polívčičku" - s blogem můžeš začít i v našem dceřiném projektu diskuzniforum.cz. Chování a ovládání je totožné s tím, co znáš z fóra. Reklamu tam v BLOGu zatím nemáme žádnou a pokud bude, půjde jen o nějaký 1 malý panel (něco podobného, jako je tady ve fóru).

Nevýhodou se může zdát prozatím nižší návštěvnost, nicméně to se snad do budoucna taky změní ;-)

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 24 črc 2011 17:49

Ltb, děkuji a ještě tuto možnost zvážím. Má ještě někdo nějaky typ? :-)

Haide
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Haide » 24 črc 2011 20:12

ThePetas píše:Já od toho čekám prostor, kde můžu pohodlně prezentovat svoje názory (texty, obrázky, videa) a nemusím se o to starat z hlediska tvorby webu (psát něco v html atd.).

V tom je výhoda bloggeru. Můžeš a nemusíš v html něco vytvářet. Blogger toho umí 99% sám + pokud ti nebudou vyhovovat základní vzhledy, najdeš na internetu spoustu šablon, které jsou volně ke stažení. Jinak nahrávání obrázků, vkládání videí z youtube, i obyčejné psaní článků je doopravdy veeelmi jednoduché a zároveň přizpůsobivé. :bigups:

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 24 črc 2011 20:38

Tak jsem dal na tvoje doporučení :-) Může ještě prosím uvést nějaký odkaz, kde seženu ty další vzhledy? A ještě radu jak je vložit?
Díky.

Haide
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Haide » 24 črc 2011 21:21

Těch vzhledů je všude spousta. Zadej do googlu "blogger themes" nebo "blogger templates" a vyjede toho moc. Například: http://www.bloggerthemes.net/ nebo http://btemplates.com/.

A vložíš je naprosto jednoduše. Ve správě blogu dáš: Design - Upravit HTML - Nahrajte šablonu ze souboru na svém pevném disku: "Vybrat soubor".

Vybereš ze staženého vzhledu xml soubor a dáš nahrát. Toť vše. :wink: A pak už si jen vyhrát s rozvržením widgets (prvky stránky), ale to už je na každém, co tam chce mít a co ne.

Například takto vypadá můj blog: http://haidenka.blogspot.com/
Téma jsem nevytvořila já, ale našla jsem ho na internetu, protože mé grafické dovednosti rozhodně nejsou na takové úrovni, abych něco takového zvládla ( i když už jsem taky měli na blogu svůj vzhled, ale podstatně horších kvalit). Spíš se koukni, jak se dají například rozestavět widgets. :)

Zpět na “Web-tipy a vaše weby”