Jsem diletant bez patřičného vzdělání a nastavuji wireless access point dwl-900ap+. Na střeše mám od poskytovatele nějakou anténu snad mikrotik a z ní mi domů vede síťový kabel, který přes takovou malou krabičku vede do "sviče". Podle slov technika ta "anténa" má zapnutý dhcp. Ze sviče mám dva kabely do dvou stolních pc (mimochodem nefunguje ani u jednoho získat ip adresu ze servru dhcp automaticky), ale když nastavím ip ručně s koncovkou od 2 až po 255 tak vše funguje. ALE teď jsem se zamotal do nastavení toho ap, které chci připojit také do toho sviče a zřídit si domácí wifi. V nastavení ap mám tlačítko lan a nevím mám nastavit dynamic ip a nebo static ip přičemž ta static slouží zároveň pro nastavení celého ap a pokud nastavím static ip s některou z mě přidělených koncovek mám nastavit i gateway a dsn server jako v pc. A další problém pro mne je nastavovací tlačítko dhcp a u něj the dwl 900ap+ can be setup as dhcp server to distribute ip addresses to the lan network (DWL 900AP+ lze nastavit jako DHCP server pro distribuci IP adres v síti LAN)tady mi není jasné zdali ta vytvořená wifi bude mít jen jednu ip a to tu zapsanou ručně (o dva řádky výš)pokud dhcp server disabled, a nebo mám dát enabled, ale v návodu se píše, že citace z návodu "pokud chcete použít ap jako dhcp server (nedoporučuje se pokud již máte v síti směrovač/bránu s aktivní funkcí dhcp)" což si myslím, že by mohla být situace o níž se zmínil technik jak píši na konci druhého řádku. Takže, pokud vypnu ten dhcp servr u toho ap, tak budu k té síti moct připojit zároveň notebook i třeba telefón? toš sem s teho jelen a jestli někdo víte jak tak prosím poraďte.
tak jsem to trochu upravil snad je to už pochopitelnější.
statická nebo dynamická ip, dhcp sec mordsec hadry
statická nebo dynamická ip, dhcp sec mordsec hadry
Naposledy upravil(a) qwp1 dne 29 črc 2011 00:51, celkem upraveno 5 x.
Re: statická dynamická ip dhcp sec mordsec hadry
Takže buď statická, nebo dynamická, obojí současně být nemůže (tak jak jsi to napsal do názvu vlákna). Ale stejně nechápu co chceš, protože bez čárek ve větách se to číst a pochopit nedá ...
Re: statická dynamická ip dhcp sec mordsec hadry
Takže nevím jestli mám u toho tlačítka lan nastavit dinamickou ip adresu, nebo statickou ip adresu a pakliže statickou tak jestli tam mám nechat defauld 192.168.0.50, a nebo jí mám přepsat některou ze svých 192.168.1.3 npř.. Dále nevím jestli u té statické adresy mám vyplnit i adresu brány a servru dns jako to dělám v počítači. A už vúbec si nevím rady s tím tlačítkem DHCP. Mám ho zapnout a nebo ne.
Stále se bavím o nastavení té malé krabičky s anténkou D-Link Wireless Access Point DWL-900AP+.
Stále se bavím o nastavení té malé krabičky s anténkou D-Link Wireless Access Point DWL-900AP+.