Ahoj mám problém s PC a potřeboval bych vědět v čem je chyba. Pokusím se problém co nejvíce popsat:
Problém: Barevné pruhy a čtverce přez monitor, blikání monitoru, zasekávání pc, samovolé uvádění monitoru do off-line (kontrolka svítí oranžově jako při vypnutém pc), hlášení chyby s grafickým ovladačem. Průběh: pruhy a čtverce se zobrazují již při zapnutí PC (než najede systém), počítač se mi povedlo zapnout (několikanásobné restarty...) až na cca 9 pokus, přesto začal blikat monitor, na obrazovce se zjevovali barevné obrazce (např. čtverec 3x3 kolem kurzoru z fialových pruhů, sekání, odstavení PC (monitor černý, PC běží avšak svítí červená kontrolka u zapínacího knoflíku PC - nutný restart).
Napadají mě tyhle řešení - nová grafická karta, nová základová deska, formát HDD, nový ovladač (nepravděpodobné, problém nastane již na prvním snímku na monitoru). ??
Čím je to způsobeno a jak můžu problém vyřešit ? Grafická karta: GF 7600 GT, základová deska: asus P5LD2 SE/C
V případě nutnosti koupě nové Graf. K. bych prosil o pomoc s výběrem. Chtěl bych výkonostně stejnou jako je stávající (hlavně, aby šla na týhle základovce - nevyznám se v tom). Děkuji za pomoc.
Vadná grafická karta ?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Vadná grafická karta ?
Podle mne to bude skutečně v grafické kartě.Zkus spustit systém v nouzovém režimu.Po startu stiskni tl. F8.To jest se základními ovladači.
Desku i HDD bych asi vyloučil.Dalším problémem může být odcházející zdroj.I takové příznaky má nedostatečně napájená grafika.Zkus někde půjčit jiný-lepší zdroj.Mi to konkrétně u GeForce 7600GT kdysi dělalo to samé a byl to zdroj.Po výměně za 400W Fortron bylo v vše v pořádku.
Pokud bys chtěl typ na novou grafiku a slušnější procesor,tak ber Radeon HD 6670 .Nenáročná grafika,která zvládne i nové hry.
Desku i HDD bych asi vyloučil.Dalším problémem může být odcházející zdroj.I takové příznaky má nedostatečně napájená grafika.Zkus někde půjčit jiný-lepší zdroj.Mi to konkrétně u GeForce 7600GT kdysi dělalo to samé a byl to zdroj.Po výměně za 400W Fortron bylo v vše v pořádku.
Pokud bys chtěl typ na novou grafiku a slušnější procesor,tak ber Radeon HD 6670 .Nenáročná grafika,která zvládne i nové hry.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
V nouzovém režimu sem to spuštěné měl. Nějakou dobu sem v tom bezproblému pracoval (zálohoval sem data). Po restartu a najetí na normální režim se po chvíly znovu oběvily potíže (cca 10 min klid, pak zásek, zjevení pruhů a od té doby se projevovali výše popsané problémy). Mě hlavně znepokojovalo to, že se problém vyskyt hned na začátku (černá obrazovka a v pravo nahoře nebíhá číslo až do 265, pak následuje další snímek - nevím co to je, ale soudím, že OS nabýhá až potom). Díky za doporučenou GK, ale příde mi zbytečně drahá, PC bude potřeba už jen na kancelářskou práci. A ještě jedna otázka - soudím dobře, že při výberu GK je třeba klást ohled na základovou desku ? Ten zdroj by byla příjemnější a levnější varianta, žel s tím pújčením bych viděl problém.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
K té sestavě co máš bude bohatě stačit 350W zdroj http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0V41NJ18BC
Pokud to je skutečně na kancl, tak tuto grafiku s pasivem:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX50G1822
Pokud to je skutečně na kancl, tak tuto grafiku s pasivem:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX50G1822
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Takže se nedá určit, zda je problém v GK, nebo zdroji ? To je trochu komplikace potřebuju to co nejdřív a v opravně to není zrovna rychlovka. Jinak zdroj tam mám 400W. Každopádně jedna GK mi už odešla před cca 2 roky (ta samá, tahle je ta vyreklamovaná). Nevim jestli bude GK s pasivním chlazením dobrá volba, už teď se mi zdá, že chlazení stíhá jen tak tak (je pravda, že teď je PC zatěžován podstatně více, než bude v budoucnu).
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ne, a ani si netroufám tipovat. Každopádně, pořiď grafiku:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BV4YYY1P
a když to bude dělat (ale tipuju že ne
) stále, dokoupíš zdroj.
//k tomu abys to určil, musíš mít testovací sestavu.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BV4YYY1P
a když to bude dělat (ale tipuju že ne

//k tomu abys to určil, musíš mít testovací sestavu.
Tak de o to, že když to bude zdrojem, tak vyhodim 1400 oknem a to se mi nechce. Stávající grafika je dostatečná a pokud je v pořádku nemám důvod ji měnit.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Dobrá, potom si tedy od někoho půjčíš grafiku a vyzkoušíš. Jiná cesta není.

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Grafika je bez práce, akorát musíš instalovat ovladače.
Zdroj má pár kabelů, ale nejdou zapojit jinak.
//de facto s grafikou je méně práce. Ale pokud bude slabší než Tvá, zdroj ji může utáhnout v pohodě a zase nic nepoznáš. Je to jedno s druhým. Takže bych začal zdrojem.
//a úplně v pasti budeš, když vyměníš zdroj - půjde, vyměníš grafiku - a taky půjde. Pak je jasné, že to dělá jedna z komponent, ale jen spolu
Zdroj má pár kabelů, ale nejdou zapojit jinak.
//de facto s grafikou je méně práce. Ale pokud bude slabší než Tvá, zdroj ji může utáhnout v pohodě a zase nic nepoznáš. Je to jedno s druhým. Takže bych začal zdrojem.
//a úplně v pasti budeš, když vyměníš zdroj - půjde, vyměníš grafiku - a taky půjde. Pak je jasné, že to dělá jedna z komponent, ale jen spolu

Zdroj byl právě vyloučen. Sformátuju disk a pokusím se od někoho sehnat grafickou kartu. Ve hře je tak základovka a grafická karta. Na kterou si chcete vsadit ? 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4242
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11