Zdravím, mám ještě jednu otázku, před cca půl rokem jsem si koupil PC tohoto složení
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1932208
A můj problém spočívá v tom, že mi připadá že PC "nejede tak jak by mělo" v první řadě mě napadlo, že jsem si měl vzít nějakou ATI/AMD grafiku, už jen dle komponent v PC, ale byl jsem zaslepen vidinou Nvidie. Tudíž by mě zajímalo jesli se dá PC nějak otestovat, zda-li šlape jak má, popřípadě jestli byste mi mohli poradit jakou tam švihnout grafiku, místo tý Nvidie(pokud by tu opravdu ten problém byl). Když už bych měl měnit grafiku tak maximálně za těch cca 4500.
Předem dík za radu :)
Potřebuju radu ohledně PC popř. výměny grafiky.
-
- nováček
- Bydliště: Jiříkov(konec světa kam ani ježíšek dárky nenosí :D)
- Pohlaví:
- Stav:
Potřebuju radu ohledně PC popř. výměny grafiky.
MSI 890GXM-G65, AMD Phenom II X6 1090T, Kingston HyperX 8gb (4x2gb) 1333mhz, Nvidia GTX470, WD Caviar Black 640GB (6gb/s, 64mb cache), Fortron Black Power 750W, HAF 922. Postupem času (asi 14dní) jsem přišel na to že by možná bylo lepší koupit ATINU(amdčko) Nebo spíš postavit to na Intel 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Potřebuju radu ohledně PC popř. výměny grafiky.
GTX470 je velmi slušná grafika. Podle čeho soudíš, že něco nešlape jak má?
Za 4500,- si graficky vůbec nepolepšíš.
//obrázky vkládej přímo k příspěvku.
Za 4500,- si graficky vůbec nepolepšíš.
//obrázky vkládej přímo k příspěvku.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
No asi jediný co se ti dá poradit je otestovat tu sestavu pomocí nějaké ultility, zjistit tvoje výsledky a porovnat je s ostatníma sestavama se stejnýma komponentama (nebo grafiku porovnat se stejnou grafikou) třeba ji otestuj 3DMark Vantage a tady porovnej výsledky http://extrahardware.cnews.cz/recenze-g ... ?page=0,23. Jinak za 4500 ji za nic lepšího nevyměníš :( .
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Když zapnu nějakou hru třeba Dirt 2, tak kámošovi na slabší sestavě jede líp jak mě na této, nevím zda-li je problém v grafice ale podle komponent když se na ně podívám tak by jim ATIna třeba slušela víc, ale třeba jim je to taky jedno a problém je jinde.. Proto jsem se také ptal, zda-li se to dá nějak testnout jestli vše frčí jak má.. A nebo jsem toho od tý sestavy čekal víc a ona opravdu jede tak jak má.. A nemyslím vyměnit za něco lepšího ale za něco kompatibilnějšího, jestli to taky něco neudělá..
MSI 890GXM-G65, AMD Phenom II X6 1090T, Kingston HyperX 8gb (4x2gb) 1333mhz, Nvidia GTX470, WD Caviar Black 640GB (6gb/s, 64mb cache), Fortron Black Power 750W, HAF 922. Postupem času (asi 14dní) jsem přišel na to že by možná bylo lepší koupit ATINU(amdčko) Nebo spíš postavit to na Intel 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Kdybys napsal na čem to zkoušíš u kámoše, tak Ti řeknu zda má lepší nebo horší sestavu.
Pokud chceš čísla, tak udělej na obou PC test 3d Mark 11.
Pokud chceš čísla, tak udělej na obou PC test 3d Mark 11.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jasny, promin.. Jsem dement nějak mi to nedošlo.. :) jede na tomto http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... JH010WMF01
Na stejný nastavení detailů mu to jede na víc FPS což si myslím že by teoreticky nemělo..
Na stejný nastavení detailů mu to jede na víc FPS což si myslím že by teoreticky nemělo..

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Projeď to tím 3dMarkem. Jinak má tu grafiku mírně nataktovanou. Nevím jak jsou na tom ty X6 herně, protože 955 je výborný procesor.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
No na stejném taktu X6 je na tom herně podobně jako X4 (jenom je trochu výkonější pokud zrovna funguje TURBO
) protože většina her využije max 4 jádra, ale X4 na 3,7 je většinou výkonější než X6 na nižším taktu. U AMD většinou platí že na hry je lepší výše taktovaný než níže taktovaný (neporovnávat Athlon x2 na 3,3GHz s Phenomem X6 na 2,8GHz to je snad kažbému jasný který je výkonější
)

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ta sestava ti musí bežet lépe nebo minimálně stejně jako kamarádovi.Procesorový výkon bude víceméně stejný,grafický taky.Jen pro kontrolu si udělěj screen z CPU-Z,když bude procesor v zátěži.Máš tam totiž takt procesoru 840 Mhz.S největší pravděpodobností to je podtaktované kvůli šetřícím funkcím,ale pro sichr si to překontroluj třeba při spuštěném testu ve WinRAR nebo EVERESTu.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
4500kč na to se hned vyser, přihod pětikilo a kup si za 5k AMD 6950 a flešni jí na 6970 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=85574
KOMP: Deska: ASUS Commando *** Procák: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz + Freezer Xtreme *** Grafa: AMD Radeon HD 6850 WindForce 1GB GDDR5 *** RAM: 8GB DDR2 800Mhz *** Zvukovka: Creative SB X-Fi Xtreme Gamer *** Disk: SAMSUNG 1500GB + WD VelociRaptor 74GB *** Zdroj: XILENCE 800W Gaming Edition 80+ Bronze *** Monitor: ACER GD245HQ (3D)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
jasny tak 4500 je vždy +/- něco.. :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Črc 2011 19:23) ---
A zkoušel jsem ten 3d mark 11, grafický testy mi to udělalo všechny ale physics test jen zčernala obrazovka, chvíli byla černá cca 2minuty (fakt bajlaj oko), poté tam skočil Combined test, to taky zčernala obrazovka černý byla asi 2minuty, pak se uprostřed ukázal kurzor s tím že jsem měl obrazovku stále černou tak jsem to nechal, pustil jsem tetris na mobilu, to jsem hrál 7 a půl minuty, obrazovka byla stále černá kurzorem uprostřed monitoru, tak jsem to odmáznul mezerníkem a akorát mi vyskočila tato hláška "Workload work failed with error message: window_focus_lost: Keyboard focus lost"
a tu je screen, PC jede na 3360mhz

--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Črc 2011 19:23) ---
A zkoušel jsem ten 3d mark 11, grafický testy mi to udělalo všechny ale physics test jen zčernala obrazovka, chvíli byla černá cca 2minuty (fakt bajlaj oko), poté tam skočil Combined test, to taky zčernala obrazovka černý byla asi 2minuty, pak se uprostřed ukázal kurzor s tím že jsem měl obrazovku stále černou tak jsem to nechal, pustil jsem tetris na mobilu, to jsem hrál 7 a půl minuty, obrazovka byla stále černá kurzorem uprostřed monitoru, tak jsem to odmáznul mezerníkem a akorát mi vyskočila tato hláška "Workload work failed with error message: window_focus_lost: Keyboard focus lost"
a tu je screen, PC jede na 3360mhz

Naposledy upravil(a) Don dne 31 črc 2011 19:31, celkem upraveno 1 x.

Při testech 3D Mark sem taky hrál na mobilu
:D ale ne tetris ale Fruit Ninja xD
Btw bude asi v hajzlu ta grafa

Btw bude asi v hajzlu ta grafa
KOMP: Deska: ASUS Commando *** Procák: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz + Freezer Xtreme *** Grafa: AMD Radeon HD 6850 WindForce 1GB GDDR5 *** RAM: 8GB DDR2 800Mhz *** Zvukovka: Creative SB X-Fi Xtreme Gamer *** Disk: SAMSUNG 1500GB + WD VelociRaptor 74GB *** Zdroj: XILENCE 800W Gaming Edition 80+ Bronze *** Monitor: ACER GD245HQ (3D)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3519
-
od windroid2
Zobrazit poslední příspěvek
12 kvě 2025 13:20
-
- 0
- 2674
-
od Fargotroniac
22 lis 2024 10:55
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2260
-
od Alferi
05 dub 2025 11:36
-
-
-
Prosím o radu jak předělat PC
od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 2520