Dobrý den,
mám doma připojený notebook přes wifi do routeru, který mám připojený kabelem do pc.
A chtěl bych se zeptat, když se připojím do jíné sítě, tak proč se mi nezmění interná ip adresa a zůstane stejná, kterou má můj router? A jestli se dá nějak změnit?
Děkuji
Notebook- změna ip po připojení do jiné sítě
Re: Notebook- změna ip po připojení do jiné sítě
To je správné. V tvém počítači máš nastavenou IP adresu od svého providera (buď lokální nebo veřejnou), která se váže přesně na "tvoje dráty". Jakmile přejdeš do jiné sítě, tak si musíš pochopitelně nastavit jiné adresy (IP adresu zařízení, bránu, DNS servery apod.).
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
No ale já jsem tam nic nenastavoval, jenom jsem se připojil na bezdrátovou síť s tím notebookem.
A mohl bych se teda zeptat jak mám nastavit tu jinou ip? Nebo dá se nějak vymazat ta domácí síť a nastavit tam potom jinou? (mám Windows7)
A mohl bych se teda zeptat jak mám nastavit tu jinou ip? Nebo dá se nějak vymazat ta domácí síť a nastavit tam potom jinou? (mám Windows7)
Pravděpodobně jsi se připojil na WiFi síť někde v restauraci nebo hotelu či sportbaru. Tam nemusíš nic nastavovat, mělo by tě připojit bez problémů (pokud máš nastavené dynamické přidělování IP adres). Pokud máš přidělenou pevnou IP daresu, tak se to dá změnit přes Ovládací panely / Síť a internet / Síťová připojení / Připojení k místní síti, pak pravým tlačítkem myší na Vlastnosti a ve spodním seznamu klikni na Protokol IP verze 4, pak klikni na tlačítko Vlastnosti. V záložce Obecné mám já nastavené obě volby pro získání IP adresy i adresy DNS serveru automaticky. A funguje mi to i mimo připojení na svůj router.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Přesně tak, ale pokud se teda připojím někde v kavárně a najedu si na mojeip.cz, tak IPv4 je jiná než mám doma, ale interní ip je stejná.
Díval jsem se do nastavení v notebooku a mám to nastavené na automaticky. A to dynamické přidělování ip adres nastavuje poskytovatel internetu?
Díval jsem se do nastavení v notebooku a mám to nastavené na automaticky. A to dynamické přidělování ip adres nastavuje poskytovatel internetu?
Já ti to popíšu, jak to mám já. Internet tahám od poskytovatele vzduchem do snímače, od kterého mám kabelem připojený router. Tento má nastavenou pevnou (neveřejnou) IP adresu a z něho mám další čtyři připojení na ostatní počítače a notebooky. Veškeré údaje o IP adrese, masce, bráně a DNS serverech mám zjištěné od poskytovatele. Na všech připojených počítačích mám nastavené automatické přiřazení adres a DNS serverů. Když jdu se svým noťasem do sportbaru s veřejnou WiFi sítí, tak nic neměním v nastavení sítě, protože se mi ihned detekuje a po kliknutí na tuto WiFi síť spouštím Internet Explorer a jsem na internetu.
Ještě dodatek:
Pokud máš nastavenou na noťasu pevnou IP adresu, tak si ji nejprve někam poznač (včetně masky, brány a DNS serverů) a pak si připojení změň na automatické. Mělo by tě to připojit i mimo domov. Doma si pak toto nastavení vrať zpět.
Ještě dodatek:
Pokud máš nastavenou na noťasu pevnou IP adresu, tak si ji nejprve někam poznač (včetně masky, brány a DNS serverů) a pak si připojení změň na automatické. Mělo by tě to připojit i mimo domov. Doma si pak toto nastavení vrať zpět.
Dobře, ale já když jdu do sportbaru , tak se připojím na internet, ale chci mít jinou ip tu interní.Jestli to vůbec jde změnit...
Omlouvám se, ale pořád mi to nedochází :)
Omlouvám se, ale pořád mi to nedochází :)
A máš ji skutečně stejnou? Kontroloval jsi ji přes příkaz (v cmd) ipconfig ? IP adresa zařízení (u tebe tedy notebooku) je jako poštovní adresa - doma máš jinou a když máš přechodnou adresu v jiném městě, tak také je jiná. Nemůžeš mít stejnou. IP adresa identifikuje zařízení v stejné síti.
Jo kontroloval , ale stalo se mi, že když jsem vybral při novém připojení ,,Veřejná síť", tak jsem ji měl stejnou, ale když jsem dal ,,Domácí Síť", tak jinou. Jde mi o to, že se potřebuju zaregistrovat na jeden web, ale z ip doma to nemůžu. Takže jsem zašel s notebookem na jiné připojení, ale pořád mi to nejde. Je možné, že mě to nechce pustit kvůli nečemu jinému?
To vůbec neřeš. Tu ti přiděluje wifi router. Počítám, že ta "interní" IP je 192.168.1.1.Ozil23 píše:ale chci mít jinou ip tu interní
Třeba cookies, vymaž si mezipaměť a cookies z prohlížeče.Ozil23 píše:Je možné, že mě to nechce pustit kvůli nečemu jinému?
Jo akorát ty poslední čísla jsou trochu jiná.
Jinak s tím cookies to zkusím.. dík moc
Jinak s tím cookies to zkusím.. dík moc
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 7700
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
12 říj 2024 18:59
-
-
Jiné řazení dat ze zdroje v MS Excel na samostatných listech Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 říj 2024 22:06 » v Kancelářské balíky - 12
- 7520
-
od Rosta_Kolmix
18 lis 2024 20:57
-
-
-
Addon nebo jiné řešení pro odstranění „Popularních vyhledavání“ na mobilních zařízeních Příloha(y)
od Daminekkkk » 23 čer 2025 18:22 » v Vše ostatní (sw) - 0
- 3087
-
od Daminekkkk
23 čer 2025 18:22
-
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 5036
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-
-
-
Zkratka na plochu - Změna obnovovací frekvence monitoru - TV (hledám)
od jkmaxfli » 31 bře 2025 13:04 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs) - 4
- 10634
-
od jkmaxfli
31 bře 2025 19:19
-