PC sestava do 10K

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: PC sestava do 10K

Příspěvekod Žbeky » 03 srp 2011 19:20

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Reklama
samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 03 srp 2011 19:33

A je to ... Ltb by na to měl vyrobit nějaký smajlík :lol:

Fakt je, že rozdíl mezi HD2000 a HD3000 je takový že žádný takže proč kupovat dražší, že?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 03 srp 2011 19:59

Sice moc nevím, proč na to přišla řeč, ale když už tu padlo, že mezi HD2000 a HD3000 není žádný rozdíl, nedá mi to nevyjádřit se. Jednoduše protože rozdíl tam je a vcelku velký (ano, dost dělá v tomto segmentu i CPU). Avšak i tak je rozdíl nepřehlédnutelný, HD3000 je téměř dvakrát tak výkonná. Dokonce poráží i low-end jako je HD5450 či G210. Samozřejmě stále to je krám, ale alespoň je už vidět nějaká využitelnost a oproti těm předchozím značný krok kupředu, protože tyto již spoustě uživatelům bohatě postačí. Llano je samozřejmě jinde, tam už se bavíme o kartách HD5500/5600.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 03 srp 2011 20:15

Právě o herním výkonu to není tak se můžeme bavit možná tak o akceleraci HD videa. A tam jest to tak jak píšu i když .... mohu se mýlit. A nejen já:

http://www.diit.cz/clanek/test-intel-hd ... 7614/35539
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 03 srp 2011 20:22

O akceleraci videa jsem se v tomto případě moc nezajímal, zmínil jsem rozdíl v herním výkonu. Ale pravda, o to tazateli zřejmě nejde.

A rovnou nahazuji i svůj návrh - akorát bez chladiče CPU, ten si tam můžeš přihodit.. :wink:

Odkaz na košík
Celkem: 11 191,-

-frost-
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod -frost- » 03 srp 2011 20:24

Díky za vaše reakce
No, nakonec se z toho všeho vyklubala pěkná sestava, viz Žbeky. Pořád se však nemůžu zbavit dojmu, že je to víc, než potřebuju. Jak je na tom ta HD 2000 v té Core i3 v porovnání s HD 4250 integrované na desce? Je ta HD 2000 použitelná na přehrávání HD videa? Co se týká výkonu samotného procesoru, tak na základě toho, co jsem se teď dočetl, je to hodně slušný CPU.
Cenový rozdíl mezi 2GB a 4GB je zanedbatelný, takže nakonec proč ne. Co mě docela zaskočilo byla ta Noctua. Opravdu je zapotřebí taková turbína? Nepochybuju o jejích kvalitách, ale vím, že se osazuje na mnoho jádrové procesory s ještě vyšším výkonem. Nehledě na to, že tahle Core i3 má nizoučkou spotřebu, takže by neměla moc topit. Kdyby to stálo pár kaček, tak neřeknu, ale za 1000 Kč jsem trochu na pochybách...
Ještě bych měl otázku k tomu zdroji. Seasonici jsou obecně považovaný za ty tišší zdroje, každopádně, máte s ním někdo zkušenost? Nevyžaduju hardcore ULN sestavu. Jen se chci ujistit, že v rámci mých možností, je to opravdu to nejlepší, respektive, nejtišší řešení...

Ještě mě tak napadla taková ptákovina, jestli by se do té sestavy dal nějakým způsobem vměstnat SSD disk. I za cenu nějakého kompromisu, dejme tomu. Nebo je to úplný nesmysl?
ASUS M2NPV-VM (GeForce 6150) - AMD Sempron 3000+, Kingston 2x1GB DDR2
Samsung SyncMaster B2240W

Lenovo ThinkPad Edge 14

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 03 srp 2011 20:52

Tak chladič neber, zkus box a když ti příjde hlučný, chladič později dokup.
SSD by vyšlo na alespoň 3k, takže je to docela přes
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 03 srp 2011 21:13

A hlavně k čemu bys jej využil? Tak jedině k rychlému startu windows a za to ti dám radu za 3 tisíce - používej režim hibernace :wink:

-frost-
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod -frost- » 03 srp 2011 21:48

No dobře no. To bylo jen takový vzplanutí vášní...
Jinak, zná někdo odpověď na můj dotaz ohledně výkonu těch dvou karet? Je mezi nimi nějaký zásadní rozdíl, nebo nemá smysl to řešit?
A hlučnost PSU mi taky láme hlavu. Momentálně je ventilátor v mém zdroji největším zdrojem hluku v celém PC. Pokud existují i tišší zdroje za rozumnou cenu, tak sem s nimi.

edit: Ještě mě tak napadlo, co se HDD týče, jestli by se nevyplatila investice do odhlučňovacího rámečku(??). Nevím, jak jsou na tom dneska harddisky s hlučností... Snad lépe, než můj 10 let starý Maxtor :lol:

Lenovo ThinkPad Edge 14

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 03 srp 2011 23:49

Za peníze v Praze dům. Seasonic jsou velmi slušné zdroje, ale bavíme se tu o OEM, což je takový základ mezi zdroji. Za větší peníze jsou pak top třídy Enermaxu
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0V41NJ16LE
a Seasonicu (sám mám - viz popis a nevím o něm, ale taky mám tuto skříň)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NJTL5
Pokud chceš maximálně odhlučnit PC, začal bych u case. To znamená minimálně oplastované bočnice a silikonové podložky pod disk.
U procesoru, pokud vezmeš ten Gelid nebo Noctua, můžeš vyzkoušet jak budou chladit bez ventilátoru. Myslím si, že by to měly zvládnout. Ale čím větší bude pasiv, tím lépe.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 04 srp 2011 01:34

Hodnotit odkazovaný i3 jako hodně slušný, je vcelku subjektivní, když se stejnými provozními vlastnostmi si můžeš pořídit podstatně výkonnější čtyřjádrový i5-2400S (a do limitu se vejdeš).

Ještě mě tak napadlo, proč si počítač neudělat i vkusný a vzít jako case Lian Li Mini-Q spolu s MB Gigabyte GA-H67N-USB3. Akorát by si pak musel použít i nízkoprofilový chladič, třeba Scythe Shuriken.

K tomu srovnání HD4250 a HD2000, tím se opravdu nemusíš moc zabývat. Jsou to výkonnostně srovnatelné karty. Ano, v některých benchmarkcích má ATina navrch, co se týče herního výkonu, avšak ne o moc. V akceleraci videa bude mít, dle mého, navrch zase ta od Intelu. Je to tedy prašť jako uhoď.. :wink:

-frost-
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod -frost- » 04 srp 2011 15:22

d1amond: Ty odkazované zdroje už se tedy dají považovat za tiché? Pokud ano, tak za tisíc korun je to skvělý kauf...
Co se týká odhlučněných skříní, tak po těch jsem taky koukal. Fakt je ale ten, že ji na trhu už v základě odhlučněných moc není. Vím o CM Sileo 500. To je však middleTower, což nechci. Nehledě na ten vzhled. Ten se tvůrcům moc nepovedl. Pak je tu Fractal. Pro jejich skříně mám slabost, ale cenově jsou taky trošku jinde. Mít u nich jistotu, že odhlučnění bude kvalitní, tak bych vzal Fractal Design Define mini. To je fešák. Problém ale vidím v tom použitém materiálu. Teď přesně nevím co to je, nějaká slída či co. Nepůsobí to na mě moc přesvědčivě. Ale budu rád, když mě vyvedete z omylu...

Spyke: Samozřejmě, že ten CPU hodnotím subjektivně. Chci ho JÁ, a chci ho na určité činnosti, na které bude naprosto dostačující. A podle toho taky soudím ;) Každý máme jiné nároky, proto je trh tak pestrý. Core i5 je sice podstatně výkonnější, je však téměř o 1500 dražší. To bych ty peníze radši zainvestoval do toho zmiňovaného Fractalu. Jinak díky za srovnání těch grafik ;)

Lenovo ThinkPad Edge 14

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC sestava do 30.000,-
    od PARKR » 22 led 2025 09:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    31
    5319
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    24 led 2025 16:26
  • PC sestava
    od Lup1no » 29 bře 2025 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1645
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    29 bře 2025 23:02
  • PC sestava za +- 35 000 Kč
    od DifiCZ » 26 črc 2024 10:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    2737
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    30 črc 2024 09:36
  • Low cost sestava
    od kozlustechnykus » 04 srp 2024 15:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    1471
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    04 srp 2024 17:34
  • Sestava herního PC 30-35k
    od HeatherStar » 13 pro 2024 21:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    2118
    od HeatherStar Zobrazit poslední příspěvek
    14 pro 2024 18:13

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”