Problem s HW

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Kowki
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problem s HW

Příspěvekod Kowki » 09 led 2007 10:47

Prestal mi fungovat comp. Zkousel jsem zdroj na jinem complu a tam taky nesel, tak jsem myslel ze to bude tim...No ono to tim bylo mozna jenom na 50%. Kdyz jsem koupil novy zdroj tak se rozjeli vetraky podle zvuku jsem poznal ze funguje i hard ale nenaskocil monitor a podle zvuku se nespustili ani windows. Muzete pls poradit v cem muze by chyba? Jsem na compy max. lama.

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 led 2007 11:15

No, problém může být ten, že od vadného zdroje, odešla základní deska. Dopustil ses, ale jedné obrovské zbrklosti, kterou jsi mohl odprásknout ten druhý počítač. Dříve, než jsi ho zkoušel v jiném počítači, jsi měl přeměřit jednotlivá napětí. No, stalo se a snad bez následků.
Máš k desce připojený systémový reproduktor? Pokud ano, při startu mlčí, nebo nějak pípá? Tím by dával najevo nějakou závadu na desce (konkrétní pípání na konkrétní závadu se liší BIOS od BIOSu, respektive jeho výrobce). Nenaskočícím monitorem myslíš jen to, že nic nezobrazí, nebo, že si ani nevrkne ledka na monitoru (nepřejde z oranžové na zelenou). Je dost možné, že odešla grafika (možná jen nesedí správně ve slotu), v horším případě základní deska, v nejhorším i procesor. V úplně nejhorším případě ti funguje už jen tlačítko start. Zkoušej komponenty, jeden po druhém v jiném počítači. Ale pozor, vystavuješ se riziku, že pokud bude v háji třeba grafika, můžeš s ní odprásknout třeba základní desku druhého počítače. :cry:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Kowki
nováček
Stav:

Příspěvekod Kowki » 09 led 2007 11:23

Taky to dela to ze staci zapnout jenom zdroj a pocitac se zapne sam...Jenze u toho najedou jenom vetracky. No tim monitorem jsem myslel ze neblikne ani letka...

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 led 2007 11:43

Takže sázím na základní desku :cry: Zkus ještě, jestli není ve zkratu tlačítko start. Jednoduše ho odpoj z desky a pak zapni vypínač zdroje. Pokud by bylo tlačítko v háji, tak po jeho odpojení se bude deska chovat po zapnutí zdroje, jak má. Tedy větráky se ani nehnou. Pokud se hnou i při odpojeném tlačítku, můžeš sáhnout do úspor :cry:

Kowki
nováček
Stav:

Příspěvekod Kowki » 09 led 2007 11:46

No to uy jsem zkousel takze je to zakladni deskou jo?? Jsem uvazoval ze to dam nekam do servisu ale berou si tam silene prachy za hodinu :cry: ..... No tedka doufam ze na ten muj staricky comp sezenu zakl. desku

Kowki
nováček
Stav:

Příspěvekod Kowki » 09 led 2007 12:02

Jeste jedna otazecka. Poradil by jste mi nekdo jakou mam koupit zakl. desku kdyz mam Procesor Athlon 2000 xp, Grafiku GeForce FX 5200, 256 mb ram.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 led 2007 12:12

Nejsem v AMD příliš silný v kramflecích, takže jen střílím, ale mám bojara, že na tento procesor seženeš desku již jen po bazarech. Nespoléhej však příliš na to, že grafika, paměť a procesor je OK. Ta svině zdroj to mohla vzít s sebou včetně disků :cry: :evil:

Kowki
nováček
Stav:

Příspěvekod Kowki » 09 led 2007 12:15

Takze myslis ze uz je cely comp v prdeli jo?? No ja doufam ze to odpalilo jenom tu zakladni desku....Jenom doufam ze ji sezenu

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 led 2007 12:34

Doufej, že ti něco zbylo. Nejlíp to testneš na jiném, ale počítej s tím, že nešeš riziko, že to může být dražší... :cry:

Kowki
nováček
Stav:

Příspěvekod Kowki » 09 led 2007 12:45

no pocitam s tim ze jestli bude v prdeli vice komponentu tak budu muset koupit novy PC... Nevis kde se da na netu najit nejaka ta zakladni deska na muj comp, potreboval bych link primo na nejakou urcitou fakt se v tom vubec nevyznam :cry:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 led 2007 13:00

Já nakupuji výhradně na czechcomputeru a jak jsem již psal, v AMD jsem, nejen díky vysokým lednovým teplotám, na tenkém ledě. Zkusím na tebe poštvat Wesla, ten má patrně doma větší zimu, než já, protože jeho led je v AMD mnohem silnější :wink: a určitě ti poradí.

Kowki
nováček
Stav:

Příspěvekod Kowki » 09 led 2007 13:04

No ja budu na netu dneska jenom do 6 potom uz se na net asi delsi dobu (asi dokud neypravim comp) nepodivam...Myslis ze by mel cas jeste dneska?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4020
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3386
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s fps v gta 5 online
    od Mladkov204 » 21 črc 2024 16:12 » v Hry