Zoufalost - PC hlásil nefunkční HDD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

frappeN
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Zoufalost - PC hlásil nefunkční HDD

Příspěvekod frappeN » 04 srp 2011 16:56

Zdravím všechny,

jsem tak trochu v rozpacích, protože nevím "co a jak."

Jednou takhle večer jsem se díval na megavideo - na film... a z ničeho nic "sek - řekněme-li lag", počítač "zmrznul." Nebylo jiné možnosti, než manuálně vypnout PC. Po zapnutí mi začal vyhazovat chybu, že nefunguje HDD, přičemž všechna kabeláž byla správně zapojena, hdd se točil/vibroval, ale BIOS ho nenalézal... zkoušel jsem nějaké rady s vyhozením baterie z motherboardu atd... vždy, když jsem to udělal, tak jsem se skoro pokaždé dostal do winu, ale nešla mi myš a internet, tak jsem podezříval základovku, ale klávesnice šla... Opravdu nevím, co by s tím mohlo být. Dneska, cca. po týdnu jsem se dokopal k tomu, že si tedy zajedu pro nový HDD a naposledy jsem zkusil, zda-li objevím, jest-li to tedy není základovkou, ale po zapnutí PC, náběhu biosu jsem se dostal do takového toho režimu - nevím název, ale dá se tam dostat do příkaz. řádku atd... je tam 5 položek... tak jsem zkusil "zjistit problémy s HW pomocí ..." (nevím jak přesně zněl název) ... načetlo se 2/2 99% a najednou black screen, čekal jsem asi 15 min, pak PC vypnul... zapnul, dostal jsem se do WIN-ů, kde teď jsem a píšu ... všechno jde, HDD funguje na 100%, myš, net ... prostě vše. Jen se ho bojím vypnout ... PC tedy není nejnovější, jednou mi odešel zdroj, je cca. 3,5 roku starý, denně používaný - proto jsem si myslel, že odešel HDD, když to BIOS vykazoval. Promiňte moji "neodbornost," ale zase takový znalec nejsem, ač tedy alespoň něco vím. :)

P1080706.JPG
Tuhle chybu mi to vyhazuje cca. měsíc, vždy stačilo F2 A vše jede..

Nějaké nápady, návrhy ... ?

Děkuji za případnou pomoc.

--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Srp 2011 17:20) ---

tak ted mi to vyhodilo chybu, modra obrazovka, chyba kernelu... autom. restart a pc zase jede...
Naposledy upravil(a) Ltb dne 06 srp 2011 22:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplněn nadpis

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zoufalost

Příspěvekod Pic » 04 srp 2011 17:33

Je to dost zmatené a neuvedl jsi ani co máš za PC (složení včetně zdroje - značka a W), ani jaký používáš OS. Pokud máš WinXP, tak v Ovládací panely - Systém - Upřesnit - Spuštění a zotavení systému - Nastavení - Selhání systému - zruš zatrhnutí v automaticky restartovat. Pak můžeš sem vložit z modré obrazovky hlášku o příčině.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

frappeN
nováček
Stav:

Příspěvekod frappeN » 04 srp 2011 18:05

Při psaní příspěvku se mi sám restartoval PC, takže píšu znova,
XP nevedu, Win 7 - 32bit

Tento PC - http://www.alza.cz/znackovy-pocitac-hp- ... d77271.htm

Konkrétně tedy:

CPU: Intel Core2 Duo E4400 2,00GHz
MB: Intel G945G Express
RAM: 1Ghz DDR2
GK: Nvidia GeForce 8500GT
HD: Seagate Barracuda 250 GB, SATA II (ST3250820AS)
ZDROJ: Bestec ATX 300W (ATX0300P5WC)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 04 srp 2011 18:45

Na disku jsou nejspíše chyby, které hrozí zneschopnit disk. Doporučuji si ihned zálohovat důležitá data. Potom zkus kontrolu disku programem staženým ze stránek výrobce uvedeného disku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 04 srp 2011 19:08

pokud HD neprošel Post selfem(a datový i napájecí kabel je v pořádku) a post píše že disk selhal a hrozí ztráta dat a do kompu jsi se jěště dostal....tak rychle zálohuj co potřebuješ ...proto že při dalším zapnutí už nemusí naběhnout vůbec.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 04 srp 2011 19:16

Otestuj HDD utilitou( Seatools) od výrobce. Ale urychleně si sežeň nový.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

frappeN
nováček
Stav:

Příspěvekod frappeN » 06 srp 2011 20:52

tak data jsem si prenesl do jineho PC..

koupil jsem si 500 GB WD, ale nastal problem, protoze jsem mel vzdycky uz predinstallovany OS... a pak jsem jen upgradoval... takze mam serialy, ale nemam zadny bootovaci cd...

nasel jsem si na uloz.tu xpcka sp3, protoze mi to bere jen boot z cd (zadny dvd, usb - 7cky tam nenarvu :D)... nLite je shledal byti "ok," tak jsem je vypalil (.ISO)... narvu tam to CD.. a hazi mi to:

ERROR: Couldn't find NTDLR

Hledal jsem po netu, cim by to mohlo byt zapricineno, ale nejak jsem nenasel chybu...
HDD v BIOS-u nalezen...
vsechny kabely sedi...
bootovani je nastaveny spravne...
zadny externi disky, flashky atd.. tam nemam...

Any suggestions? Nemam s tim vubec zkusenosti, nikdy jsem to nedelal, proste jsem to zkusil podle navodu, co jsem po netu nasel...

Za jakkoukoliv pomoc, pokud mozno vedouci ke zdarnemu konci, predem dekuju :)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 06 srp 2011 21:11

Bootuje ti to nejspíš z HDD (kde není systém) nebo máš špatně vypálenou instalačku, ale to je už OT neb warez se tu neřeší...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

frappeN
nováček
Stav:

Příspěvekod frappeN » 06 srp 2011 21:16

tak zadával jsem boot z cd, přičemž mechanika reaguje, CD se roztočí a točí se... po cca. minutě naskočí ta hláška...

a jinak k té narážce na warez - od kdy je warez to, co má placenou licenci? resp. orginal key, ani žádnou multilicenci, či nějakej key nalezenej na netu? Jak jsem psal, akorát nemám instalační CD, ale keye mám na xpčka a 32/64 bit sedmičky originální... :)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 srp 2011 21:25

Tady máš návod instalace WinXP - http://www.pcporadenstvi.cz/pruvodce-in ... windows-xp

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 06 srp 2011 21:35

2 bovaj
1. založ si vlastní téma!
2. vůbec nevím o čem píšeš...

frappeN
nováček
Stav:

Příspěvekod frappeN » 06 srp 2011 21:43

Můj problém nespočívá v tom, že bych nevěděl jak nainstallovat Widle, ale že nemám installační(bootovací) CD, tedy nemám čím installovat. Ne, že bych tedy chtěl podporovat již výše zmiňovaný warez, protože originální key-e i na xpčka i na 7čky mám, ale nějak tam ty widle dostat musím... takže jsem si stáhl .ISO XP SP3, přes nLite vypálil jako BOOTovací CD, ale vyhazuje mi to tu hlášku..
Šlo by, kdybych do tohohle PC zapojil ten nový HDD (jako 2.) a nabootoval z tohohoto HDD sedmičky na ten nový?

--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Srp 2011 21:43) ---

El Diablo píše:2 bovaj
1. založ si vlastní téma!
2. vůbec nevím o čem píšeš...

Asi píšeš do jiného fora, nebo si to neumím vysvětlit... :S

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • i3 8100 nefunkční turboboost
    od Baggy » 05 zář 2024 01:40 » v Problémy s hardwarem
    8