Chcel by som sa Vás opýtať, potreboval by som urobiť, stiahnuť alebo vymyslieť stránku, alebo dokument MS excel/word 2010, kde by boli dve databázy (dva zdroje údajov). Jedna by obsahovala údaje o ľuďoch ( meno, telefón, adresu, email ... ), druhá by obsahovala položky tovaru ( poradie, inventárne číslo, popis, počet kusov, cenu ... ). Na dokumente MS word / alebo web stránke by bol formulár, ktorý by dával tieto dve veci do kopy s tým, že by tam bolo info o mne a potom by sa dalo vybrať pomocov nejakého vyskakovacieho menu údaj o ľuďoch a na základe tohoto menu ( napríklad priezvisko) ostatné údaje by si word / stránka dosadila o danom človeku sama. Tiež by som potom tam chcel dať údaje o tovare na záklde vyskakovacieho menu a dosadiť tam ostatné položky o tomto tovare + aby sa tam dalo vložiť aspoň 10 ks tovaru - nevadí mi pokiaľ to bude na dvoch stranách. Prosím Vás vedeli by Ste mi s týmto poradiť? Ďakujem. Joshi
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Web stránka alebo excel?
Re: Web stránka alebo excel?
Nechceš to zkusit udělat v nějakym databazovym editoru? Bylo by to určitě jednodušši. My jsme ve škole dělali v Database Desktop.
Podľa toho čo popisuješ, tak najvhodnejším riešením je samozrejme databáza. Excel by som z tohoto vylúčil. Môžeš použiť Visual Basic alebo klasickú MySQL databázu vo webovej aplikácii.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
od faraon » Dnes, 09:18
Něco takového?
http://www.602.cz/datainc/produkty/602o ... tabaze.pdf
Presne niečo takéto hľadám, len je to veľmi obšírne napísané, potreboval by som podrobný návod. Chcem len niečo veľmi jednoduché, aby som to nemusel dlho nastavovať a upravovať. Teraz som sa na to pozeral a je to moc komplikované. Chcel by som len jednoduchý formulár word, ktorý by mal polia, ktoré by vedeli vyberať položky z dvoch excel dokumentov. Tieto databázy sú na mňa moc komplikované. Nevedel by mi prosím Vás s tým niekto poradiť, alebo pomôcť nejakým detailným návodom. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem. Joshi
od faraon » Dnes, 09:18
Něco takového?
http://www.602.cz/datainc/produkty/602o ... tabaze.pdf
Presne niečo takéto hľadám, len je to veľmi obšírne napísané, potreboval by som podrobný návod. Chcem len niečo veľmi jednoduché, aby som to nemusel dlho nastavovať a upravovať. Teraz som sa na to pozeral a je to moc komplikované. Chcel by som len jednoduchý formulár word, ktorý by mal polia, ktoré by vedeli vyberať položky z dvoch excel dokumentov. Tieto databázy sú na mňa moc komplikované. Nevedel by mi prosím Vás s tým niekto poradiť, alebo pomôcť nejakým detailným návodom. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem. Joshi
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4768
-
od Riviera kid