Zdravím a prosím o radu s následujícím problémem.
U mého cca třičtvrtě roku starého NB ASUS G51Jx se náhle vyskytl problém s krátkým vypadáváním obrazu, jakoby blikáním (obraz pouze vypadne, tj. monitor nezčerná úplně jako při vypnutí a hned zase naskočí). Stává se to při zobrazení konkrétních webových stránek (např. warforum.cz, galant.cz, ...) i při některých hrách a při výchozím nastavení obnovovací frekvence na 120Hz. Děje se tak i při 110 a 100Hz, problém ale úplně zmizí při nastavení obnovovací frekvence na 60Hz. Nikdy dříve se mi to nestalo, přitom ovladače GK nVidia GeForce GTS 360M jsem předtím neměnil (verze 196.82). Po změně driverů na nejnovější 275.33 problém přetrvává. Kromě aktualizace driverů jsem pochopitelně vyzkoušel projet vše pomocí ESET Smart Security i programem na vyhledávání malware.
Vypadávání (blikání) obrazu nemůže být způsobeno prohlížečem, děje se tak ve Firefoxu, IE, Chrome i dalších. Navíc jsem stáhl vzorek pozadí z warforum.cz a pokusně ho použil na vytvoření testovací stránky - problém je zřejmě v jeho zobrazení (drobné bílé tečky na černém pozadí).
Může to souviset s DirectX nebo je problém v monitoru, v GK?
Předem děkuju za jakoukoliv radu!
Monitor NB - problém s obnovovací frekvencí
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Monitor NB - problém s obnovovací frekvencí
Nechce se mi hledat, ale podstatou je, zda při plném rozlišení LCD display a GK zvládá uvedenou frekvenci 120 Hz. Jak je vidět, moc asi ne.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zarážející je, že od listopadu 2010 až doteď jsem měl frekvenci 120Hz nastavenou jako výchozí a vše fungovalo bez problémů.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jsi neměnil ovladač, může toho mít dost GK. Nepřehřívá se GK? Možná, že by to chtělo vyfoukat prach z notebooku, ale to je dost obtížné.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4824
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
05 kvě 2025 09:50
-
-
Zkratka na plochu - Změna obnovovací frekvence monitoru - TV (hledám)
od jkmaxfli » 31 bře 2025 13:04 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs) - 4
- 9867
-
od jkmaxfli
Zobrazit poslední příspěvek
31 bře 2025 19:19
-
-
- 5
- 4366
-
od mmmartin