Vylepšení PC - prozatím za 10k

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Vylepšení PC

Příspěvekod Spyke » 08 srp 2011 01:52

Na hry rozhodně nevyplatí. Výhoda i7 tkví v HyperThreadingu, který ale hry nedokážou využít, čili rozdíl mezi i7 a i5-2500K je v tomto ohledu takový, že žádný.. :wink:

Bez mechaniky to rozhodně nebude problém sestavit. A jaký HDD by si od něj odkupoval, mohu-li se zeptat?
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Reklama
BaworakM3
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BaworakM3 » 08 srp 2011 16:11

Tak ted už žádnej ... Rozdodl jsem se koupit všechno nový :wink:

Jinak tady je komplet sestava co bych si přál ale mám na ní ješte pár otázek sice je to ješte 3 týdny ale pak už to bude naposled ...

odkaz na košík-

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... BN01140701

Ten i7 by se možná hodil na tvorbu videa dělám videa v Sony Vegas a ted jsem potřeboval 64bit system kvuly Adobe After Effects(CS5) na HD

1. Bylo by lepší koupit GTX 570 ?
2. Základní Deska -Ted už je vlastně jedno jaká bude pač to bude nová sestava hlavně bych potřeboval aby to mělo vzad ( port PS/2 )

Když jsem přeinstaloval tohle PC a dal jsem tam KS s USB tak mi to nešlo tak potřebuju zachovat tyhle porty. Pokud je tahle základní deska v poho tak mi jí tam nechte :smile:

3. Chladič CPU - Měl bych na něm šetřit ? Nebo si radši připlatit ?

Jinak poslední a trošku blbá otázka ale musím se zeptat ... Když mi tam sestaví PC pošle mi všechny zbytky od CPU Grafiky atd ... ? CD , kabely , krabice , od Windows CD s klíčem atd.... ? Asi jo ale mě to nedá se zeptat promite :D

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 08 srp 2011 16:28

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91367
Vem si tuhle desku. A disky F2 jsou sice šetrné, ale pomalé.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 08 srp 2011 17:55

K té i5 vs. i7, vezmi si, že výkon i5-2500K je v podstatě totožný s i7-2600K s vypnutým HT. Pokud děláš i ve Vegas, které HT využije (stejně jako PS, ad.), bude lepší právě i7. Nárůst výkonu se zapnutým HT bude v Sony Vegas cca. 25% (oproti vypnutému HT, a tedy i5-2500K), ve Photoshopu pak ještě více a to cca. 25% (oproti vypnutému HT, a tedy i5-2500K). Pro jistotu přidávám níže ještě nějaké výsledky testů, ať si uděláš představu sám.

Ono, koupit si GTX 570 by samozřejmě bylo lepší, ale leda nějakou OC verzi, třeba GLH. Do 6k totiž nic výkonnějšího než SOC verzi GTX 560 Ti neseženeš, nejlépe pak tu Gigabytku. Výkonem je srovnatelná s dražší GTX 570 či 6970. AMD ji předčí až ve vysokých rozlišením (2560×1600), díky 2GB paměti. Samozřejmě musíš počítat s vyšší spotřebou v zátěži (až o 70W) a teplotami než u obyčejné 560 Ti. Ale zase vzhledem k tomu, že tato GK spadá již do jiné kategorie než ta referenční, kde jsou tyto hodnoty obvyklé, nelze na to brát moc ohled.

Chladič CPU si pořizovat nemusíš, leda by si chtěl taktovat, což se přímo nabízí, nebo docílit menšího hluku. To ti ale stejně bude kazit hlučná GK, s tím musíš počítat. V jiném případě chladič klidně vypusť, Intelácké BOXy nejsou zase tak špatné, a kdyby pro Tebe byl moc hlučný, můžeš ho časem vyměnit.

K poslednímu dotazu - ano, vše ti pošlou společně s Pc. Ještě mě napadá, když si ho chceš nechat sestavit, zkoušel sis to složit na czc, třeba by to vyšlo levněji? Sestavení mají totiž zdarma.. :wink:

Jo a ve své sestavě vyměň HDD, F2 by ti to celé akorát brzdil, šáhni alespoň po F3.

1.2600vs2500.png

2.2600vs2500.png

3.2600vs2500.png

4.2600vs2500.png

5.2600vs2500.png
5.2600vs2500.png (11.16 KiB) Zobrazeno 365 x

6.2600vs2500.png

7.2600vs2500.png

BaworakM3
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BaworakM3 » 08 srp 2011 19:19

Takže bych to viděl nějak takhle-

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 7R01140901

Doufám že v téhle grafice pujde poznat rozdíl oproti té 560Ti ? :)

Uvidim podle peněz při nejhorším bych vzal tu 560 ale budu se snažit pro tu 570... A vidím to asi na i7 ( Díky za grafy :) )

Ten disk je to ten co ste mysleli ? V těch discích se nějak nevyznám kdyžtak mi dejte na nějakej link :) Ale říkal jsem si že tam je obrázek rychlosti tak by to mohlo bejt ono ...

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 08 srp 2011 19:39

Pokud GTX 570, tak verzi Goes Like Hell. Pokud by sis troufal a přetaktoval ji ještě více (jako že už takhle je to verze s nejvyššími takty), viděl jsem ji s frekvencí jádra 950MHz při celkem rozumných teplotách a v tu chvíli překonala o takových 5-10% i GTX 580. Ve stavu v jakém ji koupíš bude naopak o takových 5-8% slabší než GTX 580. Což je ale krásné, když vezmeš v potaz cenový rozdíl.. :wink:

Psal jsem, ať šáhneš alespoň po F3 a ty si rovnou vzal to nejlepší, dobrá volba, WD Black bude rozhodně rychlejší. Pokud ti tedy nevadí mírně hlasitější seek.

BaworakM3
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BaworakM3 » 08 srp 2011 19:49

jj zní to dost dobře :)
Jen taková menší otázka u všech GK bylo přídávné napájení 2x 6 Pin

A u téhle je to Přídavné napájení 6pin + 8pin bude to mít ten zdroj co mám v košíku ? :) Vím že by mi to asi neposkladal kdyby to nebylo v pořádku .. Ale zeptat se musím :)

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 7R01159T01

--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Srp 2011 19:52) ---

Jo ješte jsem zapoměl .. Chtěl jsem se předtím zeptat na tu skřín .. Je dělaná pro 3 Větráky ale píšou že tam jsou jen 2 .. Měl bych ten jeden dokoupit ?

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 08 srp 2011 20:50

Zdroj je OK (máš u něj poznámku 6 pin a 6+2 pin, což je 6 a 8 :D ) a ventilátor koupit můžeš, ale také nemusíš. Já bych jej vzal, ale nějaký tichý.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Andrew98
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Andrew98 » 08 srp 2011 22:31

nechci se do toho motat hw týmu ale nebyla by lepší deska s novým chipsetem? já bych vzal tuto: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0984YC186O jestli je špatná opravte mě
Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 09 srp 2011 09:49

To určitě byla. Tuhle nemají na Alfě, ale na CZC:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91367
Je to přesně ta deska do 3k (Gigabyte) - špičkově vybavená, která v portofoliu Alfy výrazně chybí. Asi bych se nebál, skládat to na CZC.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 09 srp 2011 15:13

Ouch, vidíš, desku jsem už vůbec nezkoumal. Stále jsem žil v přesvědčení, že tam je ta, kterou jsem navrhoval na začátku či nějaká jí podobná. Samozřejmě, že Z68 bude lepší volbou.. :wink:

A k té case, koukal jsem, že nemá přední ventilátor, ten bych tedy rozhodně dokoupil, třeba nějaký Nexus. A až přijde, rovnou bych se zbavil toho bočního, hluk navíc a přínos víceméně nulový.

BaworakM3
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BaworakM3 » 09 srp 2011 16:18

K té zakladní desce ... Psal jsem o tom že když jsem na tomhle PC přeinstaloval Windows tak jsem vždy musel napojit starou KS a Myš s portem PS/2 , USB klavesnici mi to nebralo ( Jak nabíhá windows tak v tom pípalo dokud jsem nezapojil starou KS ) Tak proto jsem vybral tuto základní desku která má ty porty 2..

Klidně vemu tu co mi nabízíte ale bojím se že až budu muset časem přeinstalovat Win tak že to zas nepujde .. A na tehle desce je jen jeden Port.
Myš mám furt port ( PS/2 ) , KS - USB

K tomu ventilátoru -

1.http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BU0CK165L
2.http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BU0CKJ8D
3.http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BU0CKT9I ( NEXUS )

Pokud máte lepší návrh tak sem něco hodte já se v tom moc nevyznám :)

Chtěl jsem dát hranici i s dopravou 25 000 kč .. Ale když to jinak nejde :wink:

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”