asus 1201N problém s domácí skrytou wifi Vyřešeno
asus 1201N problém s domácí skrytou wifi Vyřešeno
Nevím přesně kam to dát, ale myslím, že sem to částečně patří. Mám na svém netbooku asus 1201N problém s wifi (windows 7). Doma máme skrytou wifinu se jménem a heslem, typ šifrování WEP. U sestry na nb není problém (taky windows 7), při stejném postupu však můj netbook wifinu nenajde. Nedávno jsem jej posílal na opravu kvůli špatnému kontaktu napájecího kabelu a zmínil jsem problém s wifi, tak mi flashnuli bios, ale nepomohlo to. Na jiné wifiny se bez problému připojím. Popíšu svůj postup...na liště kouknu na seznam dostupných wifin, dám jiná síť, následně to po mně chce název...zadám...a dál už se nedostanu, protože to po chvíli napíšu že nebylo možno se připojit (u sestry se to po chvilce zeptá na heslo a vše jí následně jde). Nevím v čem by mohla být chyba a tak vás prosím o pomoc 

Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: asus 1201N problém s domácí skrytou wifi
Tak si ji odkryj. Skrytí je stejně na dvě věci, když se tam bude chtít nabourat, toto ani WEP ho nezastaví. Jediná opravdová ochrana je WPA2
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Táta si na to někoho zavolal, já to neumím. Mohl by si mi teda nějak stručně dát návod, jak tu wifinu odkrýt? 

Zmáčkni Win+R napiš cmd dej enter -> do příkazového řádku dej ipconfig vyjede Ti u adaptéru, kterým jsi připojen k síti toto: Výchozí brána . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 v prohlížeči do url adresy zadej to co Ti tam vyjde v případě příkladu bys tam napsal: 192.168.1.1 zobrazí se Ti administrace Tvého routeru, budeš se ale muset přihlásit heslem možná i uživatelským jménem, takže si musíš zjistit typ Tvé krabičky, nebo pokud máš návod najdeš to tam, pokud ne, tak si zjistíš ten typ a pak si na internetu vyhledáš návod a tam bude defaultní heslo pro přihlášení do administrace. Pokud je již změněné, tak se optej otce / nebo osoby, která ho měnila, popřípadě zavolej providerovi.
Až se přihlásíš do administrace, tak dáš něco jako wireless option a tam by mělo být něco jako Hide zaškrtnuté podrobné info je v manuálu, nebo když pošleš screen s nastavením Tvého routeru, tak Ti pomohu.
Pak bys mohl mít třeba Wifi Access Point, krabička připojená do router / modemu jen pro Wifi přístup a to by ses musel přihlásit zase do její administrace a nastavit to tam, ta by měla jinou IP adresu. Zkus zatím toto.
Až se přihlásíš do administrace, tak dáš něco jako wireless option a tam by mělo být něco jako Hide zaškrtnuté podrobné info je v manuálu, nebo když pošleš screen s nastavením Tvého routeru, tak Ti pomohu.
Pak bys mohl mít třeba Wifi Access Point, krabička připojená do router / modemu jen pro Wifi přístup a to by ses musel přihlásit zase do její administrace a nastavit to tam, ta by měla jinou IP adresu. Zkus zatím toto.
Super, dík moc za radu, vše už je jak má (zrušil jsem tu skrytou wifinu).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4732
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
15 srp 2024 09:16
-
-
- 7
- 3499
-
od petrvorisek